55

Επισπεύδει την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΟΑ) η κυβέρνηση, μετά την πρόταση της British Airways να συμμετάσχει με ποσοστό 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει ήδη εγκρίνει την απόφαση του υπουργού Μεταφορών, Τάσου Μαντέλη, για επίσπευση της εισόδου ιδιωτών στον εθνικό αερομεταφορέα, και απομένει πλέον το τυπικό μέρος της διαδικασίας που προβλέπει ο νόμος για τις αποκρατικοποιήσεις.


Το υπουργείο από τη μεριά του αισιοδοξεί για το μέλλον της ΟΑ, καθώς το ενδιαφέρον των Βρετανών αλλά και των Ελλήνων επενδυτών αποδεικνύει τη βελτίωση της εικόνας της εταιρείας.


Εξάλλου, υπάρχει πρόταση του υπουργού Μεταφορών, Τάσου Μαντέλη, για διάθεση του 6% των μετοχών στους εργαζομένους της Ολυμπιακής.

Μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής της British Airways θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την είσοδο του εθνικού αερομεταφορέα στο χρηματιστήριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