Ο Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια των Θάντερ να κατακτήσουν το δαχτυλίδι του NBA, είναι αυτός που τους οδήγησε σε ακόμη μία νίκη και πλέον με το σκορ της σειράς των τελικών στο 3-2 επί των Πέισερς είναι ένα βήμα μακριά από το να στεφθούν πρωταθλητές.
Ο Καναδός σούπερ σταρ πραγματοποιεί ασύλληπτες εμφανίσεις και πλέον με τις επιδόσεις του έχει καταφέρει να μπει στην λίστα με τους παίκτες που έχουν πετύχει μοναδικά ρεκόρ στην λίγκα.
Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος γκάρντ πρόσθεσε το όνομά του δίπλα σε εκείνα τριών θρύλων του αθλήματος. Με τους 31 πόντους που σημείωσε στο Game 5 των NBA Finals απέναντι στους Πέισερς, ο ηγέτης της Οκλαχόμα έφτασε τα 15 παιχνίδια με 30+ πόντους σε μία μόνο postseason – επίδοση που τον κατατάσσει στην κορυφαία τετράδα της σχετικής λίστας.
Ο Αλεξάντερ και οι Τζόρνταν – Ολάζουον
Μπροστά του στον σχετικό πίνακα, βρίσκονται μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν με 16 ματς 30+ πόντων το 1992 και ο Χακίμ Ολάζουον με τον ίδιο αριθμό το 1995, ενώ ισοφάρισε τον Κόμπι Μπράιαντ, που είχε 15 αντίστοιχα παιχνίδια το 2009.
Ο «SGA» θα έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει την κορυφαία επίδοση των Τζόρνταν και Ολάζουον στο Game 6, ενώ εφόσον υπάρξει Game 7, θα μπορεί να τους ξεπεράσει και να μείνει μόνος στην κορυφή.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.
Με ωραίο γκολ του Ανάς Ζαρουρί ο ανώτερος Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φερεντσβάρος και πέρασε μαθηματικά στην ενδιάμεση φάση. O Γιουσούφ το 1-0, δεν παίζει με Ρόμα ο Σβιντέρσκι.