Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Θέλετε να βάλετε στη ζωή σας ένα σκυλάκι; Δείτε έξι πανέμορφα κουταβάκια

Θέλετε να βάλετε στη ζωή σας ένα σκυλάκι; Δείτε έξι πανέμορφα κουταβάκια

Ο Μπέρρυ, η Ίζαμπελ, ο Ντάφυ, ο Φρίξος, η Ρόζυ και ο Άρτσυ είναι έξι αδεσποτούλια κουταβάκια. Μήπως ήρθε η ώρα να πάνε στο παντοτινό τους σπίτι;

Και τα έξι κουταβάκια τα έχουν πάρει υπό την προστασία τους οι εθελόντριες του Φιλοζωικού Σωματείου Μαρκόπουλου «Μεριμνώ».
Κάθε ένα έχει τα δικά του, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα άλλα.

Ο Μπέρρυ, η Ίζαμπελ και ο Ντάφυ

Ο Μπέρρυ, η Ίζαμπελ και ο Ντάφυ, είναι ημίαιμα Γκριφονάκια. Αδελφάκια. Γεννήθηκαν στον δρόμο από αδέσποτη, φοβική μανούλα. Είναι έξι μηνών και, μάλιστα, έχουν κάνει όλα τους τα εμβόλια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κτηνιάτρου, κατά την ενηλικίωσή τους θα φτάσουν τα 20 κιλά, δηλαδή ως ενήλικοι σκύλοι θα είναι μεσαίου μεγέθους.

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να γίνετε και εικονικοί γονείς ενός ζώου;

«Όταν τα βρήκαμε στον δρόμο, δεν μπορούσαμε να τα πλησιάσουμε. Κατέχονταν από φόβο όταν έβλεπαν άνθρωπο. Ο Μπέρρυ και ο Ντάφυ έχουν μεγάλη πρόοδο. Η Ίζαμπελ θέλει ακόμα τον χρόνο της. Με τα άλλα σκυλάκια είναι πολύ φιλικά και δεν σταματούν τα παιχνίδια», περιγράφει η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Μαρκόπουλου «Μεριμνώ», Άννα Τσαλίκη.

Μάλιστα, έχουν μάθει να πηγαίνουν βόλτα, φορώντας το λουράκι τους.
Είναι τρία κουταβάκια που παρουσιάζουν μια ευαισθησία ως προς τους ανθρώπους.

Ωστόσο, ο φόβος που νιώθουν, αντικρίζοντας κάποιον άνθρωπο, μπορεί να μειωθεί ή και να εξαλειφθεί, εάν κοινωνικοποιηθούν σωστά. Οι συμβουλές και η καθοδήγηση ενός εκπαιδευτή σκύλων μπορεί να βοηθήσει τα κουτάβια, αλλά και τους μελλοντικούς κηδεμόνες τους. Έτσι ώστε να μη νιώθουν αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα, και οι κηδεμόνες τους να αποκτήσουν τις γνώσεις γι’ αυτά τα ευαίσθητα πλάσματα.

Φρίξος και Ρόξυ

Είναι δύο τρελο-κουτάβια, τριών μηνών, όπως λέει η κα Τσαλίκη, που τα βρήκαν μέσα σε ένα σάκο. Είναι κοινωνικότατα, παιχνιδιάρικα με τα άλλα σκυλάκια, λατρεύουν να παίζουν με παιχνίδια και επιζητούν τα χάδια.

Έχουν κάνει τα εμβόλιά τους – απομένει το αντιλυσσικό.

Άρτσυ

Ο Άρτσυ είναι εννέα μηνών, ημίαιμο Λαμπραντόρ, και έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια του. Οι εθελόντριες τον εντόπισαν μέσα στα σκουπίδια.

«Είναι πολύ φιλικός με τους ανθρώπους, τα σκυλάκια και αλλά ζωάκια. Παιχνιδιάρης –του αρέσουν όλα τα παιχνίδια-, έχει μάθει να περπατάει με το λουρί του και του αρέσουν πολύ οι βόλτες. Και έχει ένα τόσο τρυφερό βλέμμα…», αναφέρει η κα Τσαλίκη.

Οι εθελόντριες του Συλλόγου, όλα τα σκυλάκια που βρίσκουν στον δρόμο τα πηγαίνουν κατευθείαν στον κτηνίατρο: να τα εξετάσει, να τους κάνει αποπαρασίτωση και να τα εμβολιάσει.

Ο Μπέρρυ, η Ίζαμπελ, ο Ντάφυ, ο Φρίξος, η Ρόζυ και ο Άρτσυ, λοιπόν, είναι έξι υγιέστατα κουταβάκια.
Ανοίξτε την πόρτα του σπιτιού σας σε αυτές τις ψυχούλες.

Τηλ. επικοινωνίας: 698.172.7360 και 697.205.6018.

Εικονικές υιοθεσίες

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να γίνετε και εικονικοί γονείς ενός ζώου; Η κα Τσαλίκη ενημερώνει ότι μέσα από την ιστοσελίδα του Συλλόγου (www.merimno.gr) μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα ζωάκια που τόσο έχουν ανάγκη από οικονομική στήριξη: για τη θεραπεία του ή για τη φροντίδα του. Με ένα μικρό ποσό το μήνα προσφέρετε ό,τι καλύτερο μπορείτε. Μέχρι να βρεθεί το παντοτινό του σπίτι.

Επίσης, θα ενημερώνεστε για την υγεία του και μπορείτε να κάνετε και εσείς προσπάθειες για να τού βρείτε μια οικογένεια.
Εννοείται ότι, εάν επιθυμείτε να γνωρίσετε από κοντά το σκυλάκο που θέλετε να βοηθήσετε, μπορείτε να επισκεφτείτε το Φιλοζωικό Σωματείο Μαρκόπουλου «Μεριμνώ». Αφού πρώτα έρθετε σε επικοινωνία με τους εθελοντές.

Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να περάσετε χρόνο μαζί του και -πού ξέρετε- μπορεί να σας κλέψει την καρδιά και να επιστρέψετε σπίτι με ένα νέο μέλος.

inSports

Δεν πάει στο Προολυμπιακό ο Παπαπέτρου – «Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική» (pic)

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μείνει εκτός του Προολυμπιακού τουρνουά με την Εθνική, εξήγησε με ανάρτησή του ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024