Εγκρίθηκε η εξαγορά της γαλλικής Fraikin SA από την Iveco
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, τη Δευτέρα, την εξαγορά της μεγαλύτερης επιχείρησης leasing βιομηχανικών οχημάτων στη Γαλλία, Fraikin SA, από την Iveco, το τμήμα κατασκευής φορτηγών της Fiat.
76
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, τη Δευτέρα, την εξαγορά της μεγαλύτερης επιχείρησης leasing βιομηχανικών οχημάτων στη Γαλλία, Fraikin SA, από την Iveco, το τμήμα κατασκευής φορτηγών της Fiat.
Σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται ότι η εξαγορά ύψους 194,2 δισ. δρχ. δεν αντιβαίνει στους αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς, διότι η Iveco είχε ως τώρα πολύ μικρό μερίδιο στη γαλλική αγορά χρηματοδοτικής μίσθωσης φορτηγών. Ετσι, η απορρόφηση της Fraikin SA δεν πρόκειται να δημιουργήσει ή να ενισχύσει μια κυρίαρχη θέση καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής.
Η Iveco είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι θα κατέβαλε 122,3 δισ. δρχ. για το 63% της Fraikin που κατείχαν ιδιώτες επενδυτές και θα προσέφερε 28.300 δρχ. ανά μετοχή για τις υπόλοιπες μετοχές που διακινούνται στο Χρηματιστήριο του Παρισιού.
Associated Press
- Γιατί αυτός είναι ο πιο παγωμένος χειμώνας των crypto
- Ο Τραμπ ακόμη «ποθεί» η χώρα του να αποκτήσει τη Γροιλανδία, τονίζει η πρωθυπουργός της Δανίας
- Mattel vs Hasbro – Η μάχη των παιχνιδιών στον ψηφιακό κόσμο
- Νιγηρία: Τουλάχιστον 46 νεκροί σε τρεις επιθέσεις ενόπλων στην πολιτεία του Νίγηρα
- Εκουαδόρ: Η αστυνομία ανακάλυψε οκτώ ανθρώπινα κεφάλια και ένα «μήνυμα»
- Το Ιράν δεν σκοπεύει να αφήσει τις επενδύσεις στην πυρηνική ενέργεια

