Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιάννης Ραγκούσης νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

Ο Γιάννης Ραγκούσης νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

Ο Γ.Ραγκούσης ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και είναι η έκπληξη που επιφύλασσε ο Γ.Παπανδρέου, απαντώντας στο αίτημα για ανανέωση. Ωστόσο η εκλογή του περιείχε ένα μήνυμα, καθώς το νέο γραμματέα αρνήθηκαν να ψηφίσουν 114 συνολικά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

43

Ο Γιάννης Ραγκούσης ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και είναι η έκπληξη που επιφύλασσε ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας στο αίτημα για ανανέωση. Ωστόσο η εκλογή του περιείχε ένα μήνυμα, καθώς ο νέος γραμματέας εξελέγη μεν με απόλυτη πλειοψηφία (159 ψήφοι επί 273 ψηφισάντων), πλην όμως 114 συνολικά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου αρνήθηκαν να τον ψηφίσουν.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Γρηγόρης Νιώτης, ψήφισαν 273 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Ο κ. Ραγκούσης έλαβε 159 ψήφους και ο ανθυποψήφιός του Παντελής Οικονόμου έλαβε 43 ψήφους. Τα λευκά ήταν 59 και τα άκυρα 12.

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο του Κινήματος και όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, για την εμπιστοσύνη τους. Επίσης τον συνυποψήφιο και φίλο, Παντελή Οικονόμου. Το μήνυμά μας είναι, δουλειά, πολύ δουλειά, έξω όμως από τα κομματικά μας γραφεία, μέσα στο λαό, μαζί με τη νεολαία. Και να ξέρετε κάτι, στο τέλος ο αγώνας μας θα δικαιωθεί, γιατί είναι ένας τίμιος αγώνας» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης.

Tον μέχρι πρότεινως εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Γ.Ραγκούση πρότεινε για τη θέση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Εθνικού Συμβουλίου, αντικείμενο της οποίας ήταν η εκλογή των ανώτατων οργάνων του ΠΑΣΟΚ και του γραμματέα.

Πάντως, μέχρι πρότινος, η επιλογή του κ. Παπανδρέου για τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Δημήτρης Ρέππας, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για ένα εμπειρότατο στέλεχος, με μακρά θητεία σε κομματικά πόστα, και με κύρος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Όμως, η συνάντηση των δυο ανδρών στο γραφείο του κ. Παπανδρέου στη Βουλή, όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε στον κ. Ρέππα την πρότασή του, κατέληξε σε ναυάγιο.

Σύνθεση τάσεων

Συνθήκες ενότητας στον χώρο προσπάθησε να δημιουργήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με τις επιλογές που έκανε για το Πολιτικό Συμβούλιο. Στην πρότασή του συμπεριέλαβε, πλην των οκτώ στελεχών που ανήκουν στην πλευρά του, τέσσερα στελέχη που πρόσκεινται στον Ευάγγελο Βενιζέλο (Ν.Ανδρουλάκη, Τόνια Αντωνίου, Π.Κουκουλόπουλο, Συλβάνα Ράπτη) και ένα στέλεχος που πρόσκειται στον Κώστα Σκανδαλίδη (Γ.Κουτσούκο).

Συγκεκριμένα, η πρόταση του κ. Παπανδρέου για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ περιελάμβανε τους: Νίκο Ανδρουλάκη, Τόνια Αντωνίου, Κώστα Ασκούνη, Φώφη Γεννηματά, Μιχάλη Καρχιμάκη, Λούκα Κατσέλη, Πάρη Κουκουλόπουλο, Γιάννη Κουτσούκο, Πάνο Μπεγλίτη, Θάνο Μωραϊτη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, Συλβάνα Ράπτη και Ντίνο Ρόβλια.

Εξελέγησαν οι: Μπεγλίτης Παναγιώτης (154 ψήφους), Καρχιμάκης Μιχάλης (144), Μωραΐτης Θάνος (144), Κουτσούκος Γιάννης (139), Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα (133), Κατσέλη Λούκα (122), Παναγιωτακόπουλος Γεώργιος (119), Ανδρουλάκης Νίκος (110), Ρόβλιας Ντίνος (105), Ασκούνης Κώστας (103), Ράπτη Συλβάνα (102), Αντωνίου Τόνια (96), Κουκουλόπουλος Πάρις (96), Γεννηματά Φώφη (71).

