Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
«Στόχος μου είναι να δείχνω την ομορφιά, τη δύναμη και την ελεύθερη βούληση των Ιρανών γυναικών»

«Στόχος μου είναι να δείχνω την ομορφιά, τη δύναμη και την ελεύθερη βούληση των Ιρανών γυναικών»

Αυτή είναι η καλύτερη φωτογραφία του τηλεφώνου της Ιρανής φωτογράφου Forough Alaei - η φωτογράφος έπρεπε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γυναικών στο νότιο Ιράν για να τραβήξει αυτή την εικόνα.

Η Ιρανή φωτογράφος Forough Alaei έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των γυναικών: Έχει καταγράψει γυναίκες οπαδούς ποδοσφαίρου ενώ απαγορεύεται η είσοδος στα γήπεδα της χώρας της και για το συγκεκριμένο πρότζεκτ πέρασε έναν μήνα στο νησί Hengam.

Η Alaei εξηγεί ότι εδώ, στο νότιο Ιράν, «οι γυναίκες έχουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία της οικογένειας. Ενώ είναι πολύ παραδοσιακές και κάνουν τις δουλειές του σπιτιού, ασχολούνται επίσης με το ψάρεμα και τις χειροτεχνίες και έχουν δουλειές.

»Αυτή είναι η Marziyeh- είναι 38 ετών και σεφ σε ένα ανεξάρτητο εστιατόριο που σερβίρει νόστιμα, πικάντικα θαλασσινά στον αυξανόμενο αριθμό τουριστών στην περιοχή» εξηγεί για τη φωτογραφία με την υπερήφανη γυναίκα που το φόρεμά της ανεμίζει κόντρα στη ασφυξία του καθεστώτος της χώρας της.

«Ενώ είναι πολύ παραδοσιακές και κάνουν τις δουλειές του σπιτιού, ασχολούνται επίσης με το ψάρεμα και τις χειροτεχνίες και έχουν δουλειές»

«Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές μπορεί να είναι εκφοβιστικές ή απωθητικές για τους ανθρώπους στις μικρές, παραδοσιακές περιοχές» λέει η Forough Alaei.

«Μια εκδοχή της ελευθερίας» 

Η Alaei παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γυναικών και βρήκε ευκολότερο να καταγράψει τη ζωή και το έργο τους χρησιμοποιώντας ένα τηλέφωνο. «Είναι οικεία αντικείμενα», λέει. «Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές μπορεί να είναι εκφοβιστικές ή απωθητικές για τους ανθρώπους στις μικρές, παραδοσιακές περιοχές».

Θυμάται ότι η Marziyeh έμεινε έκπληκτη από την εικόνα, ιδιαίτερα από τον συνδυασμό του πολύχρωμου φορέματός της και του τιρκουάζ νερού. «Στόχος μου είναι πάντα να δείχνω την ομορφιά, τη δύναμη και την ελεύθερη βούληση των Ιρανών γυναικών, ακόμη και με τις πολλές καταπιέσεις και τα όρια που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους», προσθέτει η Alaei.

«Με το φόρεμα στον άνεμο και την απέραντη θέα της θάλασσας, αυτή η εικόνα μου φαίνεται σαν μια εκδοχή της ελευθερίας».


*Mε στοιχεία από theguardian.com

inSports

Νέος προπονητής της Εθνικής ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι ο νέος τεχνικός της Εθνικής ομάδας, καθώς ήρθε σε προφορική συμφωνία για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της «γαλανόλευκης».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024