Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλύπτονται πίσω από την ασυλία, λένε μισές αλήθειες για την Ουκρανία, ο Κανένας τους παίρνει την πρωθυπουργία

Καλύπτονται πίσω από την ασυλία, λένε μισές αλήθειες για την Ουκρανία, ο Κανένας τους παίρνει την πρωθυπουργία

Καμία λύση για τα προβλήματα, κανείς ένοχος για τα εγκλήματα, «Κανένας» για πρωθυπουργός που κάνει αλλότρια θελήματα. Στο Μαξίμου πάθανε ντουβρουτζά ο Ζελένσκι έβαλε φωτιά.

Επιτυχία….

Ρε παιδιά το κατάφερε ο άνθρωπος. Τρέχει μόνος του κι ήρθε … δεύτερος! Και μη νομίζετε πως ο «Κανένας» – ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, να εξηγούμαστε! – τον έχει υπερκεράσει βραχεία κεφαλή. Όχι. Αντιθέτως! Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης «βλέπει τη σκόνη του»! Το 33%% των ερωτηθέντων από την Metron Analysis – την δημοσκόπηση που παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του Mega – θεωρεί ως «καταλληλότερο πρωθυπουργό» τον κ. Μητσοτάκη. Όμως το … «fun club» του «Κανένα» έχει φτάσει στο 39%!

Αμηχανία

Είχε φανεί από την προηγούμενη δημοσκόπηση η δυναμική του «Κανένα» και σας είχα ενημερώσει εγκαίρως ότι δεν θα αργήσει να βρεθεί στην πρώτη θέση. Όπως αντιλαμβάνεστε – και σας επισήμανα χθες – δεν ήταν καθόλου τυχαία η «απόδραση» του πρωθυπουργού από την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών….

Πόσα θετικά;

Κάνει «οικονομία δυνάμεων» ή μάλλον «πολιτικού κεφαλαίου» για να έχει «αποθέματα» στην προεκλογική περίοδο. Που έτσι κι αλλιώς έχει «ανοίξει». Και προσπαθεί να «τροφοδοτεί» την «εικόνα» του με θετικά γεγονότα. Κάτι σαν την «επαναφόρτιση της μπαταρίας». Είναι όμως αλήθεια πως δεν υπάρχουν και πολλά θετικά γεγονότα στη διάρκεια των τελευταίων εννέα μηνών!

Τρεις κρίσεις

Ενώ παράλληλα το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου δοκιμάζεται στις αντοχές του. Αφού πλέον έχει να διαχειριστεί ταυτόχρονα τρεις κρίσεις: την πολιτική απαξίωση της επιστολικής ψήφου και τα «ντου» της αρμόδιας αρχής, την κρίση με την Εκκλησία – θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου – και το έγκλημα των Τεμπών….

Δικαίωση!

Εκεί όπου οι άριστοι του επιτελείου το ένα λάθος επιχειρούν να το διορθώσουν με ένα ακόμη λάθος! Και χθες το απογείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης λέγοντας πως «η στείρα αντιπαράθεση που δεν προσθέτει τίποτα στην αλήθεια δικαιώνει και τον πρωθυπουργό που δεν παρέστη στη Βουλή». Ναι, μα τω Θεώ ρε παιδιά, έτσι το είπε!

Εχουν χαλάσει οι «σωλήνωσεις»;

Εν τω μεταξύ συμβαίνει κάτι στο «σύστημα»; Δεν μπορώ να καταλάβω. Πριν από λίγες ημέρες ο αμερικανός πρέσβης κ. Τζορτζ Τσούνης ανακοίνωσε πως στις 4 Απριλίου θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και το Μέγαρο Μαξίμου «έχασε τη μπάλα» με κάτι ακατάληπτες διαρροές. Μέχρι που το επιβεβαίωσε!

Συμφωνία ασφαλείας;

Χθες ο «φίλος μας» ο Βολοντιμίρ – ναι, αυτόν που είδε για 45 λεπτά στην Οδησσό, πηγαίνοντας για το Βουκουρέστι – ανακοίνωσε στο Χ πως η Ουκρανία πρόκειται να υπογράψει με την Ελλάδα «συμφωνία ασφάλειας». Και έκανε λόγο για τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία «ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας μας». Μάλιστα!

