
Δύσκολες οι συνομιλίες ΕΕ – Λιβύης
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την επίσκεψη στην έδρα της του Λίβυου προέδρου Μοαμάρ Καντάφι, ενώ χαρακτήρισε δύσκολες τις συνομιλίες.
34
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την επίσκεψη στην έδρα της του Λίβυου προέδρου Μοαμάρ Καντάφι, ενώ χαρακτήρισε δύσκολες τις συνομιλίες.
Επιθυμούμε να είναι μία σύντομη επίσκεψη δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ρικάρντο Λέβι, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, καθώς στην επίσκεψη θα θιγούν ευαίσθητα διπλωματικά θέματα, το ταξίδι δεν θα πραγματοποιηθεί σύντομα.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάντο Πρόντι και ο Καντάφι
συζήτησαν την προοπτική επίσκεψης του Λίβυου προέδρου στις Βρυξέλλες, κατά
τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Ο Λέβι εξήγησε ότι ο Πρόντι επιθυμεί αυτή την επίσκεψη, ώστε να αρχίσει διάλογος με τη Λιβύη, μια χώρα που βρίσκεται στο περιθώριο της διεθνούς κοινότητας.
Ταυτόχρονα προέβλεψε ότι, αφού ο Πρόντι σκοπεύει να θίξει όλα τα θέματα στη
συνάντηση αυτή, ο διάλογος δεν θα είναι εύκολος, όπως δεν είναι εύκολες και οι
σχέσεις με τη Λιβύη.
ΑΠΕ
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγκτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα – Η Ρωσία επιβεβαιώνει την επίσκεψη
- Το πιο καλό νέο είναι ο… Τζόουνς
- Αγορά εργασίας: CEOs… από απελπισία – Πώς η AI γκρεμίζει την παραδοσιακή ιδέα της καριέρας
- Ελλάδα – Ουγγαρία 13-12: Πετυχημένη πρόβα για την Εθνική πριν τα προκριματικά του World Cup (vids)
- Αυτοψία στο δωμάτιο που βρισκόταν η Μυρτώ – Κρίσιμα στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναμένει η ΕΛ.ΑΣ.
- Αντιπολεμική συναυλία για τη Γάζα: Κατάμεστα τα Προπύλαια – Ετοιμάζεται νέα ελληνική αποστολή του Global Sumud Flotilla



