Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δικαιοσύνη για τα Τέμπη απαιτεί ο λαός εδώ και τώρα, δεν περνά η απάντηση «αποσταθεροποιείτε τη χώρα»

Δικαιοσύνη για τα Τέμπη απαιτεί ο λαός εδώ και τώρα, δεν περνά η απάντηση «αποσταθεροποιείτε τη χώρα»

Σκορδαλιά με καναδική συνταγή μαγείρεψε για τον Κυριάκο ο Τριντό, με πρόταση δυσπιστίας η αντιπολίτευση και του 'πεσε βαριά. Ο Ανδρουλάκης τραγουδά καλύτερα μιας ώρας αρχηγική ζωή... ο Κασσελάκης παρελαύνει, ο Πλεύρης επελαύνει για το «στραβάδι» που τυγχάνει προσοχής

Νόστιμη;

Οσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η ώρα! Σοφό αξίωμα, πολλάκις επιβαιωθέν. Πάρτε για παράδειγμα το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Μεταξύ μπακαλιάρου και … σκορδαλιάς, προέκυψε μία πρόταση δυσπιστίας, να … γλύφεις τα δάχτυλα σου! Κι όχι μόνο πρόταση δυσπιστίας, αλλά και αντικυβερνητικό μέτωπο – αντιδεξιό θα το έλεγα εγώ, αλλά με αρκετή συστολή! Ο λόγος είναι το έγκλημα των Τεμπών και η προσπάθεια συγκάλυψης του από την κυβέρνηση, με διάφορους τρόπους….

Το ΚΚΕ

Η έκπληξη στην προκειμένη περίπτωση είναι το ΚΚΕ. Το οποίο δήλωσε ότι θα ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, αλλά με το δικό του σκεπτικό. Είναι αλήθεια πως ο Περισσός δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες πολιτικές … γαλάντομίες! Αλλά είναι το θέμα βλέπετε τέτοιο που δεν επιτρέπει «πέντε κόμματα δύο πολιτικές»!

Ενστικτο

Βέβαια η άλλη πλευρά – το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που είδε το ταξίδι του στον Καναδά και την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό κ. Τζάστιν Τριντό να γίνεται … μπάχαλο από τις … «θεωρίες συνομωσίας», στις οποίες αρέσκονται διάφοροι και είναι «στα κόκκινα»! – και αυξημένο ένστικτο επιβίωσης διαθέτει και επαγγελματισμό….

Θα τους μαζέψει…

Ως εκ τούτου το πλέον πιθανό είναι να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης. Και έτσι να μαζέψει την κοινοβουλευτική του ομάδα – η οποία βρίσκεται στη χειρότερη δυνατή κατάσταση. Απογοητευμένη και με καταπτοημένο ηθικό. Θα συσπειρωθούν όλοι εκόντες άκοντες….

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης

Τι όνειρο ακριβώς είχε δει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης και πρότεινε πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση; Τον χειρότερο εφιάλτη του! Είδε πως στις ευρωεκλογές ήταν τρίτος και με χαμηλό ποσοστό! Ε, δεν ήθελε και τίποτ΄ άλλο για να αποδείξει ότι ασκεί σκληρή αντιπολίτευση και έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων!

Απελπισία

Η κλειστή ομάδα που ασκεί την εξουσία στη Χαριλάου Τρικούπη – και η ψυχολογία της είναι … αντίστοιχη αγγλοσαξωνικού θρίλερ – σκέφτηκε, κι ο πρόεδρος το «αγόρασε», γιατί να μη ρίξει μία τέτοια πρόταση και να «μαζέψει όλο το χαρτί»;

Θα ενισχυθεί;

Λίγες ημέρες πριν αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει και η «Νέα Αριστερά», την οποία βεβαίως όλοι την αγνόησαν. Και ορθώς κατά την ταπεινή μου γνώμη. Διότι στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το γνωστό νιτσεϊικής προέλευσης «ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό». Κι εφόσον δεν μπορεί η κυβέρνηση να … «σκοτωθεί», είναι βέβαιο ότι θα ενισχυθεί!

Κοινός αντίπαλος

Η πρώτη θετική απάντηση στην πρόταση του κ. Ανδρουλάκη, ήρθε, όπως ήταν αναμενόμενο, από τη «Νέα Αριστερά». Τα δύο κόμματα έχουν κάτι κοινό. Η δημοσκοπική ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ περιορίζει τις εκλογικές τους δυνατότητες. Και φυσικά δεν θα είναι παρόν στη συζήτηση στη Βουλή ο βασικό τους αντίπαλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης. Αρα θα πάρουν μία ανάσα προβολής….

Και οι άλλοι

Εξ αντικειμένου και με μία μικρή καθυστέρηση συμφώνησε με την πρόταση και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Δεν θα μπορούσε να μείνει απ΄ έξω, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Εν συνεχεία ήρθε η συνδρομή του ΚΚΕ. Πολύ αργότερα συμφώνησε και η «Πλεύση Ελευθερίας» της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου. Και την στηρίζει και η «Ελληνική Λύση» του κ. Κυριάκου Βελόπουλου!

