Ισραήλ: «Άντε π@δ@ξου» – Επίθεση του Γιαΐρ Νετανιάχου στον Μακρόν για την πρόθεση αναγνώρισης της Παλαιστίνης
Ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Γιαΐρ επιτέθηκε στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν που πρόσφατα δήλωσε ότι το Παρίσι ίσως αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος
Ο Γιαΐρ Νετανιάχου, με ανάρτησή του, επιτέθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν μετά την πρόσφατη δήλωση του προέδρου της Γαλλίας όταν σημείωσε ότι το Παρίσι ίσως αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος.
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στήριξε τον γιο του, κατακρίνοντας μόνο το «στιλ» του
«Άντε π@δ@ξου!», έγραψε ο γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Χ.
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ναι στην ανεξαρτησία της Γαλλικής Πολυνησίας! Ναι στην ανεξαρτησία της Κορσικής! Ναι στην ανεξαρτησία της Χώρας των Βάσκων! Ναι στην ανεξαρτησία της Γαλλικής Γουινέας! Σταματήστε τον νεοϊμπεριαλισμό της Γαλλίας στη δυτική Αφρική!».
Δείτε την ανάρτηση – απάντηση του Γιαΐρ Νετανιάχου στον Εμανουέλ Μακρόν:
Screw you! Yes to independence of New Caledonia! Yes to independence to French Polynesia! Yes to independence of Corsica! Yes to independence of the Basque Country! Yes to independence of French Guinea! Stop the neo imperialism of France in west Africa!
— Yair Netanyahu?? (@YairNetanyahu) April 12, 2025
Πώς αντέδρασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Αφού ο Γιαΐρ Νετανιάχου επιτέθηκε δημοσίως στον πρόεδρο της Γαλλίας στο Χ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστήριξε τις δηλώσεις του, αλλά χαρακτήρισε απαράδεκτο το «στυλ αντίδρασης» του γιου του.
«Αγαπώ τον γιο μου Γιαΐρ, έναν αληθινό σιωνιστή που νοιάζεται για το μέλλον της χώρας», έγραψε ο Νετανιάχου για τον γιο του σήμερα Κυριακή.
«Όπως κάθε πολίτης, δικαιούται να έχει την προσωπική του άποψη, αν και το ύφος της απάντησής του στο tweet του προέδρου Μακρόν που ζητούσε την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους είναι απαράδεκτο για μένα», σημείωσε.
«Ο πρόεδρος Μακρόν κάνει μεγάλο λάθος όταν συνεχίζει να προωθεί την ιδέα ενός παλαιστινιακού κράτους στην καρδιά της χώρας μας, του οποίου μοναδική φιλοδοξία είναι η καταστροφή του κράτους του Ισραήλ», πρόσθεσε.
Ο Νετανιάχου, όπως και ο γιος του, αναφέρθηκε στα διεθνή συμφέροντα της Γαλλίας, λέγοντας: «Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την ύπαρξή μας εξαιτίας ψευδαισθήσεων αποσυνδεδεμένων από την πραγματικότητα και δεν θα δεχθούμε ηθικά κηρύγματα από εκείνους που αντιτίθενται στην παροχή ανεξαρτησίας στην Κορσική, τη Νέα Καληδονία, τη Γαλλική Γουιάνα και άλλα εδάφη, των οποίων η ανεξαρτησία δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη Γαλλία με κανέναν τρόπο».
Ο γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού μπορεί να μπέρδεψε το σύγχρονο κράτος της Γουινέας, το αφρικανικό κράτος που απέκτησε την ανεξαρτησία του μετά τη γαλλική κυριαρχία το 1958, με τη Γαλλική Γουιάνα, μια περιοχή της Γαλλίας στη Νότια Αμερική, γράφει η Haaretz.
- Κατώτατος μισθός: Η «νάρκη» πριν η κυβέρνηση «πατήσει το κουμπί» της αύξησης
- Πώς η ανατροφή του σκύλου διαμορφώνει το ταμπεραμέντο του;
- Θέμα χρόνου η έναρξη της συνεργασίας της Λίβερπουλ με τον Τσάμπι Αλόνσο
- Χάρις Αλεξίου: Τι της είπε Γάλλος γιατρός όταν έχασε τη φωνή της
- Πλημμύρισαν δρόμοι στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας-Εφιστάται η προσοχή των πολιτών
- «Ο Μυταράς ήξερε ότι υπήρχε θέμα με τα πλαστά έργα» – Η χήρα του ζωγράφου για την υπόθεση Τσαγκαράκη
- Χρηματοδότηση 15.000.000€ σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για έργα ύδρευσης
- Μονέκε για Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ολυμπιακό: «Είμαι σίγουρος ότι γίνονται συζητήσεις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442