Την Παρασκευή κατατίθεται στη Βουλή η ρύθμιση για τα πανωτόκια
Την Παρασκευή κατατίθεται στη Βουλή η νέα ρύθμιση για το θέμα του ανατοκισμού των ληξιπρόθεσμων δανείων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Τρίτη το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών στα βασικά σημεία της ρύθμισης.
55
Την Παρασκευή κατατίθεται στη Βουλή η νέα ρύθμιση για το θέμα του ανατοκισμού των ληξιπρόθεσμων δανείων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Τρίτη το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών στα βασικά σημεία της ρύθμισης.
Σύμφωνα με την τροπολογία, πολλές λεπτομέρειες της οποίας παραμένουν σε εκκρεμότητα, οι δανειολήπτες θα πρέπει -για να κλείσει ο φάκελός τους- να καταβάλουν μέχρι το 200% της οφειλής τη στιγμή καταγγελίας της δανειακής σύμβασης, εφόσον το δάνειο έχει συναφθεί μετά το 1990, 300% αν έχει συναφθεί στο διάστημα 1985-90 και 400% για δανειακές συμβάσεις πριν από το 1985.
Κατά τη συζήτηση της νέας ρύθμισης την Τρίτη στη Βουλή, ο Δρυς δεσμεύθηκε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή προς επεξεργασία την ερχόμενη εβδομάδα. Πριν από τη δέσμευση υπήρξε καταγγελία από την αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση αγνοεί το Κοινοβούλιο, συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες. Παράλληλα, η αντιπολίτευση ζητεί να καταρτιστεί η διάταξη στη Βουλή, με τη σύμφωνη ή όχι γνώμη των τραπεζών.
Μετά την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση μπορεί να ασκήσει εντονότερες πιέσεις προς τους εκπροσώπους των τραπεζών να δεχθούν την προτεινόμενη ρύθμιση, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση τη λύση θα δώσει η Βουλή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όσο καλά κι αν έφαγες, πάντα υπάρχει χώρος για ένα γλυκό
- Καιρός: Σταθερές θερμοκρασίες και κατά τόπους βροχοπτώσεις – Αναλυτικά η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
- «Αιμορραγούν» τα μουσεία στις ΗΠΑ: Περικοπές, φόβος και το μέλλον της συλλογικής μνήμης
- Η επιστήμη ξέρει τι κάνει τους άνδρες ελκυστικούς – Και δεν είναι αυτό που νομίζεις
- Δημόσιο: Πάνω από 16.500 θέσεις ανοίγουν το 2026 μέσω ΑΣΕΠ – Αλλαγές στον γραπτό διαγωνισμό
- Από χωρισμένοι, σχεδόν παντρεμένοι: Οι Τιμοτέ Σαλαμέ και Κάιλι Τζένερ μένουν μαζί εδώ κι έναν χρόνο

