Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για το έγκλημα των Τεμπών παίρνουν χρυσό στον κυνισμό, για Καραμανλή στον αλτρουϊσμό, τον Ιούνιο θα βραβευτούν από τον λαό

Για το έγκλημα των Τεμπών παίρνουν χρυσό στον κυνισμό, για Καραμανλή στον αλτρουϊσμό, τον Ιούνιο θα βραβευτούν από τον λαό

Αυξάνουν τον κατώτατο μισθό μήπως και πείσουν τον λαό να μην αντιδρά που νιώθει ότι ανήκει σε ένα κατώτερο θεό. Η Αντιπολίτευση ζητά Προανακριτική και ο Άδωνις παίρνει το ξυστρί να «καθαρίσει» τον Καραμανλή

Αλτρουισμός

Θέλω να σας εξομολογηθώ κάτι. Μία μικρή μου αδυναμία! Εχω συγκινηθεί από την «συντροφική αλληλεγγύη» – έτσι θα το έλεγαν παλιά στην αριστερά – που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα ο – και – υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης προς τον πρώην υπουργό Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέως! Είναι εντυπωσιακός ο αλτρουισμός του – βρήκα την σωστή λέξη της αστικής εκδήλωσης βαθέων συναισθημάτων προς κάποιον «καταφρονεμένο»!

Αποκατάσταση

Ολημερίς κι ολονυχτίς έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου όχι μόνο για να σώσει – από τα χειρότερα… – τον κ. Καραμανλή, αλλά και για να του αποκαταστήσει το τρωθέν του κύρος. Ακριβώς το αντίθετο από τα – παλιά – «συντροφικά μαχαιρώματα» του ΠΑΣΟΚ, τα οποία επιχείρησαν ορισμένοι από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά κι υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Φλωρίδης δεν πήγε πίσω….

Ανάπαυλα

Εν τω μεταξύ μετά από τριήμερο της Βουλής που έγιναν τα μύρια όσα κι ήρθαν τα πάνω κάτω, το σύστημα φαίνεται πως επιδιώκει να ξεκουραστεί. Η «ανάπαυλα του πολεμιστή»! Πόσο θα κρατήσει δεν γνωρίζω. Όπως δεν γνωρίζω πώς σκοπεύει να ανασυγκροτηθεί ο «σκληρός πυρήνας» του «επιτελικού κράτους» – αν και προς το παρόν δεν φαίνονται αντικαταστάσεις. Εσωτερική ανακατανομή αρμοδιοτήτων μέχρι νεωτέρας. Ετσι λέγεται!

Ο κ. Μάκης Βορίδης

Αυτό όμως που γνωρίζω είναι πως οι μετοχές του υπουργού Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη έχουν απογειωθεί. Από limit up σε limit up πηγαίνουν το τελευταίο διάστημα! Κάτι δηλαδή σε πολιτικό blue chip…. Διέπρεψε ως … αντ΄ αυτού και κέρδισε την καταξίωση στην σκέψη του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη! Κι έτσι μόλις η κυβέρνηση απέκτησε το «νούμερο 2» της! Να υποθέσω πως θα είναι και ο τρίτος … «δελφίνος» του πρωθυπουργού;

Υψηλοί τόνοι

Ωστόσο μία ψύχραιμη αποτίμηση του τριημέρου, από τις αρμόδιες πηγές, υποστηρίζει πως πρώτον, η προεκλογική περίοδος θα κινηθεί σε υψηλούς τόνους – εντάξει, όχι όπως το 1984, δεν θα βγουν κι οι καραμπίνες…. – δεύτερον, το Μέγαρο Μαξίμου κατόρθωσε να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μετά από την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών «εδώ πατούσε κι εκεί … βρισκόταν», και τρίτον, το σημαντικότερο, με ανοιχτό το θέμα του εγκλήματος των Τεμπών, θα οδηγηθούμε στις ευρωεκλογές!

Πανηγυρικός

Βέβαια, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, η Νέα Δημοκρατία είναι πλέον αντιμέτωπη με τον … εαυτό της. Κι έχει να διαχειριστεί πολλά πράγματα. Εκτός από το έγκλημα των Τεμπών, την ακρίβεια και τις συνέπειες από τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – άλλο δράμα κι αυτό! Την άλλη εβδομάδα, στις 5 Απριλίου είναι κομματικό event, που στην Πειραιώς το αποκαλούν και συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί ο κ. Μητσοτάκης εκφωνώντας τον αρμόζοντα πανηγυρικό της εκδήλωσης, θα θέσει και το δίλημμα των εκλογών: πολιτική σταθερότητα ή πολιτική αστάθεια; Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο θα εντάσσονται και όλα τα παραπάνω.

