Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 6+1 προτεραιότητες της Νέας Αριστεράς, η καμπάνια και το πολιτικό πρόταγμα

Οι 6+1 προτεραιότητες της Νέας Αριστεράς, η καμπάνια και το πολιτικό πρόταγμα

Νέα καμπάνια από τη Νέα Αριστερά υπό τον τίτλο οι «6+1 προτεραιότητες για να αλλάξει η ζωή μας». Τι είπε ο Αλέξης Χαρίτσης στο επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος

Με το πολιτικό πρόγραμμά της ως πρόταγμα η Νέα Αριστερά αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να παρουσιάσει επίσημα την καμπάνια της υπό τον τίτλο οι «6+1 προτεραιότητες για να αλλάξει η ζωή μας».

Όπως σημειώνουν στελέχη της Νέας Αριστεράς, «σε μια συγκυρία όπου η εικόνα κυριαρχεί επί του περιεχομένου και επιχειρείται η αποπολιτικοποίηση των επικείμενων ευρωπαϊκών εκλογών, η Νέα Αριστερά αρνείται την πεπατημένη και βάζει το πολιτικό πρόγραμμά της σε πρώτο πλάνο».

«Το στοίχημα για τη Νέα Αριστερά είναι να αποτελέσει ένα άλλο κόμμα»

Η Νέα Αριστερά επιχειρεί μέσω της καμπάνιας να αναδειχθεί η προγραμματική πρότασή της, κάτι, που, όπως εκτιμούν τα στελέχη της, δεν πραγματοποιούν τα υπόλοιπα κόμματα για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Όπως τονίζουν στελέχη της Νέας Αριστεράς, «η πολιτική επιστρέφει με μια προγραμματική πρόταση που παρουσιάζεται με απλό, συνοπτικό και κατανοητό τρόπο, χωρίς επικοινωνιακό θόρυβο και δημαγωγικό κόλπα».

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση που πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», επιτιθέμενος στα δύο κόμματα του περιλαμβάνονται στο προοδευτικό τόξο, τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Όπως είπε «σήμερα έχουμε τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Η μία κάνει πολιτική με όρους lifestyle και τηλεοπτικού reality show. H άλλη κάνει πολιτική με όρους ποδοσφαιρικών μεταγραφών», προσθέτοντας πως είναι «δύο ηγεσίες αναντίστοιχες με τις ανάγκες της κοινωνίας και τις ζωντανές δυνάμεις που υπάρχουν ακόμα και στο εσωτερικό αυτών των κομμάτων».

Χαρίτσης με επικοινωνιακό επιτελείο Νέας Αριστεράς: Εμείς απορρίπτουμε τη θολή ρητορεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη με το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Αριστεράς, ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε πως «το στοίχημά μας δεν είναι να είμαστε άλλο ένα κόμμα. Το στοίχημα για τη Νέα Αριστερά είναι να αποτελέσει ένα άλλο κόμμα. Ένα κόμμα που κάνει τη διαφορά στο πολιτικό σύστημα γιατί επιμένει ότι οι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα είναι στα Αριστερά. Εμείς απορρίπτουμε τη θολή ρητορεία που λέει τα πάντα χωρίς εντέλει να λέει τίποτα».

Ο Αλέξης Χαρίτσης υποστήριξε ακόμη ότι η Νέα Αριστερά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια «στις διάφορες εκδοχές του τραμπισμού και του ακροδεξιού λαϊκισμού», λέγοντας, όπως υπογράμμισε, με ειλικρίνεια και σαφήνεια αυτό που πιστεύει και προτείνει στους πολίτες. «Είμαστε Αριστερά, ανοιχτά και περήφανα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς.

Οι «6+1 προτεραιότητες» της Νέας Αριστεράς

Παράλληλα η καμπάνια των 6+1 προτεραιοτήτων της Νέας Αριστεράς θα περιλαμβάνει τον πόλεμο ενάντια στην ακρίβεια, τη φορολόγηση του πλούτου, το σύνθημα «όχι» στα F35 αλλά να δοθούν χρήματα για την Υγεία και την Παιδεία, τη δίκαιη – πράσινη μετάβαση, τη στέγη για όλες και όλους και τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας.

Ειδική μνεία στην καμπάνια θα γίνεται στα ζητήματα κράτους Δικαίου, υπογραμμίζοντας το σύνθημα «συγκάλυψη τέλος», που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- τη διαλεύκανση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, το σκάνδαλο των υποκλοπών και της διαρροής προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων αποδήμων.

Εκδήλωση – συζήτηση στο Αιγάλεω παρουσία Χαρίτση

Σημειώνεται ότι σήμερα Σάββατο 13 Απριλίου στις 19:00, είναι προγραμματισμένη εκδήλωση – συζήτηση της Νέας Αριστεράς στο Αιγάλεω (πλατεία Εσταυρωμένου), παρουσία του Αλέξη Χαρίτση, υπό τον τίτλο «δουλειά-μισθοί-αξιοπρέπεια. Παίρνουμε τη ζωή μας πίσω».

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς θα συζητήσει μαζί με την Ελένη Βλάχου (ερευνήτρια με μπλοκάκι), τη Μαρία Γεωργαρίου (εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), τον Φώτη Κουράκο (πρόεδρο σωματείου εργαζομένων «Γιούλα»), την Τατιάνα Ντοσπινέσκο (εργαζόμενη στον επισιτισμό) και τον Γιώργο Παπαδημητρίου (πρόεδρο ΣΕΤΤΕΑ). Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Θέμης Αμπλάς.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024