Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χίθροου: Αεροσκάφη συγκρούστηκαν στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης - Δείτε βίντεο

Χίθροου: Αεροσκάφη συγκρούστηκαν στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης – Δείτε βίντεο

Το φτερό αεροσκάφους της Virgin Atlantic χτύπησε και κατέστρεψε μερικώς την ουρά έτερου αεροσκάφους της British Airways - Πώς έγινε το ατύχημα

Αναστάτωση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου, στο Λονδίνο, όταν δύο επιβατικά αεροπλάνα συγκρούστηκαν στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης νωρίτερα σήμερα, Σάββατο (06/04).

Πώς έγινε το ατύχημα με τα αεροσκάφη στο Χίθροου

Όπως φαίνεται σε πλάνα που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το φτερό ενός αεροπλάνου της Virgin Atlantic που κινούνταν στον διάδρομο, χτύπησε το φτερό αεροσκάφους της British Airways που παρέμενε ακινητοποιημένο εκείνη τη στιγμή.


Σύμφωνα με τον Guardian, το αεροπλάνο της Virgin Boeing 787-9 είχε μόλις προσγειωθεί στο αεροδρόμιο και μεταφερόταν με ρυμουλκό σε διαφορετική τοποθεσία εντός του αερολιμένα, όταν το φτερό του συγκρούστηκε με την ουρά του σκάφους της British Airways.

Ευτυχώς, σε κανένα από τα δύο αεροπλάνα δεν επέβαιναν επιβάτες όταν έγινε το ατύχημα.

Συνεργεία μηχανικών ξεκίνησαν τις επισκευές στα αεροσκάφη

Η Virgin Atlantic ξεκίνησε έρευνες για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα. Το αεροσκάφος της δεύτερης εταιρείας, που ήταν ακίνητο εκείνη την ώρα, ελέγχεται από συνεργεία μηχανικών, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να πετάξουν με αυτό έχουν μεταφερθεί σε άλλο σκάφος.


Το ατύχημα δεν έχει διαταράξει το πρόγραμμα των δρομολογίων στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Χίθροου, καθώς αυτή είναι η περίοδος που οι ταξιδιώτες επιστρέφουν από τις διακοπές του Πάσχα.

Δεν υπήρχαν επιβάτες εντός των αεροπλάνων τη στιγμή της σύγκρουσης, ενώ δεν διαταράχθηκε ούτε το πρόγραμμα των πτήσεων

Εκπρόσωπος της Virgin Atlantic δήλωσε: «Η άκρη του φτερού ενός από τα άδεια αεροσκάφη μας ήρθε σε επαφή με ένα άλλο αεροσκάφος, ενώ ρυμουλκούνταν από την εξέδρα στον Τερματικό Αεροσταθμό 3 του Χίθροου του Λονδίνου. Η ασφάλεια των πελατών και του πληρώματός μας είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κανένας πελάτης δεν επέβαινε στο αεροσκάφος της Virgin Atlantic κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Έχουμε ξεκινήσει μια πλήρη και ενδελεχή έρευνα. Οι ομάδες μηχανικών μας πραγματοποιούν ελέγχους συντήρησης στο αεροσκάφος, το οποίο προς το παρόν έχει τεθεί εκτός λειτουργίας».

Οι συγκρούσεις ατους διαδρόμους του Χίθροου αποτελούσαν ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα, αλλά στη σύγχρονη εποχή έχουν ελαχιστοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, λόγω της προόδου στη σύγχρονη τεχνολογία παρακολούθησης και της τήρησης διαδικασιών ασφαλείας.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024