Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συζήτηση χωρίς εγγύηση ότι θα 'ναι ουσιαστική, εγγυήτριες δυνάμεις για την αναμέτρηση την εκλογική, πάμε κατά διαόλου και είναι guarantee

Συζήτηση χωρίς εγγύηση ότι θα ‘ναι ουσιαστική, εγγυήτριες δυνάμεις για την αναμέτρηση την εκλογική, πάμε κατά διαόλου και είναι guarantee

Οι πολίτες απαιτούν δικαιοσύνη, οι νεκροί δικαίωση και στην κυβέρνηση νοιάζονται μόνο για την πολιτική χρέωση. Το χαρτί της πολιτικής αστάθειας τραβάει τώρα ο πρωθυπουργός, κόκκινη κάρτα σηκώνει ο λαός

Τον … κινέζο

Θα έχετε παρατηρήσει ότι το τελευταίο διάστημα σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, μόνο μερικοί «νοματαίοι» από κυβερνητικής πλευράς ανέλαβαν να υπερασπιστούν το «αφήγημα» του πρωθυπουργού περί «ανθρώπινου λάθους» Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού…. Οι υπόλοιποι έκαναν την … «μαμούνα» – που λένε και στο χωριό μου! Σου λέει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει τον εαυτό του εκτός «κάδρου» και «εμείς τι είμαστε να πάμε ως πρόβατα επί σφαγήν»! Κι έστριβαν από τη γωνία….

Ενστικτο επιβίωσης

Διότι προφανώς αντιλαμβάνεστε ότι επειδή το συγκεκριμένο θέμα έχει ισχυρή συναισθηματική επίδραση στην κοινωνία – και με τους οκτώ στους δέκα πολίτες να θεωρούν ότι θα γίνει συγκάλυψη – δεν είναι καιρός για πολιτική αυτοκτονία! Δεν πάσχουν όλοι από το … «σύνδρομο καταστροφής» που συνεπήρε αιφνιδίως χθες τον πρώην βουλευτή Τρικάλων κ. Μιχάλη Ταμήλο και χωρίς ο ίδιος να το καταλάβει βρέθηκε εκτός κόμματος. Ετσι λοιπόν, το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας και η πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου είχαν «κόψει ρόδα μυρωμένα»! Μέχρι την Δευτέρα. Χθες τα πράγματα ήταν αλλιώς….

«Γράψε με και μένα…»

Με την κατάθεση όμως της πρότασης δυσπιστίας τα δεδομένα άλλαξαν. Και συνέβη το εξής καταπληκτικό και πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Υπήρξε τέτοια «κοσμοσυρροή» βουλευτών να εγγραφούν ομιλητές για το τριήμερο της συζήτησης, που ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστα Τασούλας ανέβηκε στο βήμα και ανακοίνωσε ότι την πρώτη ημέρα – χθες δηλαδή – η συζήτηση θα κρατούσε μέχρι τις 3 το πρωί. Και η σημερινή συνεδρίαση θα άρχιζε στις 9 το πρωί – έξι ώρες μετά!

Βροντές και κεραυνοί

Και εκεί που υπήρχε απροθυμία των βουλευτών και υπουργών να υπερασπιστούν την γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου, από του 176 εγγεγραμμένους να μιλήσουν ίσως και περισσότεροι από 120 ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία! Εντυπωσιακό. Συνέβη κάτι; Μήπως περνώντας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου είδαν … καπνούς να βγαίνουν από τα παράθυρα και φωνές εις την … άπταιστην γαλλικήν; Νομίζω πως κάτι τέτοιο συνέβη. Και συμμαζεύτηκαν!

Επικοινωνία

Όμως η τόσο μεγάλη προθυμία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να εγγραφούν ομιλητές εξυπηρετεί βασικά ένα επικοινωνιακό σχέδιο. Το Μαξίμου αυτά τα προβλέπει εγκαίρως – είναι επαγγελματίες οι άνθρωποι! Δηλαδή δεν μπορεί η κυβέρνηση επί τρεις ημέρες «να τρώει ξύλο» στη Βουλή από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Πρέπει και «να δίνει»!

Τα έστησαν…

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι – που ήταν και το μόνο όφελος που είχαν τα δύο κόμματα που κατέθεσαν την πρόταση δυσπιστίας – να φύγει από τα χέρια της αντιπολίτευσης. Και φαίνεται πως το έχει καταφέρει με την εξής μοιρασιά: μιλούν 6 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, 2 από τα δύο κόμματα που κατέθεσαν την πρόταση και 1 βουλευτής από τα άλλα κόμματα. Ετσι το «παιχνίδι» είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα της κυβέρνησης. Γατάκια….

Το έδωσε

Πάντως η θυσιασθείσα κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου χθες προσπάθησε να την σώσει την παρτίδα. Απλώς για να βάλει υποθήκη για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Τον έδωσε τελικά τον πρώην γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ. Νίκο Θεοδωρόπουλο. Πως από εκεί πήρε τα περίφημα e-mails. Ξέρετε γι΄ αυτόν που σας έγραφα χθες ότι δεν τον άφησαν να μπει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην Πειραιώς κι έγινε χαμός!

