Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ράφα: «Ανησυχεί πολύ» ο Γκουτέρες - Καλεί Ισραήλ και Χαμάς να κάνουν «το κάτι παραπάνω»

Ράφα: «Ανησυχεί πολύ» ο Γκουτέρες – Καλεί Ισραήλ και Χαμάς να κάνουν «το κάτι παραπάνω»

Ο Αντόνιο Γκουτέρες ανησυχεί πολύ από τις ενδείξεις για μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα και ζητά «το κάτι παραπάνω» προκειμένου να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Michael Sohn) κάλεσε την κυβέρνηση του Ισραήλ και τους παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς «να κάνουν το κάτι παραπάνω που απαιτείται προκειμένου να γίνει πραγματικότητα μια συμφωνία και να σταματήσει ο πόνος που υπάρχει τώρα» στη Γάζα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

«Η προστασία των αμάχων είναι υψίστης σημασίας στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο»

«Ο Γενικός Γραμματέας ανησυχεί πολύ από τις ενδείξεις ότι μπορεί να επίκειται μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα», ανέφερε σε μία δήλωση ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ.

«Ο Γενικός Γραμματέας υπενθυμίζει στα μέρη πως η προστασία των αμάχων είναι υψίστης σημασίας στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Επιχειρήσεις και διαπραγματεύσεις

Νωρίτερα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το πολεμικό υπουργικό συμβούλιό του ενέκρινε τη συνέχιση της επιχείρησης στη Ράφα προκειμένου να πιέσει τη Χαμάς ν’ απελευθερώσει τους ισραηλινούς ομήρους και να επιτύχει τους υπόλοιπους πολεμικούς στόχους της χώρας.

«Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα πως το Ισραήλ θα συνεχίσει την επιχείρηση στη Ράφα προκειμένου ν’ ασκήσει στρατιωτική πίεση στη Χαμάς ώστε να προωθήσει την απελευθέρωση των ομήρων μας και τους υπόλοιπους στόχους του πολέμου», ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου σε μια ανακοίνωση.

«Παράλληλα, αν και η πρόταση της Χαμάς είναι μακράν των αναγκαίων απαιτήσεων του Ισραήλ, το Ισραήλ θα στείλει μια αντιπροσωπεία εργασίας στους μεσολαβητές ούτως ώστε να εξαντλήσει την πιθανότητα εξεύρεσης μιας συμφωνίας υπό όρους αποδεκτούς στο Ισραήλ», αναφέρεται στην ανακοίνωση (περισσότερα εδώ).

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024