47

O Μπιλ Γκέιτς, ο γκουρού της πληροφορικής και ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, έχει αρχίσει για πρώτη φορά να δείχνει σημάδια αδυναμίας, ενώ ταυτόχρονα δέχεται το ένα δικαστικό χτύπημα μετά το άλλο.

Υστερα λοιπόν από τη γνωστή απόφαση, η οποία υποχρεώνει τη Microsoft ή να αλλάξει πολιτική ή να διασπαστεί, η Microsoft ανακοίνωσε ότι αποσύρει από την αγορά το λογισμικό της για γρήγορο μήνυμα (instant message) μέσω του Internet.


Η AOL είχε καταφύγει στη δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι η Microsoft εισχώρησε βίαια και παράνομα στα δικά της συστήματα και στη δική της αγορά. Η Microsoft, βλέποντας την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα εναντίον της, προτίμησε να υποχωρήσει αντί να εμπλακεί σε νέα δικαστική διαμάχη.


Παράλληλα, ο Μπιλ Γκέιτς από το Λας Βέγκας υπαναχωρούσε από την εξεφρασμένη μέχρι τώρα πολιτική της Microsoft, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τη δικαστική απόφαση για τη μονοπωλιακή της πολιτική και θα πολεμήσει έως την τελευταία στιγμή.


Ο Γκέιτς δήλωσε σε εκπομπή του ABC ότι τώρα είναι πρόθυμος να συζητήσει οποιαδήποτε εναλλακτική λύση αρκεί να λυθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το όλο πρόβλημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