Βαρύ!

Επιβεβαιώνοντας έτσι αυτό που χθες σας έγραφα σχετικά με την συσπείρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο βέβαια δεν νομίζω να γλυτώσει και η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο κ. Μητσοτάκης τουλάχιστον τις … αμυχές! Διότι τελικώς βρέθηκε εκών άκων στο «κάδρο» της υπόθεσης, έστω κι αν θα κάνει μόνο την καταληκτική ομιλία της συνεδρίασης αύριο το βράδυ, πριν την ψηφοφορία. Κι όπως καταλαβαίνετε του έχει πέσει λίγο … «βαρύ». Αλλά εν πάση περιπτώσει ανήκει στο εύρος των υποχρεώσεων του….

Θα εκραγεί!

Μη νομίζετε όμως ότι στην αυριανή ομιλία του δεν θα βγάλει όλη την … ένταση που «κρύβει» μέσα του. θα ξεδιπλώσει όλο τον πλούσιο … «εσωτερικό του κόσμο»! Κυρίως βεβαίως θα την «πληρώσει» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, που είχε και την «φαεινή ιδέα» της πρότασης δυσπιστίας – δεν σημαίνει ότι θα την γλυτώσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ιδιαίτερα στο σκέλος που έχει ζητήσει διεθνείς παρατηρητές για τη διενέργεια εκλογών!

Επίθεση

Όμως η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο σκέλος της που θα αφορά τον κ. Ανδρουλάκη θα έχει κυρίως στρατηγικά χαρακτηριστικά. Δηλαδή θα «ξεδιπλώσει» το προεκλογικό του αφήγημα σχετικά με τον κίνδυνο της «πολιτικής αστάθειας» ενισχυμένη με βάση τις τελευταίες εξελίξεις. Και θα επιχειρήσει να «συνομιλήσει» με το δεξιό τμήμα του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ξέρετε αυτό που ακούει ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και … «βγάζει καντήλες»!

Κακές παρέες…

Το ίδιο κοινό ψηφοφόρων στο οποίο απευθύνεται και ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Μ΄ αυτή την έννοια – δεδομένου ότι είναι ακάλυπτος από τα δεξιά του, ήταν κίνηση «υψηλού ρίσκου» έτσι κι αλλιώς για τον κ. Ανδρουλάκη. Πόσο μάλλον που συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την συνδιαμόρφωση της πρότασης δυσπιστίας. Δηλαδή σαν να λέμε ότι έχει αρχίσει να κάνει … «κακές παρέες»!

Από το … μέλλον!

Από την άλλη πλευρά αυτή η κατ΄ ανάγκην προσέγγιση μεταξύ της Χαριλάου Τρικούπη και της Κουμουνδούρου – γιατί αν ο αριθμός των βουλευτών του έβγαινε του κ. Ανδρουλάκη δεν υπήρχε περίπτωση να προστρέξει στην βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – αν και πρωτοφανής, μπορεί να είναι και μία εικόνα από το … μέλλον!

Μία ιδέα…

Μου λέγανε ότι αν τελικώς εκπέσουν οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και υπάρξει η εκκρεμότητα εκλογής 12 βουλευτών – δεν διαμοιραστούν δηλαδή από το Εκλογοδικείο στα υπόλοιπα κόμματα οι έδρες, αλλά επιλεγεί η εκλογή – δεν θα ήταν σκόπιμο τα δύο κόμματα να συνεργαστούν μεταξύ τους μήπως και κερδίσουν καμία «παρανίσια» έδρα; Διότι αν κατέβουν μόνοι τους, προβλέπεται η Νέα Δημοκρατία να σαρώσει. Γιατί όπως μου εξηγούσαν δεν χρειάζεται το 50+1 για να εκλεγεί κάποιος σ΄ αυτή την περίπτωση, απλώς να πλειοψηφήσει, δηλαδή να έρθει πρώτος ο βουλευτής ή το κόμμα. Μια ιδέα ρίχνω όπως μου την μετέφεραν….

Εκπλήξεις!

Μου λένε πως μεταξύ των πέντε υποψηφίων ευρωβουλευτών για τους οποίους διατήρησε το δικαίωμα να τους τοποθετήσει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης υπάρχουν και δύο – τρεις εκπλήξεις. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην περίπτωση της πρώην ολυμπιονίκη κυρίας Νίκης Μπακογιάννη. Υπάρχει και ένα εμβληματικό όνομα στο οποίο απευθύνθηκε κατ΄ επανάληψη η Νέα Δημοκρατία να το τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, αλλά απέσπασε άρνηση. Αυτό το όνομα μου λένε έχει κλείσει με τον κ. Κασσελάκη. Δεσμεύτηκα με το off the record και δεν θέλω ούτε την έκπληξη του προέδρου να χαλάσω, αλλά ούτε και την πηγή μου να χάσω! Αδυναμίες!

Sports in

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Αντίο με το… καλημέρα στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Τιάγκο Μοντέιρο και αποκλείστηκε πρόωρα από το ATP Masters 1000 της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024