
Aδιαμφισβήτητος νικητής στην Τυνησία ο Πρόεδρος Μπεν Αλί
Ο Πρόεδρος Ζίνε αλ-Αμπιντίν Μπεν Αλί κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στην Τυνησία, συγκεντρώνοντας περισσότερο από το 99% των έγκυρων ψηφοδελτίων στις γενικές εκλογές της Κυριακής, ανέφερε τη Δευτέρα το υπουργείο Εσωτερικών.
34
Ο Πρόεδρος Ζίνε αλ-Αμπιντίν Μπεν Αλί κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στην Τυνησία, συγκεντρώνοντας περισσότερο από το 99% των έγκυρων ψηφοδελτίων στις γενικές εκλογές της Κυριακής, ανέφερε τη Δευτέρα το υπουργείο Εσωτερικών.
Τα αποτελέσματα από τις 25 επαρχίες της χώρας, τα οποία εκδόθηκαν από το υπουργείο, δείχνουν τον 62χρονο Μπεν Αλί να ανανεώνει για τρίτη φορά τη θητεία του, όπως άλλωστε αναμενόταν. Εχει ήδη μείνει στην προεδρία για δώδεκα χρόνια.
To κυβερνών κόμμα του Μπεν Αλι, το Συνταγματικό Δημοκρατικό Κόμμα (RCD) κέρδισε, επίσης, όλες τις έδρες στις επτά επαρχίες στις οποίες έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα.
Εκτιμάται ότι το RCD θα καταλάβει τις 148 από τις 182 έδρες του Κοινοβουλίου, αφήνοντας τα έξι νόμιμα κόμματα της αντιπολίτευσης με τις 34 έδρες, οι οποίες τους ανήκουν σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Reuters
- Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον Κηφισό – ΄Ενας τραυματίας
- Η Κρήτη ανεβαίνει στην Αθήνα: 100 χρόνια από τη γέννηση του Κώστα Μουντάκη
- Άνδρος: Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο – Σώοι και οι 9 ναυτικοί
- Η μουσική μπορεί να σε πάει από το στρες στη χαλάρωση μέσα σε λίγα λεπτά
- Νέα Ιωνία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω επισκευής σήραγγας στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως
- Μεγαλώνει το χάσμα στις συντάξεις μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

