Like Swimming – Κριτική
Ετοιμοι; Βαθιά ανάσα και βουτάμε μέσα στα θολά, περιπετειώδη νερά του «Like Swimming», τέταρτου άλμπουμ για το τρίο από τη Βοστόνη που καθιέρωσε με τα «Good», «Cure For Pain» και «Yes» ένα εντελώς ξεχωριστό προσωπικό ύφος, κάπου μεταξύ εγκεφαλικής jazz και αρχέτυπου, υπνωτικού rock.
Σήμα κατατεθέν τους η απογυμνωμένη ενορχήστρωση, στηριγμένη σε δίχορδο μπάσο, βαρύτονο σαξόφωνο και ντραμς (ναι, δεν υπάρχει κιθαρίστας) χωρίς να λείπουν περιστασιακές παρασπονδίες (όργανο, synth, ακουστική κιθάρα σε συγκεκριμένα τραγούδια).
Η αγάπη για τον πειραματισμό είναι έκδηλη σε κομμάτια εκρηκτικά όσο τα «Murder for the money» και «Eleven o’ clock», στα οποία ακούγεται κι η νέα δημιουργία του μπασίστα Mark Sandman, το όργανο «tritar» (1/3 μπάσο, 2/3 κιθάρα, παίζεται με slide).
- Η απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Εθνική Ελλάδας (vid)
- Μινεάπολη: Κοντινό βίντεο αποδεικνύει πως ο Άλεξ Πρέτι ήταν άοπλος πριν τον πυροβολήσουν πολλές φορές
- Κρίσιμα ορυκτά: Κυρίαρχη η Λατινική Αμερική – Το «Τρίγωνο του Λιθίου»
- Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Σερβία
- Γαλλία: Διαδήλωση στο Παρίσι για τον θάνατο Μαυριτανού μετανάστη υπό αστυνομική κράτηση
- Σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα οι ΗΠΑ με την αρμάδα του αεροπλανοφόρου Λίνκολν να φτάνει στη Μέση Ανατολή [βίντεο]