Θα ανακόψει;

Ετσι προέκυψε η πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση που – πιθανόν – να ανακόψει τη δυναμική που έχει αναπτύξει στην κοινωνία το έγκλημα των Τεμπών, το τελευταίο διάστημα. Ελπίζω όμως πως όχι….

Αρον – αρον…

Θα παρατηρήσατε ότι την προηγούμενη εβδομάδα βγήκαν τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κι ένας υπουργός κι ούτε λίγο ούτε πολύ έβαλαν θέμα παραίτησης του πρώην υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Και οι τέσσερις ήταν του «κλίματος» Μαξίμου!

Τον στηρίζει

Ομως φαίνεται ότι έγιναν τα σχετικά τηλεφωνήματα – ο πατήρ Αχιλλέας, παρά την ηλικία του, διατηρεί πάντα τον πρώτο λόγο – και ανατέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Παύλο Μαρινάκη να «καθαρίσει» την γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου. Και σε σχετικό του άρθρο επανέλαβε την στήριξη του κ. Καραμανλή….

Θα τον «ξεφορτωθούν»

Ομως όπως μου λέει έμπειρος και – κυρίως – ψύχραιμος κυβερνητικός παρατηρητής, είναι θέμα χρόνου να τον … «ξεφορτωθούν». Πότε; Οταν θα έρθουν οι δικογραφίες στη Βουλή! Νομίζω πως δεν θα αργήσουν!

Έπρεπε ή δεν έπρεπε να παρελάσει το «στραβάδι» Κασσελάκης;

Είναι μεγάλος ο καημός, και είναι πικρό το κρίμα… με τον Κασσελάκη στη ΝΔ. Αφήσαν τα αστακοκάραβα που δεν κόβουνε πια εισιτήρια και πιάσανε τη θητεία, αν και το «δεν έχει πάει φαντάρος», διαχρονικό σουξέ της δεξιάς, τους το έκαψε νωρίς.

Ο Κασσελάκης φόρεσε το χακί και φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει ειδική μεταχείριση.. πώς φαίνεται η αμερικανική παιδεία στο θέμα της επικοινωνίας, πράγμα που παρεμπιπτόντως επίσης δυσκολεύει τη ΝΔ αφού είχε μάθει με τους, με το μπαρντόν, καράβλαχους του ΣΥΡΙΖΑ, που κάτι τέτοια τα σνομπάρουν.

Να τα βίντεο, να τα τικ τοκ, υπήρχε περίπτωση να μην παρελάσει την 25η Μαρτίου; Να τον βλέπουν οι ομογενείς να δακρύζουν; Δήλωσε εθελοντής και μπήκε στο άγημα…. Δεν θέλω όμως να υποτιμάται το δεξιό δαιμόνιο όταν βάζει κάποιον στο μάτι, για λόγους που σας έχω υποψιάσει… Όταν λέω ότι ο Στέφανος έπρεπε να είναι μαζί μας, είναι της τάξης μας….σημαίνει ότι κάποιοι δικοί μας μπορεί να ταχθούν με το Στέφανο…. ο νοών νοείτο.

Και μόλις ο Στέφανος βγάζει τις αρβύλες… παίρνει το όπλο ο Θάνος ο Πλεύρης. Ντροπή λέει για τους στρατεύσιμους που υπηρετούν κανονική θητεία, να συμμετέχει στο άγημα οπλίτης που παρουσιάστηκε πριν 10 μέρες και απολύεται σε 10 μέρες. Έπεσε σε τέτοιο ατόπημα ο καλοβαλμένος και πάντα διαβασμένος κ. Δένδιας; Όχι! Πήρα και έμαθα. Είχε κάθε δικαίωμα να τιμήσει την πατρίδα παρελαύνοντας ο κ. Κασσελάκης.

«Δεν υπάρχει διαταγή ή άλλο θεσμικό κείμενο στο οποίο να αναγράφεται κάτι το απαγορευτικό στο να μην μπορεί να κάνει παρέλαση ένας οπλίτης θητείας ο οποίος δεν έχει ορκιστεί» μου είπε αυστηρά ο στρατιωτικός και μου πέταξε το φύλλο λες και μου πέταγε σφαίρα… Όποιος δηλώσει εθελοντής μπορεί να συμμετέχει κανονικά στην παρέλαση. Αυτό δεν ίσχυσε μόνο για τον Κασσελάκη και άλλοι οπλίτες από το κέντρο δήλωσαν, λέει, εθελοντές. Α, και να μην σε παραπλανούν, συμπλήρωσε, όλοι οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες θητείας, και ο Κασσελακης, έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση του οπλισμού, έχουν διεξάγει εκπαιδευτικές βολές και τέλος έχουν εκτελέσει βολή τυφεκίου με πραγματικά πυρά. Συνεπώς είναι γνώστης στον χειρισμό του οπλισμού, τον οποίο χρησιμοποίησε στην παρέλαση… Είναι στρατιωτικός και τα λέει τσεκουράτα… Εντάξει, δεν βγαίνει στη ΝΔ πολύ… αλλά πάντα υπάρχει το διδακτικό για την επικοινωνιακή στρατηγική ανέκδοτο «και γιατί δεν φοράς κράνος;»

