Ισραήλ: Ομηροι κρατούνται στη Ράφα – «Θα κάνουμε το παν για να γυρίσουν σπίτια τους»
Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι η Χαμάς κρατάει ομήρους στη Ράφα, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις σχεδιάζουν να εξαπολύσουν επίθεση, και στην οποία έχουν καταφύγει κάπου 1,5 εκατ. Γαζαίοι.
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανέφεραν χθες Κυριακή πως όμηροι οι οποίοι είχαν απαχθεί κατά τη διάρκεια της εφόδου του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου κρατούνται στη Ράφα (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Shadi Tabatibi), στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, όπου η ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνει αποφασισμένη να εξαπολύσει ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση.
«Εχουμε επίσης ομήρους (που κρατούνται) στη Ράφα και θα κάνουμε το παν εντός των δυνάμεών μας για να γυρίσουν σπίτια τους», είπε χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος του στρατού αρχιπλοίαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί.
Οι σχεδιασμοί για τη διεξαγωγή ευρείας κλίμακας χερσαίας επιχείρησης στη Ράφα προκαλούν ανησυχία στη διεθνή κοινότητα καθώς σε αυτή την πόλη, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, έχουν καταφύγει κάπου 1,5 εκατ. Γαζαίοι, στη μεγάλη πλειονότητά τους εκτοπισμένοι εξαιτίας του πολέμου που πλέον διαρκεί πάνω από μισό χρόνο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Πρόταση για συμφωνία
Η Χαμάς παρουσίασε χθες μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων στους μεσολαβητές, με την οποία ζητά από το Ισραήλ να τηρήσει εκεχειρία έξι εβδομάδων προτού απελευθερώσει οποιονδήποτε από τους 129 ομήρους που κρατά από τις 7 Οκτωβρίου, αναφέρει η εβραϊκή εφημερίδα Haaretz.
Η πρόταση της ισλαμιστικής οργάνωσης φέρεται να υποβλήθηκε μετά την απόρριψη της συμφωνίας με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ προχθές το βράδυ.
- Ηνωμένο Βασίλειο: Συνελήφθη κουκουλοφόρος που φέρεται να κινήθηκε απειλητικά προς τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
- Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μάλι ξεκίνησε το λιντσάρισμα «υπόπτων» που οι πολίτες θεωρούν συνεργούς
- Καμπανάκι από τη Μaersk – «Φέσι» μισό δισ. κάθε μήνα λόγω του πολέμου στο Ιράν
- LIVE: Χάποελ Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης
- Ο Άρι Άστερ ήθελε τόσο πολύ την Σκάρλετ Γιόχανσον στη νέα του ταινία που άλλαξε όλο το πρόγραμμά του
- Δημοσκόπηση: Τον δρόμο της εξόδου δείχνουν οι πολίτες σε Μητσοτάκη-ΝΔ – Εμπιστοσύνη σε Κοβέσι, συντριπτικό «ναι» σε εξεταστική για υποκλοπές
- Συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα 22χρονος με όπλο και 4.000 ευρώ – Έκανε απάτες παριστάνοντας τον λογιστή στα Γρεβενά
- Έχουμε βίντεο: Τι έγινε στα backstage της δεύτερης πρόβας του Akyla για την Eurovision;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442