Μπορεί το θέατρο να σώσει τον κόσμο; Τρεις ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό της «Μέρας της φούστας»
Τρεις εβδομάδες πριν τη λήξη των παραστάσεων
Το θέατρο δεν μπορεί να σώσει τον σύγχρονο κόσμο, οφείλει όμως να είναι πεδίο ελευθερίας, διαλόγου και δοκιμής ιδεών, πολιτικών ουτοπιών και οραμάτων προσιτό σε όλους.
Με αφορμή την παράσταση “Η μέρα της φούστας”, που έχει συγκεντρώσει το έντονο ενδιαφέρον κοινού και κριτικών, το Θέατρο Δίπυλον και η σκηνοθέτρια Ζωή Χατζηαντωνίου οργανώνουν 3 ανοιχτές συζητήσεις.
Κάθε Πέμπτη μετά το τέλος της παράστασης η σκηνή της Άσπρης Αίθουσας θα μετατρέπεται σε αρένα ανταλλαγής και ανατροφοδότησης ιδεών, σκέψεων και απόψεων μεταξύ των θεατών αφορμώντας από το έργο, τη δραματουργική, σκηνοθετική και υποκριτική προσέγγιση, την πολυεπίπεδη θεματική.
Ο κύκλος συζητήσεων θα ολοκληρωθεί την τρίτη -και τελευταία εβδομάδα- των παραστάσεων. Στο κοινό θα συμπεριλαμβάνονται προσκεκλημένοι συνομιλητές από το φάσμα των ανθρωπιστικών επιστημών – του θεάτρου, της εκπαίδευσης, της φιλοσοφίας και της λογοτεχνίας.

Πέμπτη 27.03, Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
Με το κοινό συνομιλούν ο Τάκης Τζαμαργιάς (σκηνοθέτης, εκπαιδευτικός, ΕΕΠ στο Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ΠΤΔΕ, στο Τμήμα Επιστημών Αγωγής του ΕΚΠΑ, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και στο αντίστοιχο τμήμα του ΠΑ.ΠΕΛ. με ειδίκευση «Θέατρο στην εκπαίδευση», μέλος του Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση), Γιώργος Μόσχος (εγκληματολόγος, πρώτος Συνήγορος του Παιδιού, ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για το Άρθρο 12, που αποσκοπεί στην ενίσχυση και διάδοση του δικαιώματος των παιδιών να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους, μέλος του Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση).
Τη συζήτηση συντονίζει η Ζωή Χατζηαντωνίου.
Πέμπτη 3.04.2025
Τη συζήτηση συντονίζει ο Κώστας Μοστράτος (δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, εκπαιδευτικός). Με το κοινό συνομιλούν η σκηνοθέτρια Ζωή Χατζηαντωνίου και συντελεστές της παράστασης.
Πέμπτη 10.04.2025
Με τους θεατές συνομιλεί ο Ακύλλας Καραζήσης (ηθοποιός, σκηνοθέτης, δάσκαλος υποκριτικής) και η Ζωή Χατζηαντωνίου (σκηνοθέτρια της παράστασης).

- Η συμμετοχή και παρακολούθηση των συζητήσεων είναι δωρεάν.
- Πριν την έναρξη της παράστασης μπορείτε να προ-παραγγείλετε στο μπαρ του θεάτρου το ποτό σας.
- Μετά τη λήξη της παράστασης και πριν την έναρξη της συζήτησης μεσολαβεί πεντάλεπτο διάλειμμα.
- Η λήξη των συζητήσεων είναι στις 23.45.
- Θέμα χρόνου η έναρξη της συνεργασίας της Λίβερπουλ με τον Τσάμπι Αλόνσο
- Χάρις Αλεξίου: Τι της είπε Γάλλος γιατρός όταν έχασε τη φωνή της
- Πλημμύρισαν δρόμοι στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας-Εφιστάται η προσοχή των πολιτών
- «Ο Μυταράς ήξερε ότι υπήρχε θέμα με τα πλαστά έργα» – Η χήρα του ζωγράφου για την υπόθεση Τσαγκαράκη
- Χρηματοδότηση 15.000.000€ σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για έργα ύδρευσης
- Μονέκε για Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ολυμπιακό: «Είμαι σίγουρος ότι γίνονται συζητήσεις»
- Κίνηση: Καθυστερήσεις σε Κηφισό και κέντρο Αθήνας
- Παπασταύρου από Χιούστον για 25η Μαρτίου: Η Εκκλησία κρατά ζωντανό τον δεσμό της ομογένειας με την Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442