Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η στήριξη στο Ισραήλ είναι «ακλόνητη», λέει κορυφαίος Ρεπουμπλικανός σε Επιτροπή της Γερουσίας

ΗΠΑ: Η στήριξη στο Ισραήλ είναι «ακλόνητη», λέει κορυφαίος Ρεπουμπλικανός σε Επιτροπή της Γερουσίας

«Αυτή είναι η στιγμή για τις Ηνωμένες Πολιτείες να δείξουν ότι στέκονται μαζί με τους συμμάχους μας», δηλώνει ο γερουσιαστής Ρότζερ Γουίκερ

Ο γερουσιαστής Ρότζερ Γουίκερ, ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας, επανέλαβε την «ακλόνητη» δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ισραήλ σε δήλωση που εξέδωσε το Σάββατο, μετά την επίθεση του Ιράν.

«Αυτή είναι η στιγμή για τις Ηνωμένες Πολιτείες να δείξουν ότι στέκονται μαζί με τους συμμάχους μας», αναφέρει η δήλωση.

«Πρέπει να ενωθούμε με το Ισραήλ για να διασφαλίσουμε ότι η επιθετικότητα του Ιράν θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστική δράση και ηχηρή δύναμη», προσθέτει.

Τα σχόλια του Γουίκερ έρχονται την ώρα που το Ιράν δηλώνει ότι εκτόξευσε ένα πρώτο κύμα βαλλιστικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ.

«Οι κοινοί μας εχθροί, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν και των πληρεξουσίων τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι η δέσμευσή μας είναι ακλόνητη», επισημαίνει ο Γουίκερ.

Οι ΗΠΑ έχουν σημαντική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή

Μετά την εκτόξευση δεκάδων μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ιράν προς το Ισραήλ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στην υπεράσπιση του συμμάχου τους.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην υπεράσπιση του Ισραήλ», δήλωσε από τον Λευκό Οίκο. «Θα υποστηρίξουμε το Ισραήλ. Θα βοηθήσουμε στην υπεράσπιση του Ισραήλ και το Ιράν δεν θα τα καταφέρει», τόνισε.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν δυνάμεις στο Ιράκ και την Συρία, που θα μπορούσαν δυνητικά να αναχαιτίσουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονται προς το Ισραήλ, ανάλογα με την τοποθεσία από την οποία εκτοξεύονται.

Οι δυνάμεις του αμερικανικού ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν αναχαιτίσει στο παρελθόν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύτηκαν από τους Χούθι στην Υεμένη προς το Ισραήλ.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024