
Ομογενής εξελέγη πρόεδρος της Βουλής της αυστραλιανής πολιτείας Βικτόρια
Ο 45χρονος ομογενής βουλευτής των Εργατικών, Αλέκος Ανδριανόπουλος, εξελέγη πρόεδρος του κοινοβουλίου της αυστραλιανής πολιτείας της Βικτόρια.
40
Ο 45χρονος ομογενής βουλευτής των Εργατικών, Αλέκος Ανδριανόπουλος, εξελέγη πρόεδρος του κοινοβουλίου της αυστραλιανής πολιτείας της Βικτόρια.
Ο Ανδριανόπουλος, ο οποίος γεννήθηκε στην Αρκαδία και μετανάστευσε στην Αυστραλία σε ηλικία 10 ετών, μαζί με τους γονείς του, εξελέγη χωρίς αντίπαλο.
Ο ίδιος εκλέγεται βουλευτής με το Εργατικό Κόμμα από το 1985.
Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοι δύο ομογενείς κατέχουν σημαντικά αξιώματα στην Εργατική κυβέρνηση της Βικτόρια, της οποίας ηγείται ο Στιβ Μπρακς.
Πρόκειται για το Γιάννη Πανταζόπουλο, υπουργό Πολιτισμού, Καζίνο και Τουρισμού, και βοηθό του πρωθυπουργού σε θέματα πολιτισμού, και το Φάνο Θεοφάνους, υφυπουργό Παιδείας.
Ο Ανδριανόπουλος είναι ο δεύτερος ομογενής της Αυστραλίας που καταλαμβάνει το αξίωμα του προέδρου κοινοβουλίου. Παλαιότερα, και ο Δημήτρης Φούρλας, βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, είχε υπηρετήσει ως πρόεδρος της Βουλής της Κουϊνσλάνδης.
ΑΠΕ
- Στενά του Ορμούζ: Σχέδιο απόφασης του ΣΑ του ΟΗΕ για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας συνέταξαν οι ΗΠΑ
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ ακύρωσε το Σχέδιο Ελευθερία για τη συνοδεία πλοίων στο Ορμούζ, αδειάζοντας τον Ρούμπιο –
- Στενά του Ορμούζ: Τουλάχιστον 10 ναυτικοί πέθαναν λόγω της σύγκρουσης, λέει ο Ρούμπιο
- Χανταϊός: Στα Κανάρια Νησιά θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο
- ΗΠΑ: Αίτημα στον Ρούμπιο να δώσει στοιχεία για τα πυρηνικά του Ισραήλ – Επιστολή 30 Δημοκρατικών βουλευτών
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πρώτος, «πορτοκαλί» συναγερμός για τον ιό
