Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι βορειοελλαδίτες εθελοντές που σώζουν αδέσποτες ζωές

Οι βορειοελλαδίτες εθελοντές που σώζουν αδέσποτες ζωές

Βοηθάμε τους εθελοντές που φροντίζουν αδέσποτες ψυχές

Προσφέρουν τον χρόνο, τη στοργή, τη φροντίδα τους, και βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις αδέσποτες ψυχές. Και δεν είναι άλλοι, από τους φιλόζωους εθελοντές.

Παλεύουν «με νύχια και με δόντια» να κάνουν τη ζωή αυτών των πλασμάτων όσο πιο ανώδυνη και ευχάριστη μπορούν.

Εδώ και 10 χρόνια στην περιοχή Εξοχή του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη Θεσσαλονίκης υπάρχει ένας χώρος φιλοξενίας για αυτά τα πλάσματα, που δεν έχουν δικό τους σπιτικό. Έναν άνθρωπο που θα τους προσφέρει την αγάπη και τη φροντίδα που τους αξίζει.

Ο χώρος φιλοξενίας της Αδέσποτος Πλανήτης – Stray Planet

Εκεί, στην Εξοχή, στον χώρο φιλοξενίας, 20 εθελοντές έχουν αγκαλιάσει 120 σκυλάκια και 15 γατάκια.

Είναι πλάσματα που «έχουν βιώσει την εγκατάλειψη, είτε ζώα που πέθαναν οι κηδεμόνες τους. Ζώα που βρέθηκαν στο δρόμο, που έχουν κατασχεθεί από κακοποιήσεις. Περιθάλπουμε 120 σκυλάκια και 15 γατάκια. Είναι όλων των ηλικιών, από κουτάβια μέχρι υπερήλικα», αναφέρει η πρόεδρος της Φιλοζωικής Αδέσποτος Πλανήτης – Stray Planet (Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία), Ελένη Γραμματοπούλου.

Όλα τα σκυλιά της Φιλοζωικής Αδέσποτος Πλανήτης – Stray Planet έχουν κάνει τις απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις, έχουν εμβολιαστεί και στειρωθεί

Η εθελόντρια Αλεξάνδρα συνοδεύει τον Τζέισον στη βόλτα του

Παράλληλα, οι 20 εθελοντές φροντίζουν και αδεσποτάκια που ζουν στους αφιλόξενους δρόμους, αλλά και φιλοξενούν στα σπίτια τους.

Στον χώρο της Φιλοζωικής Αδέσποτος Πλανήτης – Stray Planet, κάθε σκυλάκι έχει το δικό του σπιτάκι, κατάλληλο να το προστατεύει από το κρύο ή τη ζέστη. Δεν ζουν μέσα σε κλουβιά, καθώς το σπιτάκι διαθέτει ανοιχτό χώρο που περιβάλλεται από περίφραξη. Σε κάθε αδέσποτο αντιστοιχούν 60 τ.μ. ανοιχτού χώρου.

Στον χώρο φιλοξενίας, όπως αναφέρει η κα Γραμματοπούλου, φιλοξενούνται όσα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Όλα τα σκυλιά έχουν κάνει τις απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις, έχουν εμβολιαστεί και στειρωθεί.

Ακόμη και όσα έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, οι εθελοντές θα φροντίσουν για την κτηνιατρική τους παρακολούθηση. Έτσι ώστε να αποκατασταθεί η υγεία τους.

Τους προσφέρουν απλόχερα τη στοργή τους, έτσι ώστε να νιώθουν ασφάλεια, και μεριμνούν πάντα για τον περίπατό τους σε μέρη εκτός του χώρου φιλοξενίας.

Η εθελόντρια Δανάη μαζί με την σκυλίτσα Άρια

Με αστείρευτη υπομονή και κατανόηση, προσπαθούν να προσεγγίζουν τα ζωάκια που εκδηλώνουν επιθετικές συμπεριφορές, και το πετυχαίνουν.

Διακαής επιθυμία τους, να τους βρουν ένα σπίτι.

Το παράπονο των εθελοντών

Η κυρία Ελένη Γραμματοπούλου έχει μεγάλο παράπονο από το κράτος και τους δήμους, καθώς οι επίσημες φιλοζωικές δεν έχουν τη βοήθειά τους.

Ο σκυλάκος Ρεξ και ο εθελοντής Νικόλας

«Όλα τα έξοδα καλύπτονται από εμάς και από τους φίλους του Σωματείου. Ως φιλοζωικές δεν μπορούμε να έχουμε νόμιμα καταφύγια με άδεια, γιατί η υποδομή τους είναι πανάκριβη. Οι δήμοι έχουν την υποχρέωση να ιδρύουν και να λειτουργούν καταφύγια και δημοτικά κτηνιατρεία, σύμφωνα με τον νόμο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει τίποτα. Οι συμβεβλημένοι κτηνίατροι των δήμων δεν δέχονται περιστατικά Σαββατοκύριακα και αργίες, ούτε τα απογεύματα, γιατί πρέπει να πάρουν έγκριση.

Στις θέσεις «κλειδιά» δεν βάζουν πότε ανθρώπους που είναι φιλόζωοι -προφανώς γιατί δεν υπάρχουν- και δεν λειτουργεί καθόλου σωστά το όλο πρόγραμμα. Οι εθελοντές επιβαρύνονται όλες τις περιπτώσεις. Επίσης, καλό θα ήταν να καταγραφούν όλα τα επίσημα σωματεία», επισημαίνει η κα Γραμματοπούλου.

Βόλτα στο δάσος

Εκεί, λοιπόν, στην Εξοχή, στη Ζωοφιλική και Περιβαλλοντική ΑΜΚΕ Πυλαίας – Χορτιάτη «Αδέσποτος Πλανήτης – Stray Planet», ζουν 120 σκυλάκια και 15 γατάκια. Και 20 εθελοντές πασχίζουν για την ευζωία τους.

Η εθελόντρια Λία και ο σκυλάκος Πόκεμον

Αξιέπαινη η πράξη τους. Τα έξοδα «βαραίνουν τις πλάτες» τους. Οποιαδήποτε συνεισφορά είναι πολύτιμη.

● IBAN GR5101722240005224088732841
BIC PIRBGRAA
Τράπεζα Πειραιώς

● Paypal : strayplanetadopt@gmail.com

Αιτιολογία: ΔΩΡΕΑ

Η πρόεδρος της Φιλοζωικής Αδέσποτος Πλανήτης – Stray Planet (Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία), Ελένη Γραμματοπούλου

Sports in

Σοκ με Νικολοπούλου στον Ολυμπιακό: Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού

Μεγάλο πλήγμα για γυναικεία ομάδα μπάσκετ ου Ολυμπιακού, καθώς η αρχηγός των ερυθρόλευκων υπέστη σημαντικό τραυματισμό στο γόνατο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024