Υπερωκεάνιο

Παράλληλα ο ίδιος θα επιχειρήσει – με τον ένα ή τον άλλο τρόπο – να τονίσει τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής του ταυτότητας και τον ρόλο του ως συνδιαμορφωτή της «αμυντικής πολιτικής» της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά διαθέτουμε έναν ηγέτη ευρωπαϊκού βεληνεκούς σε μία … επαρχία της ηπείρου! Γι΄ αυτό τα πράγματα είναι δύσκολα! Θυμάστε που παλιά ο Μίμης Ανδρουλάκης είχε αποκαλέσει τον Μίκη Θεοδωράκη ως υπερωκεάνιο στην λίμνη των Ιωαννίνων; Ε, κάτι τέτοιο! Μετά έσπασε το καλούπι….

Πέρασε…

Θα έχετε αντιληφθεί ότι το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο φυλακισμένος – και εκλεγμένος – δήμαρχος Χειμάρρας κ. Φρέντι Μπελέρης, ως «σημαδούρα» για τους δεξιούς που απέρχονται της Πειραιώς, δεν ισχύει πλέον. Υπερίσχυσε εν προκειμένω η άποψη της υφυπουργού Εξωτερικών κυρίας Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου. Και δεν γνωρίζω να υπάρχει άλλο «δεξιό πουλέν» για το ψηφοδέλτιο. Εκτός κι υπάρχει κάποια έκπληξη. Αλλά μάλλον χλωμό το βλέπω!

Γιορτές

Χθες η Κουμουνδούρου είχε χαρές και πανηγύρια. Ολη την ημέρα γιόρταζε! Εντάξει, κι άλλοι ορκίστηκαν στρατιώτες, αλλά δεν έκαναν έτσι. Θα μου πείτε πως εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά: ορκωμοσία, άδεια απολύσεως και γενέθλια! Θα δικαιολογούσαν μέχρι τριήμερες εκδηλώσεις. Στην προκειμένη περίπτωση και κάνοντας οικονομία χρόνου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης συμπύκνωσε και τα τρία … «ορόσημα» σε εκδηλώσεις μιας ημέρας!

Η κυρία Σοφία Μπεκατώρου

Επίσης δόθηκαν στη δημοσιότητα τα 151 ονόματα των υποψηφίων στις εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή συγκρότησης του ψηφοδελτίου. Μεταξύ των άλλων ξεχωρίζω την περίπτωση της κυρίας Σοφίας Μπεκατώρου, πρώην αθλήτριας η οποία έγινε η αιτία και η αφορμή για την εμφάνιση – στα καθ΄ ημάς – του κινήματος metoo. Ηταν η έκπληξη που σας έλεγα, προ ημερών, του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την οποία στο παρελθόν και κατ΄ επανάληψη διεκδίκησε η Νέα Δημοκρατία….

Ο κ. Χάρης Δούκας

Σας έχω ενημερώσει κατ΄ επανάληψη πως ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας είναι κάρφος στο μάτι του Μεγάρου Μαξίμου ου μην αλλά και της Πειραιώς! Δοθείσης ευκαιρίας το σύστημα των δύο κέντρων επιτίθεται με «στημένα» ή μη περιστατικά!

Εκτέθηκαν

Κάνοντας μοντάζ ένα από τα γνωστά τρολ του συστήματος κυκλοφόρησε ένα βίντεο, όπου εμφανίζεται σε έναν διάλογο που είχε ο δήμαρχος με έναν πολίτη – σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου – να χρησιμοποιεί τον χαρακτηρισμό «μπάτσος». Και άνοιξαν οι ουρανοί! Και δεν εξέδωσαν ανακοινώσεις μόνο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών, αλλά έκανε δηλώσεις και ο πρώην υπουργός κ. Θάνος Πλεύρης. Λάβρες δηλώσεις!

Φοβούνται

Είναι προφανές ότι τον κ. Δούκα το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου δεν έχει σκοπό να τον αφήσει σε χλωρό κλαρί…. Και θεωρεί ότι κάνοντας του «στενό μαρκάρισμα» θα τον φθείρει. Η εν πάση περιπτώσει θα τον εκθέσει. Γιατί; Διότι τον φοβάται….

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024