Ρέθυμνο: Βαρύτατες ποινές στον πατέρα και τον γιο που επιτέθηκαν σε ανήλικους με μαστίγιο και ρόπαλο
Το αυτόφωρο δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης 5 ετών και 8 μηνών στον πατέρα και 28 μηνών στον γιο του για την επίθεσή τους με μαστίγιο και ρόπαλο σε ανήλικους που έπαιζαν μπάλα στο Ρέθυμνο.
Βαρύτατες ποινές επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελιοδικείο Ρεθύμνου στους δύο Ρεθυμνιώτες που το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης επιτέθηκαν με μαστίγιο και ρόπαλο σε ανήλικους στα Μισίρια την ώρα που έπαιζαν μπάλα, τραυματίζοντας δύο απ’ αυτούς (στη φωτογραφία από βίντεο, επάνω, διακρίνεται ο γιος ενώ οδηγείται με χειροπέδες στο δικαστήριο).
Στον 58χρονο πατέρα επιβλήθηκε ποινή φυλάκιση 5 ετών και 8 μηνών και στον 34χρονο γιο του ποινή φυλάκισης 28 μηνών.
Σχεδόν εννέα ώρες κράτησε η δικαστική διαδικασία στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελιοδικείο Ρεθύμνου
Οι άνδρες, πατέρας και γιος βρέθηκαν ανήμερα του Σαββάτου ενώπιων της Δικαιοσύνης. Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που ξεκίνησε στο αυτόφωρο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ οι δυο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι, όπως μεταδίδει το neakriti.gr.
Στον μεν 58χρονο που κατηγορούνταν πως επιτέθηκε με καμουτσίκι στους δύο 17χρονους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 8 μηνών καθώς δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.
Στον 34χρονο γιο του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 28 μηνών καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Κατάφεραν να ξεφύγουν
Ολα συνέβησαν το απόγευμα της Πέμπτης. Οι δυο ανήλικοι μαζί με συνομήλικους τους έπαιζαν ποδόσφαιρο σε γήπεδο όταν δέχθηκαν την επίθεση από τους δυο άντρες.
Πατέρας και γιος, που απαίτησαν οι ανήλικοι να σταματήσουν να παίζουν μπάλα, τους επιτέθηκαν με ρόπαλο και μαστίγιο, και τους καταδίωξαν μέχρι τη στιγμή που εκείνοι κατάφεραν να ξεφύγουν και να ζητήσουν βοήθεια.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων