47

Προς κατάργηση της χρήσης του δηναρίου στις καθημερινές συναλλαγές προσανατολίζεται η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός του, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς.

Σύμφωνα με τον Βουγιάνοβιτς, μετά την έναρξη στις 3 Νοεμβρίου της χρήσης του γερμανικού μάρκου στις συναλλαγές, που διεξάγονται εντός του Μαυροβουνίου, η Σερβία διέκοψε τη διακίνηση δηναρίων προς την Ποντγκόριτσα, δημιουργώντας μεγάλες ελλείψεις ρευστού.


Αν το Βελιγράδι συνεχίσει αυτή την πολιτική, το δηνάριο θα εξαφανιστεί από τις συναλλαγές και το μάρκο θα παραμείνει το μοναδικό επίσημο νόμισμα της δημοκρατίας είπε ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου.


Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ενέκρινε στις 2 Νοεμβρίου την εισαγωγή του γερμανικού μάρκου ως παράλληλου νομίσματος με το γιουγκοσλαβικό δηνάριο, σε μία προσπάθεια να προστατέψει, όπως ανακοίνωσε, τα οικονομικά συμφέροντα της δημοκρατίας από τον υπερπληθωρισμό της Γιουγκοσλαβίας.

ΜΠΕ