37

Ο πρόεδρος της γερμανικής Mannesmann Κλάους Εσερ συναντήθηκε την Τετάρτη με επενδυτές και οικονομικούς αναλυτές, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας που ξεκίνησε για να αντιμετωπίσει την επιθετική προσφορά της βρετανικής Vodafone.

Ο Εσερ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η επενδυτές της Mannesmann θα απορρίψουν την προσφορά της βρετανικής εταιρείας, ύψους 125 δισ. δολαρίων.


Ο Εσερ στηρίζει την επιχειρηματολογία του στις προβλέψεις της εταιρείας για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 30%, ενώ επικρίνει τη Vodafone για την προσήλωσή της στη σχετικά βραδυκίνητη αμερικανική αγορά.


Πρώτος σταθμός του Εσερ ήταν το Λονδίνο, το οποίο επισκέφθηκε τη Δευτέρα, μία μέρα μετά την απόφαση του εποπτικού συμβουλίου της εταιρείας να υποστηρίξει τις προσπάθειές του. Ενδιαφέρον για την αποτροπή της εξαγοράς της Mannesmann έχει εκδηλώσει και ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Associated Press