Συνήγορος του Μέλους και του Φίλου εξελέγη με 158 ψήφους η Μαρία Αρσένη.

Ομιλία Παπανδρέου

«Αφήνουμε πίσω το ψυχικό χάσμα, τα στρατόπεδα, τις προσωπικές στρατηγικές και τις πικρίες που είναι ανθρώπινο να δημιουργήθηκαν. Σε ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ δεν εννοούνται ούτε προεδρική φρουρά ούτε εσωκομματική αντιπολίτευση είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλωσορίζοντας τα νεοεκλεγέντα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Αναφερόμενος στην ανανέωση του ΠΑΣΟΚ είπε «να δώσουμε χώρο στην νέα γενιά, να τους δώσουμε ρόλο και ευκαιρίες, θα κάνουν και λάθη, αλλά θα δώσουν και νέα δυναμική» και, ταυτόχρονα, κάλεσε σε «άνοιγμα των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ», θέτοντας και ως ορόσημο την συμβολική ημερομηνία της 3ης Σεπτεμβρίου 2008.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνει το Κίνημα, όντας ταυτόχρονα και συνεχιστές μιας παράδοσης προσφοράς του ΠΑΣΟΚ στη χώρα και τον λαό.

«Πολλά γράφτηκαν για σας και την εκλογή σας, διάβασα και άκουσα σενάρια, εικασίες και ερμηνείες και μια λέξη θέλω να πω στους επίδοξους ή πραγματικούς σεναριογράφους: Ματαιοπονείτε. Είμαστε μια γροθιά για την αλλαγή στην χώρα» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

«Αυτήν την εβδομάδα δώσαμε την μάχη για το Ασφαλιστικό και θα συνεχίσουμε να την δίνουμε έως ότου αποσυρθεί» είπε ο κ. Παπανδρέου συγχαίροντας ταυτόχρονα την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και επισημαίνοντας τη σύμπτωση -εντός ή εκτός εισαγωγικών, όπως είπε- της απεργίας των ΜΜΕ η οποία δεν επέτρεψε να «φανεί η μάχη της Βουλής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε εν τάχει τους βασικούς άξονες κριτικής του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, είπε ότι είναι «ντροπή να ποντάρει η κυβέρνηση στον διχασμό της κοινωνίας για να διασωθεί πολιτικά» και κάλεσε και πάλι σε αγώνα μέχρι (η κυβέρνηση) να «πάρει πίσω την ασφαλιστική απορύθμιση», αλλά και «αγώνα για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές ώστε να φέρει μια δίκαιη ασφαλιστική μεταρρύθμιση».

«Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια νέα αφετηρία για το Κίνημα και την κοινωνία» είπε ο κ. Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας τους τρεις βασικούς άξονες της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για νέο μοντέλο ανάπτυξης: ισχυρό, λιτό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος με υπηρεσίες ποιότητας και δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και ευνομούμενο κράτος.

Ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε και πάλι την «συστηματική προσπάθεια εξωθεσμικών κέντρων να απαξιώσουν την πολιτική ζωή της χώρας», τονίζοντας ότι «αυτό πλήττει περισσότερο το δημοκρατικό κίνημα» και προσθέτοντας ότι «η πολιτική είναι η μόνη αυθεντική έκφραση του λαού και εκτός αυτής σωτήρες δεν υπάρχουν».

Σε ό,τι αφορά τα νέα ανώτατα όργανα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το Πολιτικό Συμβούλιο κατ αρχήν πρέπει να εκφράζει την ενότητα, την ανανέωση και την αξιοκρατία στο ΠΑΣΟΚ.

«Σε κάθε πόστο θα μπουν οι καλύτεροι» είπε, ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην αξιοκρατία, ενώ πρόσθεσε ότι «όσοι νομίζουν πως επειδή οι διατελέσαντες υπουργοί δεν είναι στο Πολιτικό Συμβούλιο, αποστρατεύονται, είναι βαθιά νυχτωμένοι και δεν κατάλαβαν τίποτα από την πρότασή μου». «Οι πρώην υπουργοί θα ελέγχουν την κυβέρνηση και θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στο δημόσιο λόγο μας» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Νίκο Αθανασάκη που ανέλαβε γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ «σε δύσκολες στιγμές, εν μέσω εκλογών και συνέβαλε στην ενότητα και ενδυνάμωση του Κινήματος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024