Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περιπολικά δεν έγιναν ταξί, ταξίματα για ασφάλεια και προκοπή, ταξίμετρο έβαλε ο λαός, ο Κανένας τυφλός οδηγός

Περιπολικά δεν έγιναν ταξί, ταξίματα για ασφάλεια και προκοπή, ταξίμετρο έβαλε ο λαός, ο Κανένας τυφλός οδηγός

Μετά την εκποίηση ηθών ήρθε και των εδρών για τα ορφανά του Κασιδιάρη, τεφτέρι βγάζουν τα κόμματα να δουν ποιος θα τις πάρει. Αδέρφια δεξιοί μην βάλετε στην πληγή κεραλοιφή λέει ο Κυριάκος, βρίζει τον Ανδρουλάκη, ταμπέλα made in USA βάζει στον Κασσελάκη

Υψηλή ένταση

Στην ομιλία του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης – δείχνοντας το κλίμα που θα επικρατήσει ως τις 9 Ιουνίου – προσέφερε «φιλοφρονήσεις» που αν μη τι άλλο υποδηλώνουν την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Χαρακτήρισε «εισαγόμενο» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανο Κασσελάκη. Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη απέδωσε προσπάθειες να «βάψει» το κόμμα του «κόκκινο» μήπως έρθει δεύτερος. Και βεβαίως επιτέθηκε και στον πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκο Βελόπουλο.

Προεκλογικά

Ηταν μία ομιλία με την οποία ανοίγει και τυπικά η προεκλογική περίοδος, ο κ. Μητσοτάκης ανεβάζει τους τόνους για να ενισχύσει την συσπείρωση των ψηφοφόρων του και πηγαίνει στις εκλογές «παίζοντας τα ρέστα του». Γιατί γνωρίζει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει την πορεία της κυβέρνησης στα επόμενα τρία χρόνια. Ροντέο….

Πέφτουν…

Ανοιξε πλέον ο δρόμος να εκπέσουν του βουλευτικού τους αξιώματος οι 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» – κι ο ένας μετά τον άλλον άρχισαν να ανεξαρτητοποιούνται. Σας είχα ενημερώσει εγκαίρως πως είναι θέμα χρόνου. Τι θα συμβεί με τις έδρες του κόμματος που πλέον θα έχει μόνο … πρόεδρο;

Τα ιμάτια!

Υπάρχουν δύο σενάρια: Πρώτον, να μοιραστούν – όμορφα και ωραία! – μεταξύ των υπολοίπων κομμάτων. Μάλιστα η προβλεπόμενη κατανομή – όπως μου λένε – κάνει λόγο για επιπλέον 5 έδρες στη Νέα Δημοκρατία, και πλέον θα διαθέτει 163 έδρες στη Βουλή. Για 2 ή 3 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με την δύναμη του να ανέρχεται στις 38 ή 39 έδρες – έτσι θα καθίσουν εκ νέου στα κοινοβουλευτικά έδρανα ο κ. Χρήστος Σπίρτζης και η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ίσως να αποκτήσει την τρίτη έδρα σε άλλη περιοχή της Αττικής….

Οι άλλοι

Επίσης 1 ή 2 έδρες θα αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – και θα ανέλθει στις 33 ή 34 έδρες. Και από μία έδρα στα επόμενα κόμματα. Θα διαμοιραστούν τα κοινοβουλευτικά «λάφυρα» του … κ. Ηλία Κασιδιάρη και όλα ωραία και καλά! Αυτή είναι η μία εκδοχή!

Δύσκολο

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει τοπικές εκλογές στις περιοχές όπου οι «Σπαρτιάτες» απέσπασαν τις βουλευτικές τους έδρες. Αυτή είναι μία complique διαδικασία με αρκετούς κινδύνους για το Μέγαρο Μαξίμου, ου μην αλλά και της Πειραιώς. Κατ΄ αρχήν την έδρα θα την κερδίσει το πρώτο κόμμα, έστω και με μία ψήφο διαφορά….

