Exit polls: 7 στους 10 ανησυχούν για την βία μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με τα exit polls οι περισσότεροι ψηφοφόροι εκφράζουν ανησυχία για την βία μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τα πρώτα exit polls οι ψηφοφόροι απάντησαν για το πώς αισθάνονται για την εκλογική διαδικασία και τη δημοκρατία στις ΗΠΑ.
Μόλις λίγο κάτω από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αισθάνονται ότι η δημοκρατία απειλείται «πολύ» ή «κάπως» στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Επίσης περίπου επτά στους δέκα ψηφοφόρους σε αυτά τα τρέχοντα δεδομένα ανησυχούσαν για τη βία που μπορεί να προκληθεί ως αποτέλεσμα των εκλογών.
Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός CBS λέει ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του – από τη δεκαετία του 1970 – που το exit poll ρωτά τους ψηφοφόρους για την προοπτική της βίας, καθώς φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
How likely is Election Day violence? Here’s what experts predict. https://t.co/wk8U7DAvO1
— USA TODAY (@USATODAY) November 5, 2024
Πίστη στην διαδικασία
Επτά στους δέκα ψηφοφόρους ήταν πεπεισμένοι ότι οι εκλογές διεξήχθησαν δίκαια και με ακρίβεια, αλλά αυτή η άποψη διχάζεται με βάση την ψήφο, με τους υποστηρικτές της Χάρις να είναι πολύ πιο σίγουροι.
Ωστόσο ακόμα και οι υποστηρικτές του Τραμπ ήταν εξίσου διχασμένοι.
CBS NEWS EXIT POLLS: The state of democracy and the economy are the top issues for 2024 voters, early exit polls show. The economy is the top issue for Trump voters, followed by immigration. And democracy is the top concern for the Harris voters, followed by abortion.… pic.twitter.com/YbWi2YgDbV
— CBS News (@CBSNews) November 5, 2024
Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από το πρώτο κύμα των δεδομένων του exit poll, οπότε μπορεί να παρατηρηθεί ότι αυτά τα νούμερα θα αλλάξουν καθώς θα έρχονται περισσότερα δεδομένα κατά τη διάρκεια της νύχτας.
- Αγίου Βαλεντίνου: Dating apps, sexting και AI – Τι αλλάζει και τι μένει ίδιο στον έρωτα
- Αγρότες: Παρέμειναν τη νύχτα στο Σύνταγμα – Αποχωρούν το μεσημέρι με την υπόσχεση συνέχισης του αγώνα
- Δουλειά του κεντρικού τραπεζίτη δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις στα τρολ της «Ομάδας Αλήθειας» ούτε να κάνει ατεκμηρίωτες καταγγελίες
- Eurovision 2026: Εξοργισμένος ο Χάρης Βαρθακούρης για τον ήχο στον Β’ Ημιτελικό
- Καταγγελία της Φενέρμπαχτσε για τη σύρραξη στο ΟΑΚΑ μετά το buzzer beater του Μπόλντγουιν
- «Ανθοδέσμες» από κρουασάν και unboxing στον έρωτα, που… περνά από τον φούρνο και το ζαχαροπλαστείο
- Οδηγός πήγαινε με την όπισθεν στη ΛΕΑ της Λεωφόρου Σχιστού για να αποφύγει την κίνηση
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (14/2): Πού θα δείτε το Λεβαδειακός-Ολυμπιακός και δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/david-billings-__I-gX-cnd8-unsplash-1-136x85.jpg)




























![Η αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν είναι «το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί», λέει ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-13T194808Z_2054415618_RC27LJA2O476_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442