Μη υπουργίσιμοι…

Σας έλεγα προηγουμένως για την κατάπτωση του ηθικού της κοινοβουλευτικής ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Μου έλεγαν, λοιπόν, ότι τα πράγματα μπορεί να είναι ακόμη χειρότερα. Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών που είχε «ράψει» … υπουργικά κοστούμια! Ξέρετε, σινιέ, κομψά, που τονίζουν το παράστημα. Κι όλα αυτά έμειναν στις … ντουλάπες! Και δεν είναι πως σκέφτονται τα έξοδα που έκαναν, αλλά να πως να το κάνουμε, χάνουν το prestige και το «ειδικό βάρος» που διαθέτουν στις τοπικές κοινωνίες. Και φυσικά πνέουν μένεα διότι «αν δεν είσαι πασοκοποταμίσιος» δεν παίρνεις πόστο….

Ανασφαλείς

Αυτή είναι η μία κατηγορία των δυσαρεστημένων. Η άλλη είναι όσοι «έκαναν την καρδιά τους πέτρα» και ψήφισαν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Ιδιαίτερα στην επαρχία αντιμετωπίζουν την χλεύη του εκκλησιαστικού ποιμνίου. Και την αποστροφή των ιερέων. Κι αυτοί δεν είναι λίγοι! Επίσης αν λάβετε υπόψη σας ότι η πιο ανασφαλής κατηγορία ανθρώπων στην ελληνική κοινωνία είναι οι βουλευτές, μπορείτε να αντιληφθείτε και το μέγεθος ψυχολογικής κατάπτωσης που επικρατεί!

Ο κατώτατο μισθός;

Ομως η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση έχει και παρενέργειες. Και δεν θα τις έλεγα ασήμαντες! Εξηγούμαι: Την Τετάρτη επρόκειτο να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει την αύξηση του κατώτατου μισθού – που χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, επιβεβαιώνομαι πλήρως, διότι οι τελευταίες πληροφορίες την ανεβάζουν στα 50 ευρώ, όπως σας είχα ενημερώσει. Αλλά τώρα το υπουργικό συμβούλιο δεν πρόκειται να συνεδριάσει!

Εκκρεμότητα

Ομως σύμφωνα με τις αρχικές κυβερνητικές προβλέψεις ο νέος κατώτατος μισθός πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου, προκειμένου να συμπεριλάβει τους εργαζόμενους στον τουρισμό – διότι ανοίγει η τουριστική περίοδος. Η εκκρεμότητα είναι σοβαρή!

Διά περιφοράς;

Αλλά με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας – που δεν γνωρίζω αν θα κατατεθεί σήμερα ή αύριο – φαίνεται να δημιουργείται πρόβλημα. Αν επί παραδείγματι κατατεθεί σήμερα η πρόταση δυσπιστίας, δεν γνωρίζω τι πρόκειται να συμβεί. Οπως μου είπαν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, ίσως η αύξηση να εγκριθεί διά περιφοράς. Ισως….

Οταν κάνεις όνειρα

Ξέρετε στην προκειμένη περίπτωση ισχύει αυτό που λένε πως «όταν κάνεις όνειρα, ο Θεός γελάει». Διότι μεταφέρθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου – η μόνη κυβερνητική «παροχή» μέχρι τις 9 Ιουνίου – για να γίνει πανηγυρικά από τον κ. Μητσοτάκη η ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού, από τα 780 ευρώ στα 830 ευρώ. Και να ακολουθήσει η σχετική συζήτηση, ότι συμπαρασύρει 19 επιδόματα – προς τα πάνω! – και εν πάση περιπτώσει όλα είναι όμορφα και … ανοιξιάτικα! Ομως….

Εθνικοφροσύνη

Α, και να μην το ξεχάσω. Φαίνεται πως η αχλύ της απελπισίας έχει τυλίξει το Μέγαρο Μαξίμου. Διότι δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» που έρχεται από τα βάθη της μεταπολεμικής εθνικοφροσύνης – που μόνο άσπιλη και αμόλυντη δεν μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει. Το τραγουδούσαν οι «ΟΥΚάδες» σε μία προσπάθεια να «ξυπνήσουν» κάτι από τα χυδαία συλλαλητήρια της δεκαετίας του 1990 και των παραμονών της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη προ ημερών έκανε μία σοβαρή υπενθύμιση, πως η κυβέρνηση πρέπει να φέρει στη Βουλή τα μνημόνια που συνοδεύουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Και να αφήσουν τις σκούρες μπλε – που προσιδιάζουν στο μαύρο χρώμα – εκδηλώσεις!

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024