Ντυμένοι στα λευκά, με απόλυτη κατάνυξη και ευλάβεια, οι Αιθίοπες χριστιανοί κόπτες της Αθήνας προσέρχονται από νωρίς στην εκκλησία τους στο Πολύγωνο για μια Ανάσταση διαφορετική.

Το μόνο που θυμίζει ίσως την ελληνική εκκλησία είναι οι αγιογραφίες, που βλέπει κανείς στους τοίχους.

Οι πιστοί εισέρχονται στο εσωτερικό της εκκλησίας, αφήνοντας στον εξωτερικό χώρο τα παπούτσια τους.

Η εκκλησία είναι ασφυκτικά γεμάτη με ανθρώπους που προσεύχονται και ψέλνουν τους ύμνους.

Αυτό που ξεχωρίζει είναι οι γυναίκες της κοινότητας, όντας περισσότερες είναι και αυτές των οποίων οι φωνές στις ψαλμωδίες ακούγονται και περισσότερο.

Οι γυναίκες δεν είναι μόνο παρούσες αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της τελετής, αφού αναλαμβάνουν μεγάλο μέρος της.

Όταν το ρολόι δείξει 12 τα μεσάνυχτα και απλωθεί το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, η χορωδία, με τη συνοδεία παραδοσιακών κρουστών αναπαριστά στιγμές από τη ζωή του Ιησού.

Την ίδια ώρα δηλαδή που απ’ τις ελληνικές εκκλησίες ακούγονται οι καμπάνες και οι κροτίδες που συνοδεύουν συνήθως το «Χριστός Ανέστη».

Πρόκειται για μια Ανάσταση διαφορετική. Αρκετοί άνθρωποι εκτός της κοινότητας έρχονται να παρακολουθήσουν την τελετή και να συμμετέχουν.