37

Σε μία νέα προσπάθεια καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε πρόταση συμφωνίας, με την οποία χαρακτηρίζεται ως εγκληματική πράξη η χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών. Για να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία θα πρέπει να υπογραφεί από 22 χώρες.

Εν τω μεταξύ, στην Ιαπωνία, αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας από εννέα χώρες συμμετέχουν σε συνέδριο, που άρχισε την Τρίτη στο Τόκιο, για την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τη στρατηγική αντιμετώπισης της τρομοκρατίας στην Ασία και τη Μέση Ανατολή.


Το συνέδριο, το πρώτο στο οποίο συμμετέχουν χώρες της Μέσης Ανατολής αφότου η Ιαπωνία άρχισε να διοργανώνει αυτό το φόρουμ το 1997, έχει στόχο τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων.


Associated Press, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