Στα Δεξιά

Όμως ποιοι είναι οι κίνδυνοι: Πρώτον, υπάρχει κίνδυνος – προφανής και ορατός… – οι ψήφοι των «Σπαρτιατών» να κατευθυνθούν στα άλλα κόμματα της «Δεξιάς της Δεξιάς» και να «φουσκώσουν τα πανιά τους» έτι περαιτέρω…. Ενισχύοντας τον αέρα που ήδη διαθέτουν. Δεν είναι καλό για το Μέγαρο Μαξίμου, πόσω μάλλον που επιχειρεί παντοίω τρόπω να τους περιορίσει!

Συνεργασία

Δεύτερον, θα αναγκάσει τα κόμματα της κεντροαριστεράς και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να μοιραστούν τις περιοχές. Εχει συμβεί και στο παρελθόν, στην εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου όταν οι σχέσεις με τον τότε Συνασπισμό ήταν στο ναδίρ, λόγω των Ειδικών Δικαστηρίων και η συμφωνία αφορούσε τις μονοεδρικές περιφέρειες….

Α πα πα πα

Αυτό σίγουρα δεν είναι καλό για το Μέγαρο Μαξίμου, διότι εκτός των άλλων αποτελεί και την «πρόβα τζενεράλε» της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς. Κάτι που φαίνεται ότι θα τεθεί κατ΄ ανάγκην μετά από τις ευρωεκλογές – «φτου κακά»! Με άδηλα ή και ανέλπιστα αποτελέσματα. Και φυσικά να εμφανιστεί η υποχώρηση της εκλογικής δύναμης της Νέας Δημοκρατίας σε αναμέτρηση για το εθνικό κοινοβούλιο. Και δεν είναι μία και δύο. Πρόκειται για έντεκα έδρες!

Στο πρώτο…

Μου λένε, λοιπόν, ότι το δεύτερο σενάριο, των εκλογών, έχει υψηλό ρίσκο, έστω κι αν οι συνταγματολόγοι το προκρίνουν. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουν οι πηγές μου, θα επιλεγεί κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο σενάριο, του διαμοιρασμού των εδρών αναλογικά. Κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά….

Ενδεικτικό

Ένα περιστατικό που συνέβη προ ημερών, πέρασε στα ψιλά της πολιτικής ειδησεογραφίας. Κατά την γνώμη είναι ενδεικτικό των διαθέσεων που επικρατούν σε μία «περιοχή» της κοινωνίας – καθόλου αμελητέα!

Κλειστά

Όπως είναι γνωστό ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τα Καλάβρυτα, να συναντηθεί με τον λαό του. Ευλογο! Προεκλογική περίοδος είναι – έστω και άτυπη! Όμως έκανε το … «σφάλμα» να επισκεφτεί και ένα μοναστήρι της περιοχής. Δεν γνωρίζω ποιος είχε τη φαεινή ιδέα! Αυτό όμως που έμαθα είναι πως πηγαίνοντας στο μοναστήρι, όχι μόνο ο ηγούμενος, αλλά και οι μοναχοί εξαφανίστηκαν! Ούτε μια καλημέρα. Εστω από μακριά να του … κουνήσουν το χέρι! Το «ασθενές» επιχείρημα είναι πως ο ηγούμενος ήταν άρρωστος….

«Καψώνι»

Σε ποιον έκαναν το «καψώνι»; Στον πρωθυπουργό της χώρας! Δεν υπάρχει προηγούμενο! Αντιλαμβάνεστε το κλίμα που επικρατεί και αντιλαμβάνεστε και τις «υπόγειες διαδρομές» των ψηφοφόρων. Ετσι;

Σχέδια

Ως εκ τούτου οι άριστοι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου σχεδιάζουν «γραμμές άμυνας» και «αντεπίθεσης» κυρίως έναντι της «Ελληνικής Λύσης» του κ. Κυριάκου Βελόπουλου. Πως θα καταφέρουν να την «κοντύνουν»! Διότι έχει πάρει «πολύ αέρα». Δεν είναι τυχαία η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στην ομιλία του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για «κηραλοιφές» και «επιστολές του Χριστού». Θέλοντας να τονίσει στους πρώην (;) ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που κατευθύνονται στην «Ελληνική Λύση» πως: «αυτοί δεν είναι σοβαροί». Δεν ξέρω όμως πόσο πειστικός είναι….

