Peter Green Splinter Group – Κριτική
Μουσικός αδιαμφισβήτητου ταλέντου και ένας από τους θρύλους των βρετανικών blues, ο κιθαρίστας Peter Green επέστρεψε το 1996 στην ενεργό δράση έπειτα από δύο δεκαετίες καλλιτεχνικής απομόνωσης. Σχημάτισε τους Splinter Group, πενταμελές σύνολο με το οποίο έκανε μια μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία, που περιλάμβανε μάλιστα σταθμούς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Τα εννέα από τα δώδεκα τραγούδια του άλμπουμ που παρουσιάζουμε εδώ ηχογραφήθηκαν ζωντανά στη διάρκεια αυτής της περιοδείας. Περιλαμβάνουν υλικό από την εποχή που ο Green έπαιζε με τον John Mayall και τους Fleetwood Mac, αλλά και νέες, αντίστοιχου ύφους συνθέσεις του κιθαρίστα των Splinter Group, Nigel Watson. Τα άλλα τρία τραγούδια είναι ακουστικές ερμηνείες των κλασικών «Travelling riverside blues», «From 4′ till late» και «Steady rollin’ man» του Robert Johnson.
Όσο και αν τον έχουν εγκαταλείψει τα φωνητικά του χαρίσματα, ο Green εξακολουθεί να είναι ένας βιρτουόζος της κιθάρας, που επιχειρεί με το άλμπουμ αυτό το ξεκίνημα μιας νέας καριέρας.
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 26.01.2026]
- Η απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Εθνική Ελλάδας (vid)
- Μινεάπολη: Κοντινό βίντεο αποδεικνύει πως ο Άλεξ Πρέτι ήταν άοπλος πριν τον πυροβολήσουν πολλές φορές
- Κρίσιμα ορυκτά: Κυρίαρχη η Λατινική Αμερική – Το «Τρίγωνο του Λιθίου»
- Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Σερβία
- Γαλλία: Διαδήλωση στο Παρίσι για τον θάνατο Μαυριτανού μετανάστη υπό αστυνομική κράτηση