Δεν κατάλαβε! Ο Βολοντιμίρ…

Του Μεγάρου Μαξίμου, όπως καταλαβαίνετε, του ήρθε «ντουβρουτζάς». Προσπαθούσε να διαψεύσει τον Βολοντιμίρ, ο οποίος τελικά – μήπως έχει κάποιο λόγο; – αποδεικνύεται «πολύ μαρτυριάρης»! «Ξεμύτισαν» οι κυβερνητικές πηγές κι άρχισαν να λένε διάφορα. Όπως πως «δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού» και πως η συμφωνία την οποία επικαλείται ο κ. Ζελένσκι είναι αυτή που πρέπει να υπογραφεί από όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ένταξη της Ουκρανίας. Οκ.

Γιατί;

Απορία αφελούς «και γιατί ο πρόεδρος της Ουκρανία δεν έκανε λόγο για καμία άλλη χώρα, παρά μόνο για την Ελλάδα;». Ελα μου ντέ! Νομίζω πως θα μείνω με την απορία. Και καλά εγώ να μείνω με την απορία – ούτε η πρώτη θα είναι ούτε η τελευταία – ελπίζω να μην «χωθούμε», ως χώρα εννοώ, ακόμη πιο βαθιά σ΄ αυτό τον πόλεμο. Ελπίζω!

Αμυντικό ευρωομόλογο!

Γιατί έχουν αρχίζει να με «ζώνουν τα φίδια» με όλη αυτή την πολεμική ρητορική που έχει ξεσπάσει στη διάρκεια των τελευταίων ημερών στην Ευρώπη. Και γίνεται και συζήτηση για αμυντικό ευρωομόλογο. Μάλιστα ο «δικός μας», επειδή φοβήθηκε μην του κλέψει κανείς άλλος ευρωπαίος ηγέτης τη δόξα, το δήλωσε κιόλας. Ελπίζω οι βόρειοι που εμφανίζονται ως οι «τσιγγούνηδες» της παρέας να … αντισταθούν σθεναρά (!) σ΄ αυτή τη «συγκλονιστική ιδέα» – που φτάσαμε! Διότι όπως βλέπει και «ο πάσα ένας» η Ευρωπαϊκή Ενωση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο….

«Καλαμπούρι»

Ρώτησα να μάθω γιατί κάνει αυτό το … «καλαμπούρι» στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ η βουλευτής του κόμματος κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου. Ξέρετε, που ανέβασε τον πήχη των εκλογικών επιδόσεων του κόμματος στο 18% – 20%, στις 9 Ιουνίου – διότι αποτέλεσμα κάτω από αυτό το ποσοστό θα είναι αποτυχία.

Φιλοδοξίες

Και μου είπαν τα εξής: Πρώτον, ότι η κυρία Γιαννακοπούλου είναι νέα και φιλόδοξη πολιτικός – ίσως να έχει και μεγαλύτερες βλέψεις, τώρα που έφυγε από το κομματικό προσκήνιο ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Μου υπενθύμισαν μάλιστα ότι εντός του 2025, προς το φθινόπωρο, πρόκειται να διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου. Κι είναι προφανές ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα είναι υποψήφιος – δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Αν όμως εμφανίσει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου φτωχές επιδόσεις, όπως καταλαβαίνετε, θα γίνει του … ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ του 2023!