Υπερβολικό;

Επί παραδείγματι μπορείτε να δείτε την έρευνα της MRB, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open. Τα τέσσερα κόμματα στα «Δεξιά της Δεξιάς» συγκεντρώνουν συνολικά το 17,6% στην εκτίμηση ψήφου. Δεν είναι καθόλου απίθανο πλησιάζοντας στην ημέρα των εκλογών να ξεπεράσουν ακόμη και το 20%! Το θεωρείται απίθανο; Η υπερβολικό; Εγώ όχι!

Συρρίκνωση;

Η βασική δύναμη του χώρου είναι η «Ελληνική Λύση» που καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με 9,9%. Αν κατέβει μία – δύο μονάδες το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ανέβει μία – δύο μονάδες η «Ελληνική Λύση», μπορεί άνετα να βρεθεί ακόμη και στην τρίτη θέση! Αν το δικαστήριο απαγορεύσει την κάθοδο των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές, σε ποιο κόμμα θα κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι τους – που σύμφωνα με την εκτίμηση της MRB ανέρχονται στο 2,3%;

Κινητικότητα

Ακούγεται, μου λένε, ακόμη και η δημιουργία ενός νέου κόμματος στην περιοχή της «Δεξιάς της Δεξιάς». Δεν ξέρω κατά πόσο όμως είναι εφικτό και ποιος μπορεί να ηγηθεί – δεν γνωρίζω αν είναι διαθέσιμος ο κ. Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς…. Σε κάθε περίπτωση η κινητικότητα έχει ενισχυθεί στο χώρο πέραν της Νέας Δημοκρατίας και όλοι κάνουν τα κουμάντα τους. Το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου είναι «στα κόκκινα» και όπως έχει φανεί και στο παρελθόν δεν έχει σκοπό να φεισθεί τρόπων και … έργων!

Αρχιτεκτονική

Η – περίπου – «αρχιτεκτονική» του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας είναι η εξής: βάζουμε κάποια ονόματα από τις μεταγραφές που έχουμε κάνει από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κάποιους original νεοδημοκράτες, μία «δεξιά σημαδούρα» με αύρα … ακροδεξιάς και κάποιους από το κλίμα των πρώην πρωθυπουργών κκ Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Γιατί; Για να υπάρξει κινητικότητα των δύο «συστημάτων» και να στηριχθεί στις εκλογές το ψηφοδέλτιο του κόμματος. Διότι μεταξύ των άλλων κυκλοφορεί μία έρπουσα φημολογία, σύμφωνα με την οποία οι «σαμαρικοί» θα στηρίξουν τους «Δημοκράτες» του κ. Ανδρέα Λοβέρδου….

Ατυχοι

Ετσι προέκυψε η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου κ. Νίκου Στέφου, ως ανθρώπου εκ του περιβάλλοντος του κ. Καραμανλή, εφόσον δεν … προέκυψε ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης – νομίζω όμως δεν απολαμβάνει της στήριξης του περιβάλλοντος και του πρώην πρωθυπουργού. Ετσι μου λένε! Με τον ίδιο τρόπο επελέγη και ο κ. Γιώργος Μουρούτης. Όμως από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά – ούτε λίγο ούτε πολύ – ο κ. Μουρούτης … «αποκηρύχθηκε»! Καταλαβαίνετε πως οι «τρύπες» είναι πολλές και τα «μπαλώματα» δεν φτάνουν να τις καλύψουν!

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024