
Ελληνοτουρκική επιχειρηματική συνεργασία με οδηγό τις ΗΠΑ
Οι σύνδεσμοι βιομηχάνων Ελλάδας και Τουρκίας αναλαμβάνουν την ελληνοτουρκική συνεργασία στον τομέα της οικονομίας, ακολουθώντας την πολιτική προσέγγισης που πρότειναν οι ΗΠΑ, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
40
Οι σύνδεσμοι βιομηχάνων Ελλάδας και Τουρκίας αναλαμβάνουν την ελληνοτουρκική συνεργασία στον τομέα της οικονομίας, ακολουθώντας την πολιτική προσέγγισης που πρότειναν οι ΗΠΑ, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
Δέκα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του τουρκικού συνδέσμου βιομηχάνων (TUSIAD) θα φτάσουν τη Δευτέρα στην Αθήνα για συνάντηση με ομολόγους τους του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και -όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη στελέχη του ΣΕΒ- πρόκειται να συζητήσουν για το σύνολο των θεμάτων που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις των δύο χωρών να έλθουν πιο κοντά.
Ειδικά στους τομείς των κατασκευών, των τηλεπικοινωνιών, του τουρισμού και της ενέργειας, προωθείται τριμερής συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και ΗΠΑ. Ως σημαντικότερο των επιχειρηματικών σχεδίων, η εφημερίδα εντοπίζει τη δημιουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα, που θα διαθέτει το παραγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα στην Τουρκία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συρία: «Εξαρθρώθηκε» νέος πυρήνας που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ – «Αβάσιμες κατηγορίες», λέει η οργάνωση
- ΗΠΑ – Ρωσία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ρούμπιο – Λαβρόφ και συζήτηση κυρίως για Ουκρανία και Ιράν
- Βραζιλία: Ενοπλη επίθεση 13χρονου μέσα σε σχολείο – Νεκρά δυο μέλη του προσωπικού
- Στενά του Ορμούζ: Σχέδιο απόφασης του ΣΑ του ΟΗΕ για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας συνέταξαν οι ΗΠΑ
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ ακύρωσε το Σχέδιο Ελευθερία για τη συνοδεία πλοίων στο Ορμούζ, αδειάζοντας τον Ρούμπιο
- Στενά του Ορμούζ: Τουλάχιστον 10 ναυτικοί πέθαναν λόγω της σύγκρουσης, λέει ο Ρούμπιο