Συμμαχία

Δεύτερον, η κυρία Γιαννακοπούλου διαπίστωσε ότι στον Δυτικό Τομέα, στην εκλογική της περιφέρεια, ενώ στις τελευταίες εκλογές τον κ. Μιχάλη Καρχιμάκη τον νίκησε, όμως ο κ. Ανδρουλάκης – που αν γνωρίζει κάτι καλά είναι η εσωκομματική ίντριγκα – έκανε συμμαχία με τον αποτυχόντα. Και η συμμαχία αυτή «έβγαλε» το γιο του κ. Καρχιμάκη ως υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Περιπτώσεις και…

Μου λένε λοιπόν ότι είναι προφανές ότι ο κ. Λευτέρης Καρχιμάκης δεν πρόκειται να εκλεγεί, όμως αναδύεται στο πολιτικό προσκήνιο και κάνει ευκολότερη την υποψηφιότητα του στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ως εκ τούτου η κυρία Γιαννακοπούλου μπορεί και να κινδυνεύει. Και πιθανόν δεν της διαφεύγει η περίπτωση του κ. Λοβέρδου στις εκλογές του περασμένου Μαΐου – που στον Βόρειο Τομέα κατέβηκε εκ νέου υποψήφια η κυρία Μιλένα Αποστολάκη με την εμφανή στήριξη του κ. Ανδρουλάκη. Η κυρία Αποστολάκη εκλέχθηκε και ο κ. Λοβέρδος οδηγήθηκε στην έξοδο!

… περιπτώσεις!

Η στην Αρκαδία, που εκλέγεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στις τελευταίες εκλογές έβαλε έναν «δικό του» υποψήφιο, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει ο εκλεγείς τελικά. Και σας θυμίζω τον τρόπο που εξουδετερώθηκε ο κ. Χάρης Καστανίδης στη Θεσσαλονίκη. Και οι τρεις περιπτώσεις ήταν συνυποψήφιοι του κ. Ανδρουλάκη είτε στις τελευταίες είτε στις προτελευταίες εσωκομματικές εκλογές! Ετσι παίρνει τα μέτρα της για το «πάρτι» που απ΄ ότι δείχνουν όλες οι ενδείξεις θα γίνει την βραδιά της 9ης Ιουνίου….

Κίνηση ματ

Πάντως χθες η κίνηση που έκανε ο πρώην υπουργός κ. Χρήστος Σπρίντζης, να ζητήσει με επιστολή του από τον πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα, την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον ίδιο σχετικά με τις ευθύνες που έχει ή δεν έχει για το έγκλημα των Τεμπών ήταν κίνηση ματ προς την κυβέρνηση. Αν μιλήσουμε όρους πυγμαχίας θα την έλεγα και χτύπημα ντιρέκτ!

Εκ του ασφαλούς…

Κι όπως ήταν φυσικό για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Μαρινάκης ερωτηθείς σχετικά, αν θα κάνει το ίδιο και ο κ. Κώστας Καραμανλής – ο οποίος επίσης απουσίαζε από την προχθεσινή συζήτηση της Βουλής, άλλη ευφυής κίνηση! – απάντησε ότι «ο κ. Σπίρτζης γνωρίζει την αποσβεστική διαδικασία, ξέρει ότι δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες»!

«Εκδίκηση»

Και φυσικά «έφαγε» ένα εξαιρετικό «γκολ». Δηλαδή ο κ. Καραμανλής δεν το κάνει γιατί μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη! Να μου το θυμηθείτε ότι το έγκλημα των Τεμπών και κυρίως η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείται με τον «άτσαλο» τρόπο, θα αποδειχθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης. Μπορεί και να την … «καταπιεί»! Θα είναι η «εκδίκηση» για το 41%….

Θάνατοι…

Δυστυχώς τα όσα συμβαίνουν στην χώρο της δημόσιας υγείας δεν έχουν τελειωμό. Κι είναι και τραγικά, διότι στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές! Τις προάλλες ένας καρκινοπαθής αυτοκτόνησε στο Ηράκλειο γιατί καθυστέρησε να έρθει το φάρμακο του. Λίγες ημέρες αργότερα πέθανε ένας τραυματίας στον Αγιο Νικόλαο γιατί το τοπικό νοσοκομείο εφημέρευε χωρίς χειρουργό και αναισθησιολόγο. Το ερώτημα είναι πόσα περιφερειακά νοσοκομεία λειτουργούν – επί της ουσίας – ως … κέντρα υγείας; Και για πόσο καιρό ακόμη ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης θα μπορεί να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα; Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων χτυπάνε καμπάνες όχι … καμπανάκια!

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024