Ολυμπιακοί Αγώνες: Άνετος και… ωραίος Καραλής, προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ (vid)
Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεπέρασε τα 5.75μ. στον προκριματικό του επί κοντώ και πήρε με χαρακτηριστική άνεση το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.
Ο Εμμανουήλ Καραλής επιβεβαίωσε την εξαιρετική περίοδο που διανύει και προκρίθηκε στον τελικό (Δευτέρα 5/8, 20:00 ώρα Ελλάδας) των Ολυμπιακών Αγώνων, που φιλοξενούνται στο Παρίσι.
Ο «Μανόλο» αγωνίσθηκε στον πρώτο προκριματικό όμιλο και άφησε το πρώτο ύψος (5.40μ.), ενώ πήρε το «εισιτήριο» με χαρακτηριστική άνεση, καθώς είχε επιτυχημένα άλματα με την πρώτη προσπάθεια στα 5.60μ, στα 5.70μ και στα 5.75 μέτρα.
Το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, ο Σουηδός κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 6.24μ, Αρμάντ Ντουπλάντις, ήταν εντυπωσιακός στον προκριματικό, καθώς υπερέβη τα 5.75 μέτρα με την πρώτη προσπάθεια (σ.σ. είχε ακόμη μία επιτυχημένη προσπάθεια στα 5.60μ.), περνώντας περίπου 40 (!) εκατοστά πάνω από τον πήχη.
Υπενθυμίζεται ότι το όριο πρόκρισης ήταν πέντε μέτρα και 80 εκατοστά, ωστόσο δεν χρειάσθηκαν προσπάθειες σε αυτό το ύψος, δεδομένου ότι η πρόκριση κρίθηκε χαμηλότερα (5.75μ.).
Το άλμα που έδωσε την πρόκριση στον Καραλή
Οι επικοντιστές, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια, είναι οι εξής:
Αρμάντ Ντουπλάντις (Σουηδία)
Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα)
Σόντρε Γκούτορμσεν (Νορβηγία)
Βάλτερ Κρέϊς (Λετονία)
Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία)
Ερσού Σασμά (Τουρκία)
Μένο Φλούν (Ολλανδία)
Τζον Ερνεστ Ομπιένα (Φιλιππίνες)
Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ)
Ολεγκ Τσέρνικελ (Γερμανία)
Μποκάϊ Χουάνγκ (Κίνα)
Μπο Κάντα Μπέρε Λίτα (Γερμανία)
- Εκνευρισμένος ο Εμπαπέ: Είπε στους συμπαίκτες να φύγουν από την απονομή και να μην κάνουν pasillo στην Μπαρτσελόνα (vid)
- Ένας Αντετοκούνμπο δεν φέρνει την άνοιξη: Πάλευε μόνος του ο Γιάννης, ήττα για τους Μπακς (108-104)
- Νέο κέρδος για τη Λέτσε: το σχέδιο εξυγίανσης απέδωσε
- Ρεάλ Μαδρίτης: Στόχος τα 300 εκατ. ευρώ από τη φανέλα
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα (vid)
- Ελλάδα – Γεωργία 20-6: Επιβλητικοί οι Άνδρες στην πρεμιέρα τους στο Ευρωπαϊκό (vid)
- Άρης: «Λανουά έχουμε κουραστεί πια με τα «εργαλεία» που φέρνεις. Εσύ δεν κουράστηκες;»
- Πήρε το Super Cup η Μπάρτσα, 3-2 τη Ρεάλ με υπογραφή Ραφίνια (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442