Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουγγαρία: 2 νεκροί και 4 τραυματίες από συντριβή αεροσκάφους επίδειξης μπροστά σε χιλιάδες θεατές

Ουγγαρία: 2 νεκροί και 4 τραυματίες από συντριβή αεροσκάφους επίδειξης μπροστά σε χιλιάδες θεατές

Σε τραγωδία εξελίχθηκε αεροβατική επίδειξη στην Ουγγαρία καθώς συνετρίβη ένα από τα αεροσκάφη που συμμετείχαν, συγκλονίζοντας χιλιάδες θεατές που ανύποπτοι παρακολουθούσαν την πορεία του στον ουρανό.

Αεροσκάφος συνετρίβη κατά τη διάρκεια αεροβατικής επίδειξης χθες Κυριακή στην Ουγγαρία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δυο επιβαίνοντες και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις άνθρωποι στο έδαφος, ανέφεραν οι αρχές (φωτογραφία, επάνω, από το X).

«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, πέρα από τον πιλότο, επέβαινε ένας επιβάτης στο αεροσκάφος (…) Και οι δυο έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε η ουγγρική αστυνομία στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Κατακόρυφη κάθοδος, συντριβή και έκρηξη

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στην περιοχή Σεκεσφέχερβαρ, 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο έδαφος, οι τρεις από τους οποίους υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Σοβαρά τραυματισμένοι είναι γυναίκα, άνδρας και κοριτσάκι. Μικρό αγόρι υπέστη ελαφριά τραύματα.

Ερευνητές της αστυνομίας συλλέγουν στοιχεία από τα συντρίμμια του αεροσκάφους ενώ διακρίνεται το αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκονταν τα άτομα που τραυματίστηκαν (φωτογραφία Hungarian Police via AP)

Σε βίντεο που μεταφόρτωσε στον ιστότοπό του τοπικό μέσο ενημέρωσης, το αεροσκάφος επίδειξης – επρόκειτο για T-28 Trojan του αμερικανικού στρατού, κατασκευασμένο το 1951, σύμφωνα με τον ουγγρικό Τύπο – κάνει κατακόρυφη κάθοδο προτού συντριβεί και εκραγεί.

«Το μικρό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και πήρε φωτιά», διευκρίνισε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

«Η συντριβή έγινε πολύ κοντά στον χώρο της αεροβατικής επίδειξης», που προσέλκυσε χιλιάδες θεατές, διευκρίνισε μια εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας ασθενοφόρων στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024