Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στη Μελβούρνη: Αεροσκάφη συγκρούστηκαν στον αέρα - Αγνοούνται δύο άτομα

Συναγερμός στη Μελβούρνη: Αεροσκάφη συγκρούστηκαν στον αέρα – Αγνοούνται δύο άτομα

Τα δύο αεροσκάφη ήταν ιταλικής κατασκευής αεριωθούμενα Viper S-211 Marchetti, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά για στρατιωτική εκπαίδευση

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Αυστραλίας, μετά από σύγκρουση δύο μικρών αεροσκαφών στον αέρα, περίπου 12 χιλιόμετρα δυτικά του Μόρνιγκτον.

Το ένα συνετρίβη στο νερό στο Πορτ Φίλιπ και το δεύτερο κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια σε παρακείμενο αεροδρόμιο.  Και τα δύο μετέφεραν από δύο επιβάτες.

Τα αεροσκάφη επιχειρούσαν να λάβουν θέση σε σχηματισμό όταν, υπό άγνωστες συνθήκες, συγκρούστηκαν

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου και του δεύτερου ατόμου, που αγνοούνται στη θάλασσα, συμμετείχαν ελικόπτερα, σκάφη διάσωσης της λιμενικής αστυνομίας και πολλά ιδιωτικά σκάφη.

Μία ώρα μετά τα σύγκρουση εντοπίστηκαν μόνο συντρίμμια του αεροσκάφους, ενώ οι έρευνες σταμάτησαν επειδή έπεσε το σκοτάδι και θα συνεχιστούν με το πρώτο φως τη Δευτέρα.

Xάρτης με το σημείο που το αεροσκάφος συνετρίβη (Πηγή ABC News)

Ήταν ιταλικής κατασκευής αεριωθούμενα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αυστραλιανής Αρχής Ναυτικής Ασφάλειας (Amsa) τα δύο ελαφρά αεροσκάφη συγκρούστηκαν το απόγευμα της Κυριακής, με το ένα να πέφτει στο νερό.

Και τα δύο ήταν ιταλικής κατασκευής αεριωθούμενα Viper S-211 Marchetti, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά για στρατιωτική εκπαίδευση. Ωστόσο, τώρα τα πετούσαν ιδιώτες.

Τα αεροσκάφη πλησίαζαν από τη θάλασσα προς τα βόρεια παράλια του κόλπου που σχηματίζει η ευρύτερη Μελβούρνη και επιχειρούσαν να λάβουν θέση σε σχηματισμό όταν, υπό άγνωστες συνθήκες, συγκρούστηκαν.

Τρία ελικόπτερα διάσωσης της AMSA παρέμειναν στη σημείο μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής, ενώ στα νερά εθεάθησαν σκάφη της Υδρονομικής Αστυνομίας της Βικτώριας, της ακτοφυλακής και τζετ σκι, μεταδίδει το ABC News και επισημαίνει ότι η συντριβή έγινε πολύ μακριά από την ακτή για να ήταν ορατή από τη στεριά.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024