Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαγιόρκα: Δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν μεταξύ τους στο έδαφος του αεροδρομίου

Μαγιόρκα: Δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν μεταξύ τους στο έδαφος του αεροδρομίου

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια ελιγμών στο αεροδρόμιο της Πάλμα στη Μαγιόρκα, το πρωί της Τρίτης (19/9).

Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν το σπάσιμο της άκρης του φτερού τους ενός εκ των δύο αεροσκαφών, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Το ζήσαμε ήρεμα και δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή σκηνές πανικού

Η λειτουργία του αεροδρομίου δεν επηρεάστηκε

Η σύγκρουση σημειώθηκε όταν το ένα αεροπλάνο το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Πάλμα, έφτανε στον τερματικό σταθμό και συγκρούστηκε με το πίσω μέρος του δεύτερου αεροπλάνου το οποίο ήταν ακινητοποιημένο.

«Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο»

Οι επιβάτες του πρώτου αεροπλάνου μπόρεσαν να αποβιβαστούν κανονικά, καθώς το αεροσκάφος συνέχισε προς τον τερματικό σταθμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της αεροπορικής εταιρείας, το αεροπλάνο θα χρειαστεί «λίγη ανακαίνιση» καθώς το αριστερό πτερύγιο επηρεάστηκε αν και το φτερό του δεν έχει σπάσει εντελώς.

«Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο καθώς το αεροπλάνο φρέναρε πριν την σύγκρουση. Το ζήσαμε ήρεμα και δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή σκηνές πανικού. Τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης ήταν σε ετοιμότητα για να εξετάσουν το αεροσκάφος και ζητήθηκε από εμάς τους επιβάτες να περιμένουμε μέσα στην καμπίνα πριν μεταφερθούμε με λεωφορείο στον τερματικό σταθμό. Όλα κύλησαν ομαλά» δήλωσε επιβάτης.

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Συμβάντων Πολιτικής Αεροπορίας (CIAIAC) είναι ο επίσημος φορέας που είναι υπεύθυνος για τη διερεύνηση ατυχημάτων και συμβάντων πολιτικής αεροπορίας που συμβαίνουν στην ισπανική επικράτεια.

Το έργο του είναι αποκλειστικά τεχνικού χαρακτήρα, επικεντρωμένο στην πρόληψη μελλοντικών ατυχημάτων και συμβάντων. Στόχος του δεν είναι να κουνήσει το δάχτυλο στους ένοχους ή στους υπεύθυνους (εάν υπάρχουν), αλλά να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων γεγονότων στο μέλλον.

Τα αποτελέσματα των ερευνών που διενήργησε η επιτροπή καταγράφονται σε έκθεση που περιλαμβάνει πληροφορίες για τα γεγονότα που σχετίζονται με το ατύχημα ή το συμβάν, συμπεράσματα και συστάσεις για βελτιώσεις στην ασφάλεια.

Το περιστατικό δεν επηρέασε τη λειτουργία των υπόλοιπων πτήσεων στο αεροδρόμιο.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024