Νίκος Σαργκάνης: Ρίγη συγκίνησης στο τελευταίο αντίο – Όλο το ποδόσφαιρο αποχαιρέτησε το «Φάντομ» (pics)
Ο Νίκος Σαργκάνης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών και όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο είπε το τελευταίο «αντίο» στον θρυλικό τερματοφύλακα.
Ο Νίκος Σαργκάνης «έφυγε» από τη ζωή την Κυριακή και το πρωί της Τρίτης τον αποχαιρέτησαν φίλοι, συγγενείς αλλά και όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το «Φάντομ» έχασε την άνιση μάχη που έδινε με τον καρκίνο και έφυγε σε ηλικία 70 ετών και η κηδεία του έγινε στο κοιμητήριο του Παπάγου, με πλήθος κόσμου να δίνει το παρών.
Ο Νίκος Σαργκάνης διέπρεψε κατά τη δεκαετία του ’80 αγωνιζόμενος στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό και σε άλλες ομάδες. Εκτός από την καλή του απόδοση κάτω από τα δοκάρια, είχε ειδικευτεί στην εκτέλεση πέναλτι, σημειώνοντας αρκετά γκολ και είχε το παρατσούκλι «φάντομ».
Φίλοι, παλιοί συμπαίκτες και αντίπαλοι θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον εκλιπόντα παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους όλων των εποχών στην Ελλάδα και έχει γράψει ιστορία τόσο με τους συλλόγους που αγωνίστηκε, όσο και με την Εθνική ομάδα.

Όλοι έδωσαν το παρών στην κηδεία του Σαργκάνη
Η σορός του Νίκου Σαργκάνη κατέφθασε περίπου στις 10:00 το πρωί στο κοιμητήριο, με την κόρη του, Μιρέλλα Σαργκάνη, να υποδέχεται τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, που τίμησαν τον πατέρα της στο τελευταίο «αντίο».
Ανάμεσά τους ήταν ο πολύ καλός του φίλος, Νίκος Βαμβακούλας, αλλά μεταξύ άλλων και οι Στέλιος Μανωλάς, Νίκος Καρούλιας, Βαγγέλης Βλάχος, Κριστόφ Βαζέχα, Χρήστος Αρβανίτης, Γιόζεφ Βάντσικ, Κώστας Φραντζέσκος, Κώστας Πρέκας, Αντώνης Νικοπολίδης, Τάκης Λεμονής, Μίμης Δομάζος και δεκάδες ακόμη.

Ο Νίκος Σαργκάνης γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1954 και διέπρεψε κατά τη δεκαετία του ’80 αγωνιζόμενος κυρίως στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό, ενώ είχε 58 συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδας.

Στεφάνι απέστειλε στο κοιμητήριο του Παπάγου και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)







































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442