Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όποιος το έγκλημα κουκουλώνει τον λαό εξαγριώνει και όποιος τον Καραμανλή χειροκροτάει μετά την κάλπη θα παραμιλάει

Όποιος το έγκλημα κουκουλώνει τον λαό εξαγριώνει και όποιος τον Καραμανλή χειροκροτάει μετά την κάλπη θα παραμιλάει

Εν όψει ευρωεκλογών μια στάση στον Άρειο Πάγο κάνει ο Ανδρουλάκης, Προανακριτική ζητά ο Κασσελάκης, συστράτευση για να μην βρεθεί κοντά στην αποστράτευση ο Μητσοτάκης

Φυγή

Δεν γνωρίζω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης – και το Μέγαρο Μαξίμου φυσικά – μετά από μία καταστροφική εβδομάδα, όπως ήταν η προηγούμενη, επιχειρεί να «μαζέψει τα κομμάτια του» και να κάνει φυγή προς τα εμπρός. Δύσκολο το εγχείρημα γιατί είναι ακόμη νωπές οι «πληγές»! Όμως δεν έχει κι άλλη επιλογή….

Κοινωνική αντιπολίτευση

Νιώθουν ότι το έγκλημα των Τεμπών μπορεί και να τους … «πνίξει»! Και προσπαθούν – όσο τους είναι δυνατόν – να απομακρύνουν τον κίνδυνο! Πράγμα που δεν είναι εύκολο. Διότι όπως σας έχω εξηγήσει έχει διάφορες αφετηρίες και αφορμές. Και για έναν επιπλέον λόγο. Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, τον πρώτο λόγο δεν τον έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Όχι. Το πρώτο λόγο τον έχουν οι οικογένειες των 57 δολοφονημένων ανθρώπων. Γι΄ αυτό και δεν είναι – εύκολα; – διαχειρίσιμη η κατάσταση!

«Πανστρατιά»

Θα «ταλαιπωρήσουν» και τον κ. Σταν να τους συγκροτήσει μία «έξυπνη εκλογική στρατηγική», αν όμως είναι σαν αυτή του Μαρτίου του 2023 νομίζω πως ο κ. Σταν θα χάσει την … ασυλία του «γκουρού»! Ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού ο κ. Μητσοτάκης έκανε τις απαραίτητες οργανωτικές διευθετήσεις – κάλυψε τα κενά που άφησαν οι παραιτηθέντες κ.κ Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος, εκ των ενόντων – προσπαθούν να «συμμαζευτούν» και να περάσουν στην αντεπίθεση, με αφετηρία το 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Θα κηρύξει «πανστρατιά» επιχειρώντας φυσικά να απομακρύνει από το προσκήνιο το έγκλημα των Τεμπών. Και να περιορίσει τις απώλειες….

Στον αντίποδα

Στον αντίποδα αυτής της τακτικής κινούνται και θα κινηθούν και στο επόμενο διάστημα τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θα προσπαθήσουν – όσο τους είναι δυνατόν… – να διατηρήσουν στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας το θέμα, προκειμένου η κυβέρνηση να υποστεί την μεγαλύτερη δυνατή πολιτική ζημιά. Χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε τον Αρειο Πάγο και κατέθεσε αναφορά για τη «μονταζιέρα» των Τεμπών. Και έκανε και τις αντίστοιχες δηλώσεις!

Προανακριτική

Από την άλλη πλευρά η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη, γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παρέδωσε χθες στη Βουλή το κατηγορητήριο που έχει η συντάξει η αξιωματική αντιπολίτευση σε βάρος του κ. Κώστα Καραμανλή – με συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις του πρώην υπουργού – για να το συνυπογράψει προκειμένου να ψηφίσει και την σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Χλωμό το βλέπω και δεν νομίζω πως εκεί στην Κουμουνδούρου ελπίζουν κάτι διαφορετικό….

Χειροκρότημα

Απλώς η κίνηση εντάσσεται στην προσπάθεια να διατηρήσουν πολιτικά το θέμα και να στριμώξουν με διάφορες τακτικές κινήσεις την κυβέρνηση. Νομίζω πάντως πως μεγαλύτερη πολιτική ζημιά από το χειροκρότημα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς τον κ. Καραμανλή, όταν μιλούσε από του βήματος της Βουλής, στη διάρκεια του τριημέρου, δεν έχει πάθει ως τώρα – και τις χειραψίες που του έκαναν διάφοροι συνάδελφοι του όταν κατέβηκε!

Σε κίνηση

Κι ενώ οι κινήσεις στο πολιτικό προσκήνιο αποκαλύπτουν τις τακτικές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, οι οικογένειες των θυμάτων διατηρούνται σε κίνηση! Η κοινωνική αντιπολίτευση που λέγαμε….

Εκδήλωση στο ευρωκοινοβούλιο

Πρωτίστως αύριο με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κυρίας Ελενας Κουντουρά διοργανώνεται εκδήλωση στο ευρωκοινοβούλιο με θέμα «Σιδηροδρομική Τραγωδία στα Τέμπη: Απαιτώντας Δικαιοσύνη, Διαφάνεια και Ασφάλεια». Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών είναι στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προεξάρχουσα βεβαίως είναι η πρόεδρος του συλλόγου των θυμάτων η κυρία Μαρία Καρυστιάνου και ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Βασίλης Κόκκαλης. Ενώ σε ζωντανή σύνδεση θα συμμετέχουν δικηγόροι των οικογενειών, ο πρώην πρόεδρος του σωματείου των μηχανοδηγών και η επιζήσασα κυρία Ευδοκία Τσαγκλή!

Εχουν βρει

Παράλληλα με ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Μητσοτάκη οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών των θυμάτων αποκαλύπτουν ότι πρώτον, υπάρχουν πολλοί εντός και εκτός Ελλάδος που συντρέχουν επιστημονικά την έρευνα και δεύτερον, επισημαίνουν ότι «συνεχίζουμε προς ενημέρωσή σας, ότι αυτές οι ομάδες έχουν βρει τα αίτια. Έχουν βρει τους μηχανισμούς που δημιούργησαν τις αιτίες θανάτου, έχουν βρει τις αποδείξεις και τώρα ερευνούν όλα τα μικρά τελευταία πλοκάμια της υπηρεσιακής ανεπάρκειας (τουλάχιστον)». Και έτσι προφανώς προκύπτει η επιλογή των οικογενειών να προσωποποιήσουν τις μηνύσεις που σκοπεύουν να υποβάλλουν. Καταλαβαίνετε τι έχει να συμβεί….

Χαρές

Λοιπόν, να σας ενημερώσω ότι στη Κουμουνδούρου χαίρονται – όχι λόγω του στρατιωτικού απολυτηρίου και της επιστροφής του προέδρου κ. Στέφανου Κασσελάκη – αλλά αφού … κλείσουν τις πόρτες των γραφείων πρώτα! Είναι συγκρατημένοι. Αλλά όσο νάναι η αισιοδοξία δεν κρύβεται! Εννοώ η δημοσκοπική. Περιμένουν τη νέα «παρτίδα» των δημοσκοπήσεων!

Σβούρα

Και τώρα που επέστρεψε ο πρόεδρος, θα είναι σαν τη … «σβούρα». Να σκεφτείτε ότι καταρτίσει το πρόγραμμα του μέχρι τις εκλογές! Μου έλεγε στέλεχος του κόμματος, πως τέτοιος προγραμματισμός δεν έχει γίνει ποτέ ως τώρα. Και φυσικά «ξεσκαρτάρουν» βιογραφικά ενόψει του νέου «πακέτου» των υποψηφίων για τις προκριματικές εσωτερικές εκλογές.

Στις ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ πρόκειται να κατεβεί στην Κρήτη, που θα την γυρίσει όλη, από την μία ως την άλλη άκρη. Και περί τις 15 Απριλίου αναχωρεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες, για προεκλογική καμπάνια. Αργότερα σκοπεύει να επισκεφτεί την Δυτική Ευρώπη. Η επιστολική ψήφος είναι ο λόγος. Επεσε και μία ιδέα για την Αυστραλία, αλλά δεν περπάτησε. Αργότερα είπανε. Εχω την εντύπωση ότι κι ο Τάιλερ με ραντεβού θα τον βλέπει….

Αιχμηρά…

Το τελευταίο διάστημα ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας, με έναν ιδιαίτερα «αιχμηρό» πολιτικά τρόπο, κερδίζει δημοσιότητα. Το νέο γεγονός είναι πως ακύρωσε πασχαλινή συναυλία – είχε προγραμματιστεί για τις 29 Απριλίου – σε συνεργασία με την ισραηλινή πρεσβεία, την οποία είχε κλείσει ο απελθών δήμαρχος κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Αντιδεξιό

Προκλήθηκαν αρκετές αντιδράσεις εντός του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και από τους μουσικούς. Ετσι ο κ. Δούκας εισηγήθηκε την αναβολή της, επικαλούμενος «λόγους ασφαλείας». Μέχρι τώρα πάντως, στους μόλις τρεις μήνες της θητείας του ο κ. Δούκας φιλοτεχνεί – με ιδιαζόντως επιμελή τρόπο – ένα αντιδεξιό και κεντροαριστερό προφίλ, που θυμίζει κάτι από τα παλιά…

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024