34

Μετά τον πολιτικό διοικητή του Κοσσυφοπεδίου, Mπερνάρ Κουσνέρ, και ο επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης (ΚFOR), στρατηγός Κλάους Ράινχαρντ, εγκαλεί τη διεθνή κοινότητα για εγκληματική αμέλεια στο ζήτημα της ανασυγκρότησης της περιοχής.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Woche, ο Γερμανός αξιωματούχος χαρακτηρίζει εξωφρενικά ανόητο το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός ανασυγκρότησης του Κοσσυφοπεδίου για το 1999 ήταν κατά πολύ μικρότερος από το ημερήσιο κόστος των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών. Σε αριθμούς, αυτό σημαίνει ότι το περασμένο έτος ο ΟΗΕ διέθεσε 65 εκατ. δολάρια (21,2 δισ. δρχ.), μόλις το ένα τέταρτο από εκείνα που ξόδεψε το ΝΑΤΟ βομβαρδίζοντας μία ημέρα.

Ο Ράινχαρντ αναφέρεται και στις ανάγκες σε αστυνομική και δικαστική υποδομή, επισημαίνοντας ότι εάν η διεθνής κοινότητα δεν φέρει αστυνομικούς ή εάν δεν δώσει λεφτά, τότε δεν υπάρχει λόγος να αναρωτιέται κανείς γιατί δεν υπάρχει ταχεία πρόοδος στο Κοσσυφοπέδιο.

Associated Press

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