Ο Βασίλης Μπισμπίκης αποκτά νέα θεατρική στέγη στις «Κλωσταί Πεταλούδα-Μουζάκης»
Ο Βασίλης Μπισμπίκης θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση «Οι έμποροι της Βενετίας».
Ο Τεχνοχώρος Cartel επιστρέφει δυναμικά στα θεατρικά δρώμενα μετά από δυο χρόνια παύσης και αποκτά νέα στέγη στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου «Κλωσταί Πεταλούδα-Μουζάκης» στο Αιγάλεω.
Η νέα θεατρική στέγη
Ο Βασίλης Μπισμπίκης και η θεατρική ομάδα Cartel κάνουν επανεκκίνηση σε νέο χώρο για να μας προτείνουν και πάλι ένα θέατρο χωρίς στεγανά, ανατρεπτικό και ανεξάρτητο, κοινωνικό και πολιτικό.
Η ιστορική κλωστοϋφαντουργία Πεταλούδα που ιδρύθηκε το 1944 και που είναι εν μέρη ακόμη σε λειτουργία, διαμορφώνεται πυρετωδώς για να φιλοξενήσει τα αιρετικά καλλιτεχνικά σχέδια της ομάδας, και να γίνει το νέο σημείο θεατρικής συνάντησης της Αθήνας.

Πρεμιέρα στο νέο χώρο με την παράσταση «Οι έμποροι της Βενετίας»
Ο Τεχνοχώρος Cartel θα εγκαινιάσει τη νέα του σκηνή τον Μάιο με την παράσταση «Οι έμποροι της Βενετίας», εμπνευσμένη από το έργο του Σαίξπηρ, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις.
Μια πανκ – πολιτική σκηνική πρόταση, φτιαγμένη στα μέτρα του βιομηχανικού χώρου του θεάτρου, με τον Βασίλη Μπισμπίκη σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις με όχημα την σαιξπηρική ιστορία και με βλέμμα στραμμένο στο σήμερα, αλλά και σαρκαστική διάθεση, φαντάζετ

Η επιστροφή της θεατρικής ομάdας Cartel
Η θεατρική ομάδα CARTEL έχει διαγράψει από το 2013 την δική της δυναμική και ανεξάρτητη πορεία στα θεατρικά δρώμενα, συναρπάζοντας το αθηναϊκό κοινό με τις πάντα ανατρεπτικές παραστάσεις της, με πιο πρόσφατες τις μεγάλες επιτυχίες:
Άνθρωποι και ποντίκια του Τζον Στάινμπεκ, τον Άρη της Σοφίας Αδαμίδου και τα Κόκκινα Φανάρια του Αλέκου Γαλανού, όλες σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη.
- Η εικόνα στη βραχυχρόνια μίσθωση: Λιγότερα Airbnb, ακριβότερες διακοπές
- Η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα σε διάσκεψη για την πολιτική τρομοκρατία
- Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο «πορτοκαλί» σήμερα η Αττική και ακόμη επτά περιοχές
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)
- Ελέγχους σε διαιτολογικά κέντρα και κέντρα αισθητικής ξεκινά το υπουργείο Υγείας
- Τρεις νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία στη Χιλή – 500.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα
- Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Μάρω Κοντού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442