Ευρωπαϊκός προβληματισμός για τον αριθμό σειράς των Pentium ΙΙΙ
Ηταν γνωστή η διχογνωμία που είχε προκαλέσει σε όλο τον κόσμο η απόφαση της Intel να σφραγίζει κάθε επεξεργαστή της σειράς Pentium III με ένα ειδικό και μοναδικό ανά τσιπ αριθμό σειράς.
47
Ηταν γνωστή η διχογνωμία που είχε προκαλέσει σε όλο τον κόσμο η απόφαση της Intel να σφραγίζει κάθε επεξεργαστή της σειράς Pentium III με ένα ειδικό και μοναδικό ανά τσιπ αριθμό σειράς.
Ο αριθμός αυτός ακολουθεί το χρήστη στις δικτυακές του περιπλανήσεις και τον προφυλάσσει από πιθανές απάτες, σύμφωνα με την Intel. Ο αντίλογος, βέβαια, ήταν ότι ο αριθμός αυτός, στην ουσία καταργεί την ανωνυμία του χρήστη.
Από το Μάρτιο του 1999 που κυκλοφόρησε ο Pentium III η διαμάχη δεν έχει σταματήσει. Τώρα όμως το πρόβλημα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, εξαιτίας μιας αναφοράς της ειδικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα κρυπτογράφησης και ηλεκτρονικής προστασίας. Σύμφωνα με αυτή, ο αριθμός σειράς των Pentium ΙΙΙ ενδέχεται να παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας του ατόμου.
Το θέμα παραμένει ανοικτό. Κάποιοι ζητούν να μπλοκαριστούν οι πωλήσεις των τσιπ στην Ευρώπη. Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, ότι μετά τις αντιδράσεις τον περασμένο Μάρτιο, ο αριθμός σειράς των Pentium ΙΙΙ είναι εξ ορισμού απενεργοποιημένος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακρίβεια: Χριστούγεννα με απλησίαστες τιμές – Πόσο θα κοστίσει το εορταστικό τραπέζι
- Labubu: Έρχονται να ροκανίσουν τη μεγάλη οθόνη – Ό,τι ξέρουμε για το φιλόδοξο εγχείρημα
- Μετανάστες πέθαναν από το κρύο προσπαθώντας να φύγουν από το Αφγανιστάν
- Και ο Πάπας έχει αϋπνίες – Τι κάνει ο Ποντίφικας όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί
- Το Ιράν προσφέρει βοήθεια στη Βενεζουέλα στη σύγκρουση με τις ΗΠΑ
- Ήπειρος: Πάνω από 75 εκατ. το κόστος των ζημιών από την κακοκαιρία


