Συνταγή: Κέικ σοκολάτας με γλάσο φράουλας
Μια συνταγή δροσερή, με λίγη ζάχαρη και γεμάτη αγάπη.
Του Αγίου Βαλεντίνου η χθεσινή μέρα, άρα δεν υπήρχε περίπτωση ο Δημήτρης Σκαρμούτσος να μην φτιάξει μια συνταγή για τους ερωτευμένους. Ωστόσο, επειδή, όσοι αγαπάνε γιορτάζουν κάθε μέρα (όπως λέει και ο σοφός λαός) μην περιμένετε μόνο στις 14 Φεβρουαρίου για να φτιάξετε αυτό το γλυκό.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» μαζί με τη Φαίη Σκορδά και παρουσίασε μια συνταγή που θέλει λίγο μεράκι, λίγο τέχνη, λεπτομέρεια στα υλικά, αλλά το αποτέλεσμα είναι απίστευτο: κέικ σοκολάτας με γλάσο φράουλας.
Κρατήστε τη συνταγή, θα σας χρειαστεί.
Τα υλικά
150 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
4 αυγά
100 γρ αλεύρι
100 γρ πολτό φράουλας
1 κσ κακάο
200 γρ κουβερτούρα
150 ml νερό
100 γρ ζάχαρη
10 φύλλα ζελατίνη
100 γρ σταγόνες λευκής σοκολάτας
100 γρ συμπυκνωμένο γάλα
5 φράουλες
Η εκτέλεση
Για το γλάσο:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 50 ml νερό, 100 γρ. ζάχαρη, 10 φύλλα ζελατίνη που την έχουμε βάλει σε νερό, 100 γρ. λευκή σοκολάτα, 100 γρ συμπυκνωμένο γάλα και 1-2 σταγόνες κόκκινο χρώμα και ανακατεύουμε.
Για τη μαρμελάδα:
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε 100 γρ. βατόμουρο και 100 γρ. μύρτιλα, τα χτυπάμε καλά για να λιώσουν τα υλικά.
Για το κέικ:
Σε ένα μίξερ βάζουμε 150 γρ. βούτυρο, 200 γρ. κουβερτούρα, τέσσερα αυγά, 100 γρ. αλεύρι, 150 γρ. ζάχαρη και λίγα φρέσκα βατόμουρα. Χτυπάμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.
Όταν γίνει το κέικ, το κόβουμε στη μέση, ρίχνουμε μέσα τη μαρμελάδα, βάζουμε ξανά το κομμάτι από πάνω και περιχύνουμε από πάνω το γλάσο.
- Θεσσαλονίκη: Σκαρφάλωσε σε πολυκατοικία και διέρρηξε το σπίτι της γιαγιάς του – Άρπαξε 500 ευρώ
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο in.gr για το κυκλοφοριακό στην πόλη
- ΗΠΑ: Αφαιρείται με δικαστική απόφαση το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ από το Κέντρο Κένεντι
- Ανάρπαστα τα εξοχικά στην Ελλάδα – Ποιοι αγοράζουν
- Μάικλ Τζόρνταν: Κάνει… ζωάρα στη Μύκονο ο G.O.A.T. του μπάσκετ (vids)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι διαρροές, το «κλειδωμένο» ντουλάπι και η στοχοποίηση της Τυχεροπούλου
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στο μικροσκόπιο ηχητικές καταγραφές από το σπίτι της οικογένειας
- Πανελλαδικές 2026: Αυτά είναι τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική – Οι εκτιμήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442