
Προς συγχωνεύση των αγροχημικών μονάδων τους οι AstraZeneca και Novartis
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φαρμακοβιομηχανικοί κολοσσοί AstraZeneca Plc και Novartis AG βρίσκονται κοντά σε συγχώνευση και διανομή μετοχών στις θυγατρικές αγροχημικές τους βιομηχανίες.
67
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φαρμακοβιομηχανικοί κολοσσοί AstraZeneca Plc και Novartis AG βρίσκονται κοντά σε συγχώνευση και διανομή μετοχών στις θυγατρικές αγροχημικές τους βιομηχανίες.
Την πληροφορία για τις συνομιλίες μεταξύ των δύο εταιρειών ανέφεραν οι Finacial Timeς του Λονδίνου και η Wall Street Journal την Πέμπτη.
Ανακοίνωση της συμφωνίας αναμένεται να εκδοθεί την Πέμπτη στη Σουηδία, όπου εδρεύει η Νοvartis, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times που επικαλούνται πηγές προσκείμενες στις εταιρείες.
Η συνένωση θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αγροχημική βιομηχανία του κόσμου παραγκωνίζοντας την Aventis SA.
Στην περίπτωση που ολοκληρωθούν επιτυχώς οι συνομιλίες, είναι πιθανόν να σηματοδοτήσουν περαιτέρω συγχωνεύσεις στην αγροχημική βιομηχανία, η οποία παρουσιάζει κύκλο εργασιών ύψους 30 δισ. δολαρίων (9 τρισ. δρχ. περίπου). Οι συνομιλίες για την αναδόμηση της βιομηχανίας εντείνονται εν μέσω κάμψης των τιμών. Πολλοί πρωταγωνιστές της αγροχημικής βιομηχανίας θεωρούν ότι ο κλάδος δεν αποφέρει μεγάλα κέρδη, καθώς πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη βιομηχανία αναφορικά με τα βιοτεχνολογικά προϊόντα.
Η AstraZeneca και η Novartis δήλωσαν ότι η συγχώνευση είναι η καλύτερη δυνατή λύση, επειδή θα τους επιτρέψει να μειώσουν κατά το ήμισυ τα διοικητικά, τα παρασκευαστικά και τα έξοδα του μάρκετινγκ.
Associated Press
- Συρία: «Εξαρθρώθηκε» νέος πυρήνας που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ – «Αβάσιμες κατηγορίες», λέει η οργάνωση
- ΗΠΑ – Ρωσία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ρούμπιο – Λαβρόφ και συζήτηση κυρίως για Ουκρανία και Ιράν
- Βραζιλία: Ενοπλη επίθεση 13χρονου μέσα σε σχολείο – Νεκρά δυο μέλη του προσωπικού
- Στενά του Ορμούζ: Σχέδιο απόφασης του ΣΑ του ΟΗΕ για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας συνέταξαν οι ΗΠΑ
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ ακύρωσε το Σχέδιο Ελευθερία για τη συνοδεία πλοίων στο Ορμούζ, αδειάζοντας τον Ρούμπιο
- Στενά του Ορμούζ: Τουλάχιστον 10 ναυτικοί πέθαναν λόγω της σύγκρουσης, λέει ο Ρούμπιο
