Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Taste Atlas: Η μπουγάτσα κορυφαία συνταγή με φύλλο στον κόσμο - Τέσσερα ελληνικά πιάτα στη 10άδα

Taste Atlas: Η μπουγάτσα κορυφαία συνταγή με φύλλο στον κόσμο – Τέσσερα ελληνικά πιάτα στη 10άδα

Στη λίστα περιλαμβάνονται γλυκά και αλμυρά φαγητά που παρασκευάζονται με φύλλο - Γεύσεις Ελλάδας στην πρώτη 3άδα - Δείτε ποια είναι

Η Ελλάδα συνεχίζει να κατακτά πρωτιές με τα παραδοσιακά φαγητά της στη λίστα του Taste Atlas που συγκεντρώνει και κατηγοριοποιεί τα καλύτερα φαγητά από όλο τον κόσμο.

Αυτή τη φορά όμως η ελληνική κουζίνα δεν απέσπασε μόλις μία ή δύο θέσεις αλλά… τέσσερις, με αποτέλεσμα να απαρτίζει το 40% της πρώτης 10άδας των καλύτερων φαγητών στον κόσμο -γλυκά και αλμυρά- που παρασκευάζονται με φύλλο.

Η μπουγάτσα Θεσσαλονίκης στην 1η θέση

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη θέση βρίσκεται η αγαπημένη σε όλους μπουγάτσα Θεσσαλονίκης.

«Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή, ελληνική πίτα που αποτελείται από φύλλο με γέμιση κρέμας, αν και υπάρχουν παραλλαγές με κιμά ή τυρί. Το όνομα του πιάτου είναι παράγωγο της οθωμανικής λέξης πογάτσα, που δηλώνει μια πίτα γεμάτη με τυρί. Η μπουγάτσα έχει καταγωγή από τη βυζαντινή περίοδο, όταν η Κωνσταντινούπολη ήταν ελληνική, και ξεκίνησε ως ζύμη που γεμιζόταν με πολλές γλυκές και αλμυρές γεμίσεις» γράφειο το Taste Atlas στην περιγραφή της πίτας που θεωρέιται η καλύτερη του κόσμου.

Τα τρίγωνα Πανοράματος στην 3η θέση

Λίγο πιο κάτω, στην τρίτη θέση εμφανίζονται τα τρίγωνα Πανοράματος, προσδίδοντας στην πρώτη 3άδα… άρωμα Ελλάδας.

«Αυτά τα τραγανά και βουτυρώδη τριγωνικά σε σχήμα αρτοσκευάσματα φύλλου εμποτίζονται σε σιρόπι και γεμίζονται με κρέμα. Η κρέμα φτιάχνεται συνήθως με συνδυασμό κρόκων αυγών, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, βανίλια και κρέμα γάλακτος. Τα τρίγωνα Πανοράματος γαρνίρονται συχνά με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς».

Η σκοπελίτικη τυρόπιτα στην 7η θέση

Τα δύο γλυκά εδέσματα ακολουθεί η σκοπελίτικη τυρόπιτα, την οποία οι ψηφοφόροι κατέταξαν στην 7η θέση.

«Είναι η τυρόπιτα που παρασκευάζεται παραδοσιακά στο νησί της Σκοπέλου. Χρησιμοποιείται ντόπιο κατσικίσιο γάλα, φέτα και ελαιόλαδο από την περιοχή της Σκοπέλου για τη γέμιση. Τηγανίζεται συνήθως σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή και από τις δύο πλευρές, αν και μπορεί να ψηθεί και στον φούρνο».

Η παραδοσιακή τυρόπιτα στη 10η θέση

Στην 10η θέση μπαίνει η κλασική ελληνική τυρόπιτα, η οποία διαχωρίζεται από εκείνη της Σκοπέλου.

«Η τυρόπιτα είναι ένα δημοφιλές ελληνικό σνακ που αποτελείται από φύλλα ζύμης που είναι γεμάτα με συνδυασμό τυριού (συνήθως φέτα) και αυγών. Το πιάτο συνήθως τυλίγεται σε τριγωνικά κομμάτια και αλείφεται με λιωμένο βούτυρο πριν το ψήσιμο. Αυτό το νόστιμο σφολιατικό το συναντάμε σχεδόν σε κάθε ελληνικό φούρνο, αν και συνήθως σερβίρεται ως ορεκτικό, όταν συνοδεύεται από πολλά άλλα φαγητά στο τραπέζι».

inSports

Νέος προπονητής της Εθνικής ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι ο νέος τεχνικός της Εθνικής ομάδας, καθώς ήρθε σε προφορική συμφωνία για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της «γαλανόλευκης».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024