Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Ματαρό 16-12: Όλη η Ευρώπη ερυθρόλευκη: Στον τελικό και τα κορίτσια του Θρύλου!

Ολυμπιακός – Ματαρό 16-12: Όλη η Ευρώπη ερυθρόλευκη: Στον τελικό και τα κορίτσια του Θρύλου!

Ο Ολυμπιακός… κάνει πλάκα σε όλη την Ευρώπη, καθώς μετά τις επικές προκρίσεις στο ποδόσφαιρο, πέρασε και στον τελικό του Champions League στο πόλο γυναικών, επικρατώντας με 16-12 της Ματαρό.

Ο Ολυμπιακός έχει βαλθεί να «τρελάνει» όλη την Ευρώπη τη φετινή χρονιά, αφού μετά από τις επικές προκρίσεις στο ποδόσφαιρο (Europa Conference League, Youth League), πέρασαν στον τελικό του LEN Champions League και τα θρυλικά κορίτσια των Πειραιωτών στο πόλο.

Τα «χρυσά» κορίτσια του πόλο επικράτησαν στον ημιτελικό του LEN Champions League με σκορ 16-12 της ισπανικής Ματαρό και προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης,όπου θα αντιμετωπίσουν την επίσης ισπανική Σαμπαντέλ για την κορυφή της Ευρώπης!

Οι δύο ομάδες έχουν παίξει τρεις τελικούς από το 2015 κι έπειτα, με τον Ολυμπιακό να μετράει δύο νίκες στον Πειραιά και την ισπανική ομάδα μία στη δική της έδρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτός είναι ο 13ος ευρωπαϊκός τελικός, 6ος στην κορυφαία διοργάνωση, με το τμήμα να θέλει να διεκδικεί την κατάκτηση του 4ου Champions League της ιστορίας του!

Από εκεί και πέρα, το πόλο γυναικών του Ολυμπιακού έχει στη συλλογή του ήδη 7 ευρωπαϊκά τρόπαια (Len Euroleague 3, Len Trophy 1, Len Super Cup 3) και πάει φουλ για το 8ο!

Το παιχνίδι φάνηκε από την αρχή ότι θα εξελισσόταν σε ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έβγαλε τρεις άμυνες με αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά στην επίθεση δυσκολεύτηκε απέναντι στην κλειστή ζώνη της ισπανικής ομάδας. Την πρώτη φορά που η μπάλα έφτασε στα 2μ., η Ξενάκη κέρδισε πέναλτι και η Ελευθεριάδου άνοιξε το σκορ, με τη Ματαρό να προσπαθεί να βρει λύσεις στην κόντρα.

Σε μία περίπτωση η Κέστελι κέρδισε πέναλτι από την Ελευθεριάδου και η Φαν ντε Κράατς σκόραρε, στη δεύτερο η Αβένιο σημάδεψε το δοκάρι της Σταματοπούλου (βρήκε ελάχιστα τη μπάλα και η Ελληνίδα τερματοφύλακας).

Δύο γκολ στα ίσια, από τη Βάσω Πλευρίτου και τη Φαν ντε Κράατς, διαμόρφωσαν το 2-2 της πρώτης περιόδου και η Νόγκε με σουτ από τα 6μ. έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα της, στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου.

Αφού έβγαλε άλλη μία άμυνα με παίκτρια λιγότερο, ο Ολυμπιακός απάντησε με διαδοχικά τέρματα της Σιούτη (στην πρώτη κερδισμένη αποβολή των πρωταθλητριών Ελλάδας) και της Ελευθεριάδου, αλλά ο γρήγορος ρυθμός που πήρε το ματς ευνοούσε τη Ματαρό, η οποία με σερί 3-0 πήρε διαφορά δύο τερμάτων (6-4).

Η κακή εκτίμηση της Ααρτς σε σουτ της Σιούτη από δύσκολη γωνία επέτρεψε στις ερυθρόλευκες να μειώσουν, αλλά η Ολλανδή τερματοφύλακας πήρε την προσωπική της… ρεβάνς στο τελευταίο λεπτό του ημίχρονου, με σημαντικές αποκρούσεις σε προσπάθειες της Μαργαρίτας Πλευρίτου από τα 2μ. και της Μυριοκεφαλιτάκη σε κόντρα με παίκτρια παραπάνω.

Η καθοριστική τρίτη περίοδος

Μετά από έναν καταιγισμό γκολ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (τέσσερα μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά), ο Ολυμπιακός βελτίωσε κατακόρυφα την απόδοσή του στην άμυνα και έβαλε τα θεμέλια της νίκης. Το προσωπικό ρεσιτάλ της Νικόλ Ελευθεριάδου, που έκανε τα πάντα σε άμυνα και επίθεση, ήρθαν να πλαισιώσουν τα γκολ της Τριχά (σε κόντρα) και της Βάσως Πλευρίτου και οι ερυθρόλευκες έκλεισαν το τρίτο οκτάλεπτο με σερί 4-0, για να πάρουν προβάδισμα τριών τερμάτων (11-8).

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με μία απίθανη λόμπα της Ρίτα Κέστελι, αλλά η Ελευθεριάδου είχε… συστημένη την απάντηση με το έκτο προσωπικό τέρμα της, για να ακολουθήσει εξαιρετική ασίστ της Ελευθερίας Πλευρίτου και γκολ της Χυδηριώτη, που είχε κάνει το μπάσιμο στα 2μ., για το 13-9. Κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν, αφού η Ματαρό δεν είχε τις δυνάμεις και την ψυχολογία για να αντιδράσει και οι ερυθρόλευκες έκλεισαν θριαμβευτικά τον ημιτελικό.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-4, 6-2, 5-4

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 7, Τριχά 1, Ξενάκη, Σιούτη 3, Μαργ. Πλευρίτου, Σάντα, Β. Πλευρίτου 2, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο

Ματαρό (Ντάνιελ Μπαγιάρτ): Τερέ, Μορέλ, Φαν ντε Κράατς 3, Γκιράλ, Σέβενιχ 1, Κέστελι 3, Καμπράι, Νόγκε 2, Αβένιο, Μπερτράν 2, Εσπάρ 1, Κλαβερία, Ααρτς

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024