Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπήκαν στο τρένο για να ταξιδέψουν ασφαλώς, πήγε στο Τμήμα να την προστατέψουν επαρκώς, έχουν αποτύχει παταγωδώς

Μπήκαν στο τρένο για να ταξιδέψουν ασφαλώς, πήγε στο Τμήμα να την προστατέψουν επαρκώς, έχουν αποτύχει παταγωδώς

Ο Μητσοτάκης άρχισε να χάνει την υπομονή του, ο λαός έχει χάσει προ πολλού την αντοχή του, το επιτελικό κράτος δεν τραβάει, και η αλαζονεία των αρίστων άρχισε να μην φτουράει

Προσοχή!

Θέλω λίγο την προσοχή σας! Οσοι τακτικά ή ευκαιριακά διασχίζουν την οδό Ηρώδου του Αττικού θα σας συμβούλευα για το επόμενο διάστημα – δεν γνωρίζω ακριβώς πόσο, δεν διαθέτω το κληρονομικό χάρισμα… – να την αποφύγετε. Διότι από το νεοκλασικό κτίριο, που βρίσκεται δίπλα από το Προεδρικό Μέγαρο και απέναντι από τον Εθνικό Κήπο, εκτοξεύονται διάφορα αντικείμενα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού. Μπορείτε να πηγαίνετε από την οδό Ρηγίλλης. Είναι ασφαλής!

Σιωπή

Φίλος μου, κυβερνητικός παράγοντας, από τους ελάχιστους νουνεχείς που διαθέτει η κυβέρνηση και με καλή θέαση των ενδοκυβερνητικών πραγμάτων, μου έλεγε πως στον πρωινό καφέ του Μεγάρου Μαξίμου, προΐσταται ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης «στα κόκκινα» – και όχι λόγω ολυμπιακών φρονημάτων… – και οι άριστοι επιτελείς σιωπούν κοιτώντας ο ένας τον άλλο….

Ευχάριστοι

Και σε κάθε περίπτωση οι συμμετέχοντες επιδιώκουν να είναι ευχάριστοι – μήπως και σταματήσει στους «δύο» το παιχνίδι με τις «μουσικές καρέκλες»  – και σε καμία περίπτωση χρήσιμοι! Δεν τολμά κανένας να του πει κάτι που ενδεχομένως δεν θα του αρέσει. Εξ αυτού του λόγου βλέπετε την συγκεκριμένη εικόνα του πρωθυπουργού το τελευταίο διάστημα! Ο ίδιος μάλιστα κυβερνητικός αξιωματούχος μου χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί ως «αλαζονική αφέλεια»….

Απορία

Ρε παιδιά το έχω απορία. Πήγε χθες στα Καλάβρυτα, που έχουν έναν από τους πιο υγιείς και επιτυχημένους κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς στην ελληνική αγορά – το γιατί είναι μία άλλη ιστορία. Τον οποίο και επισκέφτηκε. Και τους έλεγε πως κατόρθωσε να φέρει 36 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. Εννοώντας τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία τα δίνει η Ευρωπαική Επιτροπή – όχι μόνο στην Ελλάδα – για την ανάταξη της οικονομίας μετά από την πανδημία….

Εκπληξη

Εφόσον ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός, τα «έφερε» αυτός. Αν ήταν κάποιος άλλος θα τα έφερνε ο «κάποιος άλλος». Τα κεφάλαια έτσι κι αλλιώς θα έρχονταν στην Ελλάδα. Εχει τέτοια αδυναμία επιχειρημάτων για την υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής, ώστε να πουλάει χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς; Δεν γνωρίζω! Βρίσκομαι σε μία διαρκή έκπληξη! Φυσικά δυσάρεστη!

Δεν έχει προηγούμενο

Θα το έχετε παρατηρήσει – σας το επεσήμανα και χθες – καταβάλλεται μία απελπισμένη προσπάθεια από το Μέγαρο Μαξίμου να φύγει από την ατζέντα το έγκλημα των Τεμπών. Με οποιονδήποτε τρόπο. Τελευταία επεισόδιο αυτής της προσπάθειας ήταν η μήνυση και αγωγή της συζύγου του πρωθυπουργού σε βάρος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Ελενα Ακρίτα. Με τον κ. Μητσοτάκη μάρτυρα κατηγορίας. Το ανάρτησε ο ίδιος στο fb μέσα στη νύχτα, προχθές – ως σύζυγος και όχι ως πρωθυπουργός! Οκ! Εξ όσων γνωρίζω δεν έχει προηγούμενο στα χρόνια που θυμάμαι….

Και λίγο … εμφύλιος

Το θέμα βέβαια περιπλέχθηκε με την παρέμβαση του κ. Νίκου Καρανίκα, ο οποίος επιτέθηκε στην κυρία Ακρίτα και – φυσικά – παρενέβη ο κ. Παύλος Πολάκης. Νομίζω όμως πως όλο αυτό το «κουβάρι» σταμάτησε εγκαίρως. Με έχει εκπλήξει η ψυχραιμία που επιδεικνύει η Κουμουνδούρου. Η μήπως όχι;

Ασφάλεια

Να σας θυμίσω ότι τα τελευταία κυβερνητικά «μερεμέτια» – όχι τα πρόσφατα, αλλά τα προηγούμενα – είχαν μεταξύ άλλων στόχο την ενδυνάμωση της ασφάλειας στους πολίτες. Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης επί του συγκεκριμένου. Λοιπόν, το τελευταίο διάστημα οι βόμβες έχουν σχεδόν μία … τακτική χρονικότητα. Είναι εντυπωσιακή. Λίγο ακόμη και επί παραδείγματι η περιοχή της Λεωφόρου Συγγρού θα πάρει τα χαρακτηριστικά της … «εμπόλεμης ζώνης»! Και αίφνης χθες το θέμα της ασφάλειας – πολιτικά μιλώντας – προέκυψε στη δημόσια συζήτηση με έναν εξαιρετικά τραγικό τρόπο!

Η κατάρα;

Με την αποτρόπαια δολοφονία μιας γυναίκας 28 χρονών, στους Αγίου Αναργύρους, έξω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, στο οποίο πήγε να ζητήσει βοήθεια, και την οποία της αρνήθηκαν για λόγους επάρκειας προσωπικού! Ετσι δίπλα στο έγκλημα των Τεμπών τοποθετήθηκε και η έλλειψη ασφάλειας των πολιτών. Στο τέλος θα γίνω προληπτικός. Και θα αποδεχθώ την μεταφυσικά αντίληψη, που κάνει λόγο για την κατάρα της δεύτερης τετραετίας….

Και πυρκαγιές!

Πριν προλάβει να έρθει η άνοιξη – ημερολογιακά, γιατί από άποψη καιρικών συνθηκών, έχει έρθει προ πολλού – άρχισαν οι πυρκαγιές. Καίγεται η πίσω πλευρά του Ολύμπου. Τα Πιέρια Ορη. Δηλαδή όταν έρθει το – κανονικό! – καλοκαίρι, εκεί κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κι αρχίσουν και τα μελτέμια, λέτε να έχουν επανάληψη των περσινών καταστροφών; Αλλά μου διέφυγε, θα έχουν περάσει οι ευρωεκλογές!

Επιθετικά

Αρκετό ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι. Σταχυολογώ ορισμένες ειδήσεις. Όπως για παράδειγμα ότι πριν από τις ευρωεκλογές θα δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του – όπως αντιλαμβάνεστε επιχειρεί να εξουδετερώσει εγκαίρως ένα νέο κύμα επιθέσεων, πιθανόν λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, για την επιχειρηματική του δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες….

Τα διατηρεί

Επίσης δήλωσε πως δεν σκοπεύει να αλλάξει ούτε το όνομα του κόμματος, αλλά ούτε και τα σύμβολα του, «κόβοντας μαχαίρι» μία συζήτηση που προκαλεί φοβικά αντανακλαστικά σε ένα τμήμα μελών και παλιών ψηφοφόρων του της Κουμουνδούρου. Εξάλλου, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχει σχέση με τον σοσιαλισμό, αλλά δεν αφαιρεί το «σοσιαλιστικό» από τον τίτλο του. Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ούτε αυτός έχει πλέον σχέση με την «ριζοσπαστική αριστερά» αλλά δεν υπάρχει λόγος να αφαιρέσει τις συγκεκριμένες λέξεις από τον τίτλο. Αφήνοντας όμως ανοιχτό το θέμα της λειτουργίας του κόμματος και «κλείνοντας το μάτι» στο νέο που απευθύνεται και έχει «πέρασμα»!

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας

Αναφορικά με τον πρώην πρόεδρο κ. Αλέξη Τσίπρα, με το οποίο οι σχέσεις του -λέει πως- έχουν αναθερμανθεί και πλέον υπάρχει οικειότητα υψηλών τόνων, είπε πως έχει ρόλο «τόσο εκτός όσο και εντός συνόρων». Υπονοώντας ότι μεταξύ τους υπάρχουν κάποιες συζητήσεις – και πιθανόν συμφωνίες – επί του συγκεκριμένου θέματος. Και κατ΄ αυτό τον τρόπο δίνει το σήμα στους πιστούς οπαδούς του πρώην προέδρου πως υπάρχει «αρραγής ενότητα». Σ΄ αυτή την περίπτωση η πίεση ασκείται προς την «Νέα Αριστερά», που διεκδικεί την «ψυχή» του «παλιού κόμματος»….

Αισιοδοξία

Και με την γνωστή του αισιοδοξία – που πλέον έχει γίνει αποδεκτή στους παροικούντες την Κουμουνδούρου – αλλά πιο γειωμένη αυτή τη φορά, έθεσε ως στόχο το 17%, το οποίο ήταν περίπου το ποσοστό των τελευταίων εθνικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Και με τα μέχρι τώρα δεδομένα – διότι δύο μήνες ως τις εκλογές είναι πάρα πολύς χρόνος – οι υπάρχουσες εκτιμήσεις περίπου το δίνουν αυτό το ποσοστό!

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024