Έκρηξη σε ελληνικό τάνκερ που απέπλευσε από Λιβύη
Το τάνκερ οδηγείται με τη βοήθεια ρυμουλκών νότια της Ελλάδας, ενώ δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί ή διαρροή πετρελαίου στην περιοχή
Ένα ελληνικό δεξαμενόπλοιο (τάνκερ) suezmax, το οποίο διαχειρίζεται η TMS Tankers του Γιώργου Οικονόμου, έπαθε βλάβη από έκρηξη στο μηχανοστάσιο, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ο διαχειριστής του, αναφέρει το το Tradewinds.
Το χωρητικότητας 159.000-dwt Vilamoura (κατασκευής 2011) υπέστη ζημιά περίπου 12 ώρες μετά τον απόπλου του από το λιβυκό λιμάνι της Ζουεϊτίνα την Παρασκευή, όπου φόρτωσε 1 εκατ. βαρέλια αργού με προορισμό το Γιβραλτάρ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας TMS Tankers.
Το συμβάν, χαρακτηρίστηκε ως «πιθανό περιστατικό ασφαλείας» και συνδέεται με έκρηξη και πλημμύρα στο μηχανοστάσιο του πλοίου, αναφέρει ο ιστότοπος maritime-executive.com.
Υπάρχουν εικασίες ότι το πλοίο ίσως έπεσε θύμα επίθεσης με μαγνητική νάρκη, αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.
Το τάνκερ οδηγείται με τη βοήθεια ρυμουλκών νότια της Ελλάδας, ενώ δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί ή διαρροή πετρελαίου στην περιοχή, μεταδίδει το Reuters.
- Στην εξέδρα εκτόξευσης ο υπερπύραυλος της NASA για τον ιστορικό γύρο της Σελήνης
- Φωτιά σε θάλαμο ανηλίκων στις φυλακές Κασσαβέτειας – Έρευνες για κρούσματα φυματίωσης
- Καραχάλιος: Η Καρυστιανού ετοιμάζει ένα υπερδεξιό μόρφωμα
- Η Μύκονος αποχαιρετά τον Βαλεντίνο – «Ένας άνθρωπος που αγάπησε το νησί»
- «Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να κάνει δικό του τον Μαντσίνι από τον Παναθηναϊκό»
- Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι και τραυματίστηκε σοβαρά




