Trump Organization: Στροφή 180 μοιρών και πράσινο φως σε deal με ξένες εταιρείες
Τι προβλέπει το νέο Σχέδιο Δεοντολογίας στην Τrump Organization ενόψει της δεύτερης προεδρικής θητείας του Ντόναλντ Τραμπ
Ο κολοσσός real estate του εκλεγμένου αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τrump Organization, υπέβαλε ένα σχέδιο δεοντολογίας για τη δεύτερη προεδρική θητεία του, το οποίο δεν αποκλείει τη σύναψη νέων συμφωνιών με ξένες εταιρείες – μια ρήξη με την προσέγγισή του στη διαχείριση αντικρουόμενων συμφερόντων, όταν ανέλαβε για πρώτη φορά τα καθήκοντά του.
Το σχέδιο, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, στερείται οποιουδήποτε περιορισμού για την επιδίωξη νέων επιχειρηματικών συναλλαγών με ιδιωτικές ξένες εταιρείες, αν και η σύναψη συμφωνιών με ξένες κυβερνήσεις απαγορεύεται. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα πρόσφατα deal της Τrump Organization στη Σαουδική Αραβία, το Βιετνάμ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδία.
Κάποιοι αναλυτές που παρακολουθούν τις οικονομικές διασυνδέσεις της εταιρείας real estate του Τραμπ μέσω των πολυτελών ακινήτων και των συμφωνιών αδειοδότησης, επισημαίνουν ότι εγείρονται ερωτήματα για το εάν αυτές οι σχέσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν πολιτικές πολιτικές αποφάσεις ή να προκαλέσουν εντάσεις ή και συγκρούσεις.
Τι απαντά ο Ερικ Τραμπ για την Trump Organization
«Η Τrump Organization είναι αφοσιωμένη όχι απλώς στο να σέβεται, αλλά και να τηρεί στο έπακρο τις νομικές και ηθικές του υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια της προεδρίας του πατέρα μου», δήλωσε απαντώντας σε διάφορα επικριτικά σχόλια ο Έρικ Τραμπ, γιος του εκλεγμένου προέδρου και εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Τrump Organization.
Άλλα μέρη του σχεδίου δεοντολογίας της εταιρείας αντικατοπτρίζουν προηγούμενα μέτρα που έλαβε στην πρώτη θητεία του Τραμπ. Τα περιουσιακά του στοιχεία θα παραμείνουν σε καταπίστευμα, δεν θα συμμετέχει στην καθημερινή διαχείριση του οργανισμού και θα έχει περιορισμένη πρόσβαση στις οικονομικές πληροφορίες του. Η εταιρεία θα δωρίσει τα κέρδη που λαμβάνει από ξένες κυβερνήσεις στα ξενοδοχεία της στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
Η Τrump Organization διόρισε επίσης τον William Burck, συνεργάτη στην Quinn Emanuel, ως εξωτερικό σύμβουλο δεοντολογίας. Ο Burck θα είναι υπεύθυνος για την αναθεώρηση εταιρικών αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένων συναλλαγών άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων και μισθώσεων χώρου άνω των 3.700 τετραγωνικών μέτρων).
Πηγή: ΟΤ
- Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]
- Δημοσθένης: Παράφορο πάθος και γνήσια τραγικότητα (Μέρος Α’)
- Μαθαίνουν αντιπάλους στην Ευρώπη Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
- ΥΠΕΞ για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής: Η επίλυση του Κυπριακού παραμένει ύψιστη προτεραιότητα
- «Μύθος» ο Γιαμάλ στα 19 του: Το ασύλληπτο επίτευγμα του σούπερ σταρ της Ισπανίας (pics)
- Ο Τόλκιν, ο Άντι Σέρκις και η διαμάχη για το λευκό κάστινγκ του νέου «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
- Θεσσαλονίκη: Κλείνει απόψε τμήμα της Περιφερειακής Οδού λόγω εργασιών για το flyover
- Ινδία: Βίαιη αστυνομική επέμβαση σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Μόντι στο Νέο Δελχί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






























![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442