Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ομηροι κρατούνται στη Ράφα - «Θα κάνουμε το παν για να γυρίσουν σπίτια τους»

Ισραήλ: Ομηροι κρατούνται στη Ράφα – «Θα κάνουμε το παν για να γυρίσουν σπίτια τους»

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι η Χαμάς κρατάει ομήρους στη Ράφα, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις σχεδιάζουν να εξαπολύσουν επίθεση, και στην οποία έχουν καταφύγει κάπου 1,5 εκατ. Γαζαίοι.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανέφεραν χθες Κυριακή πως όμηροι οι οποίοι είχαν απαχθεί κατά τη διάρκεια της εφόδου του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου κρατούνται στη Ράφα (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Shadi Tabatibi), στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, όπου η ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνει αποφασισμένη να εξαπολύσει ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση.

«Εχουμε επίσης ομήρους (που κρατούνται) στη Ράφα και θα κάνουμε το παν εντός των δυνάμεών μας για να γυρίσουν σπίτια τους», είπε χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος του στρατού αρχιπλοίαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί.

Οι σχεδιασμοί για τη διεξαγωγή ευρείας κλίμακας χερσαίας επιχείρησης στη Ράφα προκαλούν ανησυχία στη διεθνή κοινότητα καθώς σε αυτή την πόλη, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, έχουν καταφύγει κάπου 1,5 εκατ. Γαζαίοι, στη μεγάλη πλειονότητά τους εκτοπισμένοι εξαιτίας του πολέμου που πλέον διαρκεί πάνω από μισό χρόνο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Πρόταση για συμφωνία

Η Χαμάς παρουσίασε χθες μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων στους μεσολαβητές, με την οποία ζητά από το Ισραήλ να τηρήσει εκεχειρία έξι εβδομάδων προτού απελευθερώσει οποιονδήποτε από τους 129 ομήρους που κρατά από τις 7 Οκτωβρίου, αναφέρει η εβραϊκή εφημερίδα Haaretz.

Η πρόταση της ισλαμιστικής οργάνωσης φέρεται να υποβλήθηκε μετά την απόρριψη της συμφωνίας με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ προχθές το βράδυ.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024