
Δεσμεύσεις Ετζεβίτ για ταχείες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ δεσμεύτηκε την Πέμπτη ότι θα γίνουν ταχείες μεταρρυθμίσεις στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας, προκειμένου η χώρα να εκπληρώσει τα κριτήρια που θέτει η ΕΕ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
34
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ δεσμεύτηκε την Πέμπτη ότι θα γίνουν ταχείες μεταρρυθμίσεις στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας, προκειμένου η χώρα να εκπληρώσει τα κριτήρια που θέτει η ΕΕ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα σε μερικούς μήνες, εάν το Κοινοβούλιο επισπεύσει, επίσης, τις εργασίες του τόνισε σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση.
Θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο Σύνταγμα, ώστε να ενισχυθεί η δημοκρατία πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σχετικά.
Να σημειωθεί ότι, υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κάνει πολλές εκκλήσεις στο παρελθόν για αναθεώρηση του τουρκικού Συντάγματος, το οποίο τέθηκε σε ισχύ το 1982, όταν η χώρα ήταν ακόμη υπό στρατιωτική διακυβέρνηση.
Ο Tούρκος πρωθυπουργός εξήγησε ότι τα μεταρρυθμιστικά του σχέδια περιλαμβάνουν αλλαγές τόσο στον Ποινικό όσο και στον Αστικό Κώδικα.
Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δουδωνής για υποκλοπές: Αυτοεξευτελιστικές οι τοποθετήσεις παρακολουθούμενων υπουργών – Μείζον πολιτικό θέμα
- Ο περιορισμός που έχει θέσει η Βικτόρια Μπέκαμ στην έφηβη κόρη της
- Μπουργκ – Μπεσίκτας 73-71: Σήκωσαν το EurοCup κι εξασφάλισαν συμμετοχή στη Euroleague οι Γάλλοι!
- Οι ΗΠΑ θα εκδώσουν αναμνηστικά διαβατήρια για τα 250ά γενέθλιά τους – Και θα έχουν τη φωτογραφία του Τραμπ
- Google: Tι είναι το «Ask YouTube» και τι νέο φέρνει στη δημοφιλή πλατφόρμα
- Ολυμπιακός – Μονακό: Πότε θα γίνει το Game 2 της σειράς